Atakum Devlet Hastanesi için ilk kazma vuruldu - Karabük Haber Postası
atakum devlet hastanesi icin ilk kazma vuruldu qLOOQIDf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mart, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Atakum Devlet Hastanesi için ilk kazma vuruldu

Sıhhat Bakanlığı’nın Samsun Kent Hastanesi’nden sonra Samsun’daki en kıymetli sıhhat yatırımlarından biri olan Atakum Devlet Hastanesi için birinci kazma vuruldu. Vilayet Sıhhat Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, hastanenin 3 yıldan daha kısa müddet içinde tamamlanacağını açıkladı.

350 yataklı Atakum Devlet Hastanesi’nde inşaat çalışmaları başladı. 2,4 milyar TL’ye mal olması öngörülen hastane, 253 bin nüfuslu Atakum ilçesi ve etrafına hizmet verecek.

İl Sıhhat Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, hastanenin yapılacağı alanı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hastanenin 3 yıldan daha kısa müddet içinde biteceğini belirten Uras, “Samsun’da Sıhhat Bakanlığı’nın Kent Hastanesi’nden sonra ikinci en büyük yatırımı Atakum Devlet Hastanesi’dir. Atakum Devlet Hastanesi 350 yatak, 76 bin metrekare kapalı alan sahip olacak. 350 yatak diyoruz fakat bu rahatlıkla 450 -500 yatak kapasitesine ulaşabilecek büyüklükte bir hastane olacak. Yer tesliminde sonra şantiye alanı oluşturuldu ve şu anda firma tarafında yer düzgünleştirme, fore kazık uygulamaları yapılıyor” dedi.

Atakum Devlet Hastanesi’nin uzun yıllardır Samsun ve Atakum halkı tarafından beklenen bir yatırım olduğunu söyleyen Uras,

“Hastanenin içinde bir hastanede olması gerek tüm donanımlar olacak. Yaklaşık 82 adet poliklinik alanı, 15 tane ameliyat masasının olduğu büyük bir ameliyathane, doğum salonu, görüntüleme merkezleri üzere tüm donanımsal yapısı olacak. Atakum ve bölge halkına çok daha kaliteli sıhhat hizmeti sunacağız. Hastane zelzele izolatörleri ile donatılacak. İhalede imal mühleti 900 gündür. 3 yıldan daha kısa müddette bitecek” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk ova dernekler federasyonundan kirman ve kelleciye ziyaret LxW1BSj9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Ova Dernekler Federasyonu’ndan Kırman ve Kelleci’ye ziyaret

Karabük Ova Dernekler Federasyonu Başkanı Durmuş Eren, yönetim kurulu üyeleri ve ova köyleri muhtarlarından oluşan heyet, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kırman ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci’yi ziyaret etti.

Federasyon yönetim kurulu üyeleri ve muhtarların da yer aldığı ziyarette, Kirman ve Kelleci’ye görevlerinde başarı dilekleri iletildi.

Görüşmede Karabük’ün genel ihtiyaçları ile planlanan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

İl Genel Meclis Başkanı Kirman ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kelleci, nazik ziyaretlerinden dolayı Eren ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin