karabuk
İmsak 06:03
Güneş 07:28
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:38
Yatsı 19:58
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Kasım, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Asuman Çığlıoğlu: “Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğunu getireceğime inanıyorum”

Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek milli sporcu Asuman Çığlıoğlu, hedefinin şampiyonluk olduğunu söyleyerek, "Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğunu getireceğime inanıyorum" dedi.
Milli sporcu Asuman Çığlıoğlu, 2-10 Kasım 2024 tarihleri arasında Yunanistan’da yapılacak olan Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nda, 60 kilogramda Türkiye’yi temsil edecek. Kick boks kariyerinde 12 Türkiye şampiyonluğu, 3 dünya üçüncülüğü, 1 Avrupa üçüncülüğü bulunan Asuman Çığlıoğlu, Yunanistan’da İstiklal Marşı’nı okutmak için mücadele edecek. 50 ülkeden, 1000’den fazla sporcunun katılması beklenen şampiyona Atina’da düzenlenecek.

"Çok sistemli çalıştık, Avrupa şampiyonu olacağıma inanıyorum"
13 yıldır dövüş sporlarıyla ilgilendiğini söyleyen milli sporcu Asuman Çığlıoğlu, "Dövüş sporlarıyla ilgileniyorum. Kick koks ve wushu branşında milli sporcuyum. Hem Kick boks ve hem de wushu branşında Avrupa ve dünya şampiyonalarına katıldım. Wushu branşında geçtiğimiz nisan ayında dünya ikincisi oldum. En son 2023 yılında Portekiz’de düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda üçüncü oldum. Bu yıl da Avrupa Şampiyonası’na gitmeye hak kazandım. 2-10 Kasım tarihleri arasında Yunanistan’ın Atina şehrinde yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda 60 kilogramda ülkemizi ve ilimizi temsil edeceğim" dedi.

"Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğunu getireceğime inanıyorum"
Kastamonu’da hazırlıklarını tamamladığını belirten Çığlıoğlu, "İnşallah bu yıl çok iyi çalıştığımıza inanıyorum. Antrenörüm Emrah Şahanoğlu ile birlikte Kastamonu’da çok sistemli çalıştık. Bu yıl inşallah hem Türkiye’ye hem de Kastamonu’ya Avrupa şampiyonluğunu getireceğime inanıyorum. Bunu Dünya Şampiyonası’na giden bir hedef olarak görüyorum. İnşallah Avrupa şampiyonu olursam devamını da getireceğime inanıyorum" diye konuştu.
Yunanistan’da şampiyon olacağına inandığını ifade eden Asuman Çığlıoğlu, "Wushu branşında 2024 yılında Çin’de gerçekleştirilen müsabakada dünya ikincisi oldum. Orada finalde çok bir az farkla yenildim. Dünya şampiyonluğuna çok yakındım. Bu sefer Yunanistan’da o şampiyonluğu alacağıma inanıyorum. Bir noktada heyecanım var ama o heyecanımı da artık yönetmeyi öğrendim. Şu anda çokta iyi şekilde hazırlandığımı düşünüyorum. Bu yıl artık heyecanımı da bir kenara bırakıp inşallah ülkemize Avrupa şampiyonluğunu getireceğim" şeklinde konuştu.

Emrah Şahanoğlu: "Yunanistan’dan İstiklal Marşımızı Avrupa’ya dinlettireceğiz"
Antrenör Emrah Şahanoğlu ise, 2008 yılından beri Kastamonu’da sporcu yetiştirdiklerini belirterek, "Kick boksun yanında wushu ve muay thai branşlarında da antrenörlük yapıyorum. Asuman benim en başarılı ve ilk sporcularımdan. Kendisi ilimizin 2014 yılından beri milli sporcusu. Kendisinin 12 kez Türkiye şampiyonluğu var. Bunun yanında kick boks branşında 3 kez dünya üçüncülüğü, 1 kez Avrupa ikinciliği ve üçüncülüğü, yine wushu branşında Avrupa ve dünya ikinciliği var. Yine Çin’de gerçekleştirilen müsabakada dünya ikincisi oldu. İnşallah Yunanistan’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda şampiyonluk bekliyoruz. Biz, Kastamonu’da çalışmalarımızı tamamladık. Kendisi şu anda çok iyi, şimdiye kadar ki en iyi formunda. İnşallah sporcumuz ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirip Yunanistan’dan İstiklal Marşımızı Avrupa’ya dinlettirecek" ifadelerini kullandı.
Kastamonu’da hazırlıklarını tamamlayan milli sporcu Asuman Çığlıoğlu, şampiyonaya katılmak üzere şehirden ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Öğrenciler marşla girdi, mehterle karşılandı

Düzce’de Ramazan ayı nedeniyle sahura kadar açık olan Sabiha Ulusoy Kütüphanesi, farklı bir sürprize ev sahipliği yaptı. İki yıldır iftar sonrası kendi aralarında mehter marşı çalarak toplu halde kütüphaneye giren öğrenciler, bu kez karşılarında Düzce Belediyesi Mehteran takımını bulunca hayret ettiler.
Düzce Belediyesi tarafından Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’ni kullanan öğrencilere Mehteran takımı ile sürpriz hazırlandı. İftar sonrasında mehter ekibi öğrencilerden önce kütüphane içerisinde konuşlandı. İftarın ardından her zamanki gibi marş açarak coşkulu şekilde kütüphaneye yönelen öğrenciler, içeri girdiklerinde canlı mehter marşıyla karşılandı.
Marşların kütüphane içerisinde yankılanmasıyla öğrenciler büyük sürpriz ve heyecan yaşadı. Alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde karşılanan mehter gösterisi, Ramazan akşamına unutulmaz bir atmosfer kattı.
Düzce Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Burçin Sarıcan, gençlerin oluşturduğu bu güzel geleneğe kayıtsız kalmak istemediklerini belirterek, öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve Ramazan coşkusunu paylaşmak amacıyla böyle bir sürpriz hazırladıklarını ifade etti.

"Böyle bir sürpriz beklemiyorduk"
Sürpriz karşısında hem şaşıran hem de mutlu olan öğrenciler, etkinlik için Düzce Belediyesi’ne teşekkür ederek; "Biz kütüphaneye mehteran marşı ile giriş yapıyorduk. Bunu bir gelenek haline getirmiştik. Bu akşam böyle bir sürpriz beklemiyorduk. İlk önce hoparlörden mehter marşı çaldığını sandık. Ancak daha sonra Düzce Belediyesi’nin mehteran ekibini görünce çok şaşırdık ve gururlandık. Bize çok güzel bir sürpriz ve anı oldu. Düzce Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin