blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Eylül, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Atakum’da kaçak yapılaşmayla mücadele: Ruhsatsız depo yıkıldı

Samsun’un Atakum Belediyesi, Yenimahalle’de otopark alanına cephe olarak inşa edilen ruhsatsız depoyu yıktı.
Atakum Belediyesi, kentte imar kirliliğine neden olan kaçak yapılaşmayla mücadeleye aralıksız devam ediyor. Körfez Mahallesi’nde 5009. Sokak’ta bulunan ruhsatsız ve imar planına aykırı inşaatın ardından Atakum Belediyesi ekipleri bu kez, Yenimahalle Mahallesi 3120. Sokak’taki kaçak eklenti yapıyı yıktı. Ekipler, bir binanın bodrum katında 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. maddesine ve onaylı mimari projeye aykırı olarak PVC, cam ile kapatılarak otopark alanı cephesine yeni bir kullanım alanı oluşturulduğunu tespit etti. Depo olarak kullanılan yapı ile ilgili imara aykırılığın giderilmesi için para cezası ve belirli yasal süre verilmesine rağmen, ihlaller devam etti. Tüm yasal süreçlerin işletildiği kaçak eklenti yapı, Belediye Encümeni’nde verilen kararla yıkıldı.

Kaçak inşaata geçit yok
Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Atakum’da sağlıklı kentleşmeye engel olan ve çevreye ciddi zararları olan kaçak yapılaşmayla mücadelemizi, kararlılıkla sürdüreceğiz. Kentimizde, imar mevzuatına aykırı küçük büyük hiçbir yapılaşmaya geçit vermeyeceğiz. Ekiplerimiz, çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor ve gerekli incelemeleri yapıyor. Atakum’u adına yakışır, sağlıklı kentleşmesi ve yüksek yaşam standartları ile daha ileri seviyeye taşımak için Belediyemizin tüm imkanlarını kullanacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Temmuz, 2025 04:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Elektrikli bisiklet ile motosiklet çarpıştı: 1 ağır yaralı

Düzce’de meydana gelen kazada motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan ve üzerinde 3 kişinin bulunduğu elektrikli bisiklete çarptı. Kazada çarpmanın tesiri ile motosikletten düşerek, başını kaldırıma çarpan şoför ağır yaralandı.
Kaza, 00.30 sıralarında Çay Mahallesi Ela Bahriye Oral Bulvarı bitiminde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran Aydınpınar Caddesi istikametine gitmekte olan E.K yönetimindeki 54 AIA 343 plakalı motosiklet, kaldırımdan inerek yolun karşısına geçmeye çalışan ve üzerinde eşi ile çocuğu bulunan E.B yönetimindeki elektrikli bisiklete çarptı. Kazada çarpmanın tesiri ile motosikletten düşerek başını kaldırıma çarpan E.K ağır yaralandı. Yaralı E.K. Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Elektrikli bisiklette bulunan 3 kişi ise 112 acil sıhhat gruplarının yaptıkları denetimlerin akabinde hastaneye gitmek istemedikleri için ambulanstan indirildiler. Kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin