Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişinin yıl dönümü coşkuyla kutlandı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ağustos, 2023 04:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişinin yıl dönümü coşkuyla kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişi ile Şapka İnkılabının 98’inci yıl dönümü kutlamaları, kortej yürüyüşü ile başladı.

Kastamonu Valiliği ve Kastamonu Belediyesi tarafından düzenlenen merasimlerle Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişi ile Şapka İnkılabının 98’inci yıl dönümü kutlanmaya başlandı. Mustafa Kemal Atatatürk’ün kente geldiğinde karşılandığı Olukbaşı mevkiinde kortej yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüşe Vali Meftun Kollu, Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci, Belediye Lideri Galip Vidinlioğlu ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Yürüyüşün akabinde Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Büstüne çelenk sunuldu.

Halk oyunları takımının şovları ile devam eden programda, Atatürk’ün Kastamonu ziyareti sırasında çekilen ve Kastamonu’nun eski fotoğrafları sergilendi.

Serginin açılışında konuşan Vali Meftun Kollu, “Kastamonu’muz, yurdumuzun işgal görmemiş bir yeridir. Hem Çanakkale Savaşında hem de Kurtuluş Savaşında çok fazla da şehit vermiştir. Ayrıyeten İnebolu’dan İstiklal Yolu dediğimiz yol güzergahından Kurtuluş Savaşında Karadeniz üzerinden gelen mühimmatın naklinde çok büyük bir rol oynayarak Kurtuluş Gayretinin zafere ulaşmasında da Kastamonu’muzun çok özel bir yeri vardır. Ulu Lider Atatürk’te bunu bildiği için Kastamonu’dan kendisine davet gelince bir manada Kastamonu’yu ödüllendirerek ziyarete gelmiştir. Tıpkı vakitte da Şapka İnkılabını ve Kıyafet İnkılabını buradan başlatmıştır. Bu da Kastamonu için ayrıyeten övünülecek, gurur duyulacak bir tarihi olay olmuştur. Bende misyona yeni başlamış Kastamonu Valisi olarak bende 3-4 gün sonra bu türlü bir aktiflikte yer almanın memnunluğunu yaşıyorum. İnşallah Kastamonu’muza geçmişten gelen o vizyonla hizmet etmeye devam edeceğiz daima birlikte, vekillerimizle, belediye liderimizle, öteki müdürlerimizle. Allah mahcup etmesin. Programımız devam ediyor, İnebolu’ya kesinlikle gideceğiz. Vaktimiz uygun olursa başka ilçelerdeki programlara da katılacağız. 30 Ağustos’ta bu programı tamamlayacağız. Daday’da da at yarışlarımız olacak. Oraya da inşallah iştirak göstereceğiz” dedi.

Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişi ile Şapka İnkılabının 98’inci yıl dönümü çerçevesinde, kentte 30 Ağustos’a kadar çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
rus turistler aylar sonra kruvaziyer ile samsunda mn7gOqzb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Rus turistler aylar sonra kruvaziyer ile Samsun’da

Türkiye ile Rusya arasındaki deniz turizmi yeniden hareketlenirken, Rus turistleri taşıyan Astoria Grande aylar sonra Samsun’a demirledi. 856’sı yolcu olmak üzere toplam bin 300 kişilik kafile, kente turizm açısından canlılık getirdi.

Sochi Limanı’ndan hareket eden kruvaziyer; İzmir, İstanbul ve Bartın duraklarının ardından sabah saatlerinde Samsun Limanı’na ulaştı. Liman işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen turistler, vakit kaybetmeden kenti keşfetmeye başladı.

Ziyaretçiler en çok Atakum sahili, Amisos Tepesi ve Bandırma Vapuru Müzesi’ne ilgi gösterirken, şehir merkezindeki alışveriş noktalarında da yoğunluk oluşturdu. Turistlerin bir kısmı ise düzenlenen turlarla Samsun’un ilçelerindeki turistik alanları gezdi.

Günün ilerleyen saatlerinde Samsun’dan ayrılması planlanan kruvaziyer, rotasını Trabzon’a çevirecek. Buradaki ziyaretin ardından gemi, yeniden Rusya’ya dönerek Türkiye turunu tamamlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin