Ateş savaşçıları 330 olaya müdahale etti - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Ağustos, 2023 10:23 tarihinde yayınlandı
0
0

Ateş savaşçıları 330 olaya müdahale etti

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yılın ilk yarısında 330 olaya müdahale etti, bine yakın vatandaşa afet eğitimi verdi.
Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2023 yılının ilk 6 aylık faaliyet raporunu paylaştı. 77 personel, 17 araçla mücadelesinin yanı sıra ve Konuralp ve Bahçeşehir bölgelerinde kurulan müfrezeler ile başta Düzce olmak üzere bölge ve Türkiye genelinde yaşanan olaylara müdahale ederek takdirleri topladı.
Müdürlük, 2023 yılı faaliyet raporuna da yansıyan rakamlar toplamda 330 olaya müdahale ederken, aynı zamanda 246’sı yangın olmak üzere 343 kentsel kurtarma olayını başarılı şekilde yönetti.

Arama kurtarma ekibi takdir topladı
2023 yılının acı anlarına da şahitlik eden ekipler, 6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve çok sayıda ili etkileyen deprem afetinde başarılı çalışmalar yaparak birçok kişinin kurtarılmasında aktif görev üstlendi. Deprem sonrasında afet yaşanan illerin belediyecilik hizmetlerini sağlayabilmesi noktasında bölgeye takviye ekip gönderen müdürlük, bu yöndeki çalışmasını da dönüşümlü olarak devam ettiriyor.

Eğitimler önemli
İtfaiye Müdürlüğü; okullarda, fabrikalarda, kamu kurum ve kuruluşlarında itfaiyecilik, yangından kurtarma ve temel yangın bilgisi gibi konularda 991 vatandaşa afet eğitimi vererek farkındalığın artırılması sağlandı.
İl genelinde 387 yapının işletme ve tesis denetimini de gerçekleştirerek daha güvenli yapılaşma noktasında hareket eden müdürlük, söz konusu dönemde ayrıca 70 trafik kazası, 1 boğulma vakası,12 su tahliye işlemini gerçekleştirerek vatandaş odaklı belediyecilik anlayışını başarılı şekilde hayata geçirdi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ucuruma yuvarlanan 3 kisi operasyonla kurtarildi ZZe7akWc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Uçuruma yuvarlanan 3 kişi operasyonla kurtarıldı

Düzce’de uçuruma yuvarlanan bir kişiyi kurtarmak isteyen iki kişi de mahsur kaldı.

Olay, Beyköy beldesine bağlı Çınardüzü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle Y.E.T. uçuruma yuvarlandı. Yanında bulunan S. T. ve M. T. uçuruma yuvarlanan şahsı kurtarmak isterken tehlikeli bölgeye inince geri çıkamadı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Bölgeye ulaşan ekipler, zorlu arazi şartlarına rağmen gerçekleştirdikleri çalışma sonucu mahsur kalan 3 kişiyi bulundukları yerden kurtardı. İlk kontrolleri olay yerinde yapılan şahısların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin