Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişinin yıl dönümü coşkuyla kutlandı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ağustos, 2023 04:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişinin yıl dönümü coşkuyla kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişi ile Şapka İnkılabının 98’inci yıl dönümü kutlamaları, kortej yürüyüşü ile başladı.

Kastamonu Valiliği ve Kastamonu Belediyesi tarafından düzenlenen merasimlerle Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişi ile Şapka İnkılabının 98’inci yıl dönümü kutlanmaya başlandı. Mustafa Kemal Atatatürk’ün kente geldiğinde karşılandığı Olukbaşı mevkiinde kortej yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüşe Vali Meftun Kollu, Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci, Belediye Lideri Galip Vidinlioğlu ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Yürüyüşün akabinde Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Büstüne çelenk sunuldu.

Halk oyunları takımının şovları ile devam eden programda, Atatürk’ün Kastamonu ziyareti sırasında çekilen ve Kastamonu’nun eski fotoğrafları sergilendi.

Serginin açılışında konuşan Vali Meftun Kollu, “Kastamonu’muz, yurdumuzun işgal görmemiş bir yeridir. Hem Çanakkale Savaşında hem de Kurtuluş Savaşında çok fazla da şehit vermiştir. Ayrıyeten İnebolu’dan İstiklal Yolu dediğimiz yol güzergahından Kurtuluş Savaşında Karadeniz üzerinden gelen mühimmatın naklinde çok büyük bir rol oynayarak Kurtuluş Gayretinin zafere ulaşmasında da Kastamonu’muzun çok özel bir yeri vardır. Ulu Lider Atatürk’te bunu bildiği için Kastamonu’dan kendisine davet gelince bir manada Kastamonu’yu ödüllendirerek ziyarete gelmiştir. Tıpkı vakitte da Şapka İnkılabını ve Kıyafet İnkılabını buradan başlatmıştır. Bu da Kastamonu için ayrıyeten övünülecek, gurur duyulacak bir tarihi olay olmuştur. Bende misyona yeni başlamış Kastamonu Valisi olarak bende 3-4 gün sonra bu türlü bir aktiflikte yer almanın memnunluğunu yaşıyorum. İnşallah Kastamonu’muza geçmişten gelen o vizyonla hizmet etmeye devam edeceğiz daima birlikte, vekillerimizle, belediye liderimizle, öteki müdürlerimizle. Allah mahcup etmesin. Programımız devam ediyor, İnebolu’ya kesinlikle gideceğiz. Vaktimiz uygun olursa başka ilçelerdeki programlara da katılacağız. 30 Ağustos’ta bu programı tamamlayacağız. Daday’da da at yarışlarımız olacak. Oraya da inşallah iştirak göstereceğiz” dedi.

Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişi ile Şapka İnkılabının 98’inci yıl dönümü çerçevesinde, kentte 30 Ağustos’a kadar çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim2 4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 14:44 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Mart ayında 444 araç trafiğe kayıt edildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Karabük’te 2026 yılı Şubat ayında 86 bin 262 olan kayıtlı araç sayısı Mart ayı itibariyle motorlu kara taşıtı sayısı 86 bin 706 oldu.
TÜİK’in 2026 yılı Mart ayına ilişkin açıkladığı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, Türkiye genelinde 159 bin 931 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.
Batı Karadeniz illerinden Karabük’te dönem sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı 86 bin 706 olarak kayıtlara geçti. Komşu illerden Zonguldak’ta trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 210 bin 982, Bartın’da ise 70 bin 206 oldu.
TÜİK verilerine göre Karabük’teki taşıtların 48 bin 850’sini otomobil, 10 bin 672’sini kamyonet, 3 bin 441’ini kamyon, 14 bin 262’sini motosiklet, bin 623’ünü minibüs, 605’ini otobüs, 6 bin 881’ini traktör ve 372’sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin