Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Kasım, 2014 15:29 tarihinde yayınlandı
0

Atanamayan Öğretmenler’den Eğitim-Sen’e Ziyaret

16 Kasım’da atanamayan Öğretmenler Şubat Ataması için Ankara’da buluşacak. Karabük’ten de bu buluşmaya katılım olacak, 16 Kasım Pazar günü sabah 07.00’da Balık Pazarından otobüs kalkacak.

MEB’in 42 bin norm fazlası öğretmeni, alan değişikliği yolu ile uzmanı olmadıkları branş öğretmenliklerine geçirmesinin ardından branş öğretmenleri, 11 Eylül’de yaşanan kontenjan faciasını bir türlü atlatamadı. Yüksek puanlarla uzmanı oldukları branşa ataması yapılmayan  öğretmenler mağduriyetlerini duyurmak ve hakkını aramak için 16 Kasım’da Ankara’da toplanacak.

Bu kapsamda Karabük ve ilçelerindeki atanamayan öğretmenler 16 Kasım 2014 Pazar günü sabah 07.00’da Ankara’ya hareket edecekler. Ankara’ya hareket öncesi Eğitim Sendikalarını ziyaret eden atanamayan öğretmenler, dün Karabük Eğitim-Sen şubesine bir ziyaret gerçekleştirdiler. Kendilerine destek olunmasını isteyen genç eğitimciler, yaşadıklarını Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Cevat Soylu ve yöneticilerle paylaştılar.

Ziyarette kısa bir konuşma yapan Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Cevat Soylu, “ Milli Eğitim sistemindeki uygulamalar tüm kesimleri mağdur etmeye devam ediyor. Bu mağduriyete bir son vermek lazım. Biz bu ülkenin geleceği olan genç eğitimcilerimize her türlü desteği dün olduğu gibi bugünde vermeye devam edeceğiz. Eğitim düzenli bir şekilde ilerleyebilmesi ve öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin mağdur edilmemesi çarpık düzene bir son verilmelidir. Alan değişikliğine acilen son verilmelidir. Kadrolu öğretmenlerin yapmış oldukları alan değişikliği birçok branş öğretmeninin mağdur olmasına neden olmaktadır. Bu plansızlığın faturası yıllardır atama bekleyen ve nice çilelerle üç ayrı sınava girip alan sınavı ile de başarısını kanıtlamış, evine ekmek götürme kaygısı taşıyan branş öğretmenlerine kesilmemelidir.Milli Eğitim bakanlığı siyasi kadrolaşma bırakıp asıl işi olan eğitim planlama ve koordinasyon işine dönmelidir. Bugün Türkiye’de birçok ülkenin nüfusundan fazla atanamayan öğretmen var. Türkiye’de 320 bin atama bekleyen öğretmen var” dedi

Birçok Sivil Toplum Kuruluşunu ve Siyasi Partileri ziyaret ettiklerini ve gerekli desteği alamadıklarını dile getiren genç eğitimciler tüm atanamayan öğretmenleri Ankara’ya çağırdılar ve “ 16 Kasım Pazar günü Ankara’da Maliye Bakanlığı, Milli eğitim Bakanlığı ve Güven Parkta sesimizi duyurmaya çalışacağız. 16 Kasım Pazar Sabahı Karabük eski Balık Pazarından sabah 07.00’da Ankara’ya hareket edeceğiz” dediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim5
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
09 Mayıs, 2026 14:29 tarihinde yayınlandı
0

Çetinkaya Annelerle Has Bahçe’de Buluştu

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın katılımıyla düzenlenen Anneler Günü programı, Has Bahçe Sosyal Tesisleri’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Başkan Çetinkaya, bu anlamlı günde annelerin mutluluğuna eşi ve oğluyla birlikte ortak oldu.

Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen Anneler Günü özel programı geniş bir katılımla kutlandı. Sosyal belediyecilik vizyonu kapsamında hayata geçirilen ve kısa sürede ailelerin vazgeçilmez adresi haline gelen Has Bahçe Sosyal Tesisleri, kapılarını bu kez geleceğimizin mimarı anneler ve anne adayları için açtı.

Programa eşi ve oğluyla birlikte katılan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya vatandaşlarla yakından ilgilendi. Masaları tek tek ziyaret eden Başkan Çetinkaya, annelerle sohbet etti, kendilerine karanfil takdim etti. Ailece katıldıkları bu anlamlı organizasyonda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Çetinkaya, çocuklarla da yakından ilgilenerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Has Bahçe’nin ev sahipliği yaptığı programda, her yaş grubuna hitap eden etkinlikler düzenlendi. Çiçek boyama ve takı tasarımı gibi atölye çalışmalarının yanı sıra canlı müzik dinletisi ve annelere özel oyunlar programa renk kattı. Yoğun bir katılımın gözlendiği etkinlikte, hem anneler hem de çocuklar gün boyu süren aktivitelerle unutulmaz bir gün geçirdi.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, annelerin toplumdaki birleştirici gücüne vurgu yaparak;

“Bugün, merhametin ve sevginin kaynağı olan annelerimizle ve anne adaylarımızla bir arada bulunmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Şehrimize kazandırdığımız Has Bahçe gibi sosyal tesislerimizin, ailelerimizin neşesiyle böyle dolup taşıyor olması bizler için en büyük gurur vesilesidir. Bu yoğun katılım, Karabük için ürettiğimiz projelerin halkımız nezdindeki karşılığını göstermektedir.”dedi.

Başkan Çetinkaya, sözlerini şöyle tamamladı;

“Hizmet yolculuğumuzda en büyük gücümüz annelerimizin dualarıdır. Bu anlayışla bugün kıymetli eşimle birlikte, annelerimizin bu özel gününde onlarla bir arada olmak istedik. Annelerimiz bizim başımızın tacıdır; onların huzuru ve mutluluğu Karabük’ün huzurudur. Bu vesileyle, başta aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan annelerimiz olmak üzere, tüm annelerimizin gününü kutluyor; her birine en kalbi şükranlarımı sunuyorum.”

Program, katılımcılara sunulan ikramlar ve çocuklar için hazırlanan küçük sürprizlerin ardından neşe içerisinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin