’Ateş Böceği’ Teknofest 2024 Antalya’da yoğun ilgi gördü - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Eylül, 2024 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

’Ateş Böceği’ Teknofest 2024 Antalya’da yoğun ilgi gördü

Alaca Bilim ve Sanat Merkezi’nin, 5-8 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen Teknofest 2024 Antalya yarışmalarında, başarıyla sundukları ve tamamen kendi imkânlarıyla geliştirdikleri “Ateş Böceği” projesi, bulundukları kategoride büyük ilgi gördü.

Proje Sorumlusu ve Kurum Müdürü Yunus Şahin, Proje Danışmanı Mustafa Ali Yiğit ve Proje Öğrencileri Esma Nur Uçar ile Zeynep Kaplan tarafından hazırlanan ’Ateş böceği’ hakkında bir televizyon kanalı röportaj veren Alaca Bilim ve Sanat Merkezi öğrenciler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kaçır’da projelerini anlatma fırsatı buldular. 2-3 hafta sonra açıklanması beklenen yarışma sonuçları sonunda ilk üç giren projeler, 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana’da düzenlenecek Teknofest Fuarı’nda ödüllerini alacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
artvinde 7 kisinin yaralandigi tunel kazasi kamerada YNkYyv55
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Artvin’de 7 kişinin yaralandığı tünel kazası kamerada

Artvin-Erzurum karayolunun 7. kilometresindeki tünelde, iki kamyonetin çarpışması sonucu 7 kişinin yaralandığı kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Kaza, 27 Nisan’da Artvin-Erzurum kara yolu üzerindeki 4 kilometrelik tünelde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yusufeli istikametinden Artvin yönüne seyreden Mehmet Ş. idaresindeki Artvin Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 08 DE 524 plakalı kamyonet, tünel içinde şerit ihlali yaparak karşı yönden gelen Ali Fuat Beyaz’ın kullandığı 08 ABB 956 plakalı kamyonetle çarpıştı.

Kazada sürücüler Mehmet Ş. ve Ali Fuat Beyaz ile araçlarda bulunan Orhan Bıyıklı, Şenol Aydemir, Murat Özmen, Doğan Ülker ve Seçkin Özay yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar ilk müdahalelerinin ardından Artvin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı. Kazanın tünel içindeki güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde, sürücü karşı şeride geçtiği ve karşı yönden gelen araçla çarpıştığı anlar yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin