blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ekim, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Atakum’daki okullarda meyve ağaçları yetiştirilecek

Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan okulların bahçelerinde meyve ağaçları yetiştirilecek.
Atakum Belediyesi ve Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Atakum sınırları içerisinde eğitim veren anaokulu, ilk ve orta dereceli okulların bahçelerinde meyve ağacı yetiştirme projesi başlatıldı. Atakum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, proje kapsamında meyve fidanlarını ilk olarak, yeni hizmete açılan Atakum Özel Eğitim Anaokulu bahçesinde toprakla buluşturdu. Belediye ekipleri daha önce peyzaj çalışması gerçekleştirdikleri okul bahçesinde, bu kez farklı türde meyve fidanları dikti. Çocuklara doğa bilinci oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Aydın, Atakum Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Mustafa Köksal ve Atakum Belediyesi ekipleri katıldı. Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullardan gelen talep doğrultusunda oluşturduğu liste kapsamında, ilk etapta 38 okulda meyve fidanı dikimi gerçekleştirilecek.

“Özel ve anlamlı bir proje”
Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, proje hakkında yaptığı açıklamada, “Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’yle beraber Atakum sınırları içerisinde bulunan okullarımızın bahçelerine meyve ağaçları yetiştirme çalışması başlattık. Ekiplerimiz, proje kapsamında Atakum Özel Eğitim Anaokulu bahçesinde farklı türlerde meyve ağacı fidanları dikti. Son derece özel ve anlamlı bir proje. Atakum Belediyesi olarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği okullara fidan desteğimiz sürecek. Çocuklarımız, fidanların büyüme aşamalarını ve meyve ağacına dönüşmesini yaşayarak öğrenecekler. Meyve ağaçları arasında, doğayla kopmadan eğitim görecekler. Çalışmalarımızı, daha çok okulu kapsayacak şekilde devam ettireceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Çetinkaya Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentin önemli ticaret ve sosyal akslarından biri olan Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Cadde üzerindeki iş yerlerini tek tek ziyaret eden Başkan Çetinkaya, esnafın talep ve beklentilerini dinleyerek yürütülen belediye çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ziyaret kapsamında vatandaşlarla da sohbet eden Çetinkaya, günlük yaşama ilişkin görüş ve önerileri dinleyerek taleplerin ilgili birimlerce değerlendirilmesi için not alınmasını sağladı.
Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Özkan Çetinkaya, şehir yönetiminde sahada olmayı ve istişare kültürünü esas aldıklarını belirterek, "Karabük’te hizmet anlayışımızın merkezinde hemşehrilerimiz yer alıyor. Esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan aldığımız her geri bildirim, şehrimizin geleceğine dair attığımız adımlarda yol gösterici oluyor. Daha düzenli ve daha yaşanabilir bir Karabük için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.
Başkan Çetinkaya, kamuoyunda yer alan bazı iddialara da açıklık getirerek Ankara Caddesi’ne ilişkin "yıkım" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Ankara Caddesi için bir planlama sürecinin yürütüleceğini ancak herhangi bir yıkımın söz konusu olmadığını ifade eden Çetinkaya, Cumapazarı mevkiinde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını, sürecin vatandaşların hakları gözetilerek ve istişare içerisinde yürütüleceğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin