Reklam
Reklam

Atatürk Safranbolu’da dualarla anıldı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Kasım, 2021 07:59 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Belediyesi, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yılında dualarla andı. Atatürk ve silah arkadaşları için bugün öğle namazına müteakip Merkez Camii’nde mevlid okutuldu. Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları için okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif’in ardından, Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından vatandaşlara lokma ikram edildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak ve onların Türk milletine emanet ettikleri değerlere sahip çıktıklarını belirtmek, onlara dualar göndermek için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mevlid-i Şerif’e katılanlara teşekkür eden Başkan Köse, “Gerek kendi milleti, gerek dünya milleti için korku kaynağı olmuş liderler unutulmaya yüz tutmuştur. Barışın simgesi olan Atatürk ise tüm dünyanın takdirini kazanmıştır.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Anız yangını ormana sıçramadan söndürüldü

AW727526 02
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 14:29 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’ün Eskipazar ilçesine bağlı Hanköy köyünde çıkan anız yangını, ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Hanköy köyünde tarım arazisinde çıkan anız yangını üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına bir ilk müdahale aracı, 2 arazöz, 2 su tankeri ve 2 teknik personel olmak üzere toplam 16 personel ile müdahale edildi. Ekiplerin hızlı müdahalesi sonucu yaklaşık 700 metrekarelik tarla alanını etkileyen yangın, çevredeki ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatılırken, ekiplerin bölgede soğutma çalışması yaptığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin