’Ateş Böceği’ Teknofest 2024 Antalya’da yoğun ilgi gördü - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Eylül, 2024 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

’Ateş Böceği’ Teknofest 2024 Antalya’da yoğun ilgi gördü

Alaca Bilim ve Sanat Merkezi’nin, 5-8 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen Teknofest 2024 Antalya yarışmalarında, başarıyla sundukları ve tamamen kendi imkânlarıyla geliştirdikleri “Ateş Böceği” projesi, bulundukları kategoride büyük ilgi gördü.

Proje Sorumlusu ve Kurum Müdürü Yunus Şahin, Proje Danışmanı Mustafa Ali Yiğit ve Proje Öğrencileri Esma Nur Uçar ile Zeynep Kaplan tarafından hazırlanan ’Ateş böceği’ hakkında bir televizyon kanalı röportaj veren Alaca Bilim ve Sanat Merkezi öğrenciler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kaçır’da projelerini anlatma fırsatı buldular. 2-3 hafta sonra açıklanması beklenen yarışma sonuçları sonunda ilk üç giren projeler, 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana’da düzenlenecek Teknofest Fuarı’nda ödüllerini alacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kar duvarlari arasinda kalan yol gorenleri hayrete dusurdu 49Ad7zkv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kar duvarları arasında kalan yol görenleri hayrete düşürdü

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde metrelerce yüksekliğe ulaşan kar kütleleri arasında kalan rüzgâr enerji santrali yolu, bir doğa fotoğrafçısının dron çekimleriyle kışın sert yüzünü gözler önüne serdi.

Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde yaşayan doğa fotoğrafçısı Nazif Karakoç, Reşadiye ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışının oluşturduğu manzarayı görüntülemek için bölgeye giderek ilçeye bağlı Bozcalı beldesinde bulunan rüzgâr enerji santraline giden yolu dron ile kayda aldı. Kış şartlarının etkisini yoğun şekilde hissettirdiği bölgede, yer yer metrelerce yüksekliğe ulaşan kar kütleleri dikkat çekti. Görüntülerde, yolun iki tarafında duvar gibi yükselen kar birikintileri arasında kalan güzergâh, doğa şartlarının sertliğini gözler önüne serdi.

Doğa fotoğrafçısı Karakoç: “Görülmesi gereken bir yer”

Bölgedeki etkileyici manzarayı kayıt altına alan Karakoç, “Tokat’ın Reşadiye ilçesi Bozcalı kasabasında rüzgâr elektrik santrallerinin olduğu bölgedeyiz. Şu anda enerji santraline giden yol güzergâhındayız. Gördüğünüz gibi 5-6 metre kar var. Gerçekten görülmesi gereken bir yer” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin