Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Atatürk’ü temsil eden bayrak karaya çıktı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Atatürk’ün Samsun’a ayak basışını temsil eden Türk bayrağı, askerler tarafından karaya çıkarıldı.
Kutlamalar, saat 07.45’te Atatürk Anıtı’nda başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün anıta çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Anıttaki törenin ardından Tütün İskelesi’ndeki tören alanına geçildi.
Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatmak üzere Samsun’a ilk adımını attığı yer olan Tütün İskelesi’nde Atatürk’ün karaya çıkışını temsil eden Türk bayrağı, askerler tarafından karaya çıkarıldı. Burada 2 denizci ve 2 karacı asker ile birlikte 1 denizci subay, 19 Mayıs 1919 tarihinde Atatürk ve silah arkadaşlarının karaya çıkışını canlandırdı. Askerlerin ellerinde karaya çıkarılan Türk bayrağı, Samsun Valisi Orhan Tavlı nezaretinde 5 izciye teslim edildi.
“Milli Mücadele’nin ilk adımını Samsun’umuzda atmıştır”
Törende konuşma yapan Samsun Valisi Orhan Tavlı, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutlamanın onur, gurur ve heyecanını bugün hep birlikte bir kez daha yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Aziz Türk Milletinin makus talihini değiştiren Bandırma Vapuru’yla 16 Mayıs 1919 Cuma günü İstanbul’dan yola çıktıktan sonra 19 Mayıs 1919 Pazartesi günü sabah saatlerinde karaya çıkarak Milli Mücadele’nin ilk adımını Samsun’umuzda atmıştır. O gün Samsun’umuzda yakılan meşaleyle adeta küllerinden doğan; birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkan Aziz Türk Milleti, Cumhuriyet’imizin ilanıyla tarih sahnesinde yeniden dirilmiştir. Tam 105 yıl sonra bugün, o tarihi anın milli ve manevi atmosferini yüreğimizde hissediyor, şanlı Türk Bayrağı’mızı coşku ve gururla temsili olarak aynı noktadan karaya çıkartarak, istikbalimizin, Cumhuriyet’imizin ve Türkiye Yüzyılı’nın en büyük teminatı Türk gençliğine teslim ediyoruz. Bağımsızlığımızın timsali ay yıldızlı bayrağımız kutsal vatan topraklarımız üzerinde sonsuza dek gururla dalgalanmaya ve Aziz Türk Milletinin yolunu aydınlatmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı’mızı zaferle taçlandıran tüm kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyorum. Bağımsızlığımız uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun” dedi.
Atatürk’ün Samsun’a ayak basışını temsil eden Türk bayrağının arkasında toplanan protokol üyeleri, askeri erkan ve vatandaşlar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın ana programı kutlamalarının yapılacağı İlkadım Atletizm Sahası’na kadar yürüdüler.
(ED

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
08 Mayıs, 2025 13:55 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Bocce Şampiyonası Grup Müsabakaları Başladı

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Karabük Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Okullar Arası Bocce (Petank-Volo) Şampiyonası Grup Müsabakaları başladı. 15 ilden 82 takım ve yaklaşık 450 sporcunun katıldığı organizasyon, Karabük Üniversitesi Bocce Sahası’nda düzenlenen törenle başladı.

Törene Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, akademisyenler, kurum temsilcileri, hakemler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“SOSYAL VE SPORTİF ALANLARDA DA ÖNCÜ KURUM OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Açılışta konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin sadece bilimsel başarılarla değil, sosyal ve sportif gelişmelerle de adından söz ettirmek istediğini vurguladı.

Rektör Kırışık, “Yaklaşık bir yıl önce açılışını yaptığımız bocce sahamız, bugün Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen genç sporculara ev sahipliği yapıyor. Bu bizim için büyük bir gurur. Üniversite olarak, sporun disiplin, dayanışma ve centilmenlik gibi değerlerini önemsiyor; gençlerimizin bu değerlerle yetişmesini arzuluyoruz.” dedi. Kırışık, Karabük’ün hem spor başarısını hem de kültürünü tanıtma açısından bu tür etkinliklerin kritik rol üstlendiğini ifade etti.

Rektör Kırışık, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen tüm takımlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün burada yalnızca bir spor müsabakası gerçekleştirmiyoruz. Aynı zamanda gençlerimiz arasındaki kültürel etkileşime, şehirler arası dostluklara ve Karabük’ün daha yakından tanınmasına da katkı sunuyoruz. Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz. Üniversite olarak bu ruhu yaşatmaya ve yaymaya devam edeceğiz.”

“SPORUN YANI SIRA TURİZM ELÇİLİĞİ DE YAPILIYOR”

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ise konuşmasında, Karabük’ün spor organizasyonlarına ev sahipliği yaparak gençleri spora teşvik ettiğini belirtti. Güven, “2025 yılında yaklaşık 20 farklı branşta etkinlik gerçekleştirdik. Bu tür organizasyonlar, sadece spor değil; aynı zamanda ilimizin tanıtımı açısından da önem taşıyor. Katılımcı öğrencilerimiz, edindikleri izlenimleri kendi illerinde aktaracak, böylece Karabük’ün ve üniversitemizin tanıtımına katkı sağlayacaklar” dedi.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a ve üniversite yönetimine teşekkür eden Güven, Karabük Üniversitesi bünyesinde böyle spor alanlarının oluşturulmasının gençler için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

“AKADEMİK BAŞARI TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL”

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, törende yaptığı konuşmada, sporun eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekti. Akbaş, “15 farklı ilden yaklaşık 450 öğrencimizi, öğretmenlerimizi, antrenörlerimizi Karabük’te ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Gençlerimizin sadece akademik değil; kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle hayatın içinde yetişmesini önemsiyoruz.” dedi. Açılış konuşmalarının ardından “Küçükler”, “Yıldızlar” ve “Gençler” kategorilerinde grup karşılaşmaları başladı. 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.