Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Astsubaya çarparak şehit eden motosiklet sürücüsü adliyede: 22 suç kaydı mevcut

Ordu’da uygulama esnasında ekiplerin ‘dur’ ihtarına uymayarak astsubaya çarparak şehit olmasına neden olan motosiklet sürücüsü, adliyeye sevk edildi. Sürücünün, 22 suç kaydının olduğu, uyuşturucu madde kullanmaktan sabıkalarının olduğu öğrenildi.
Olay, Gülyalı ilçesi Turnasuyu Mahallesi Ordu-Giresun karayolu üzerinde 18 Eylül 2024 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, uygulama yapıldığı esnada 07 GU 227 plakalı motosiklet sürücüsü Adem Topçu (27), jandarma ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayarak, hızlanarak kaçmaya çalıştı. Bu esnada hızlı olan ve farklı bir suçtan ehliyetine el konulan motosiklet sürücüsü Adem Topçu, Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır’a (27) çarptı. Kazada ağır yaralanan Çangır, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

22 adet suç dosyasının olduğu öğrenildi
Motosiklet sürücüsü Adem Topçu’nun, 22 adet çeşitli suçlardan kaydının olduğu, bunlardan büyük bir kısmının plakaya yazılan cezalar olduğu ve önceden de uygulama noktalarından kaçtığı öğrenildi. Uyuşturucu madde kullanmak ve alkollü motosiklet kullanmak suçlarından da kaydının olduğu öğrenilen sürücünün, sosyal medya hesaplarında ise çok sayıda tehlikeli motosiklet kullanma videolarının olduğu, trafik kazasının yaşandığı gün hızlı ve tehlikeli motosiklet kullandığı ayrıca bu nedenle trafikteki başka bir sürücü ile tartıştığı ileri sürüldü.

Adliyeye sevk edildi
Kazada kendisi de yaralanan motosiklet sürücüsü Adem Topçu, tedavi gördüğü Ordu Devlet Hastanesi’ndeki işlemlerinin ardından karakola götürüldü. Sağ kolunun sargılı olduğu görülen Topçu, karakoldaki işlemlerinin ardından Ordu Adliyesi’ne sevk edildi.
Şahsın adliyedeki işlemleri sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Kasım, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’de tez yazım sürecine yönelik atölye çalışmaları sürüyor

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) lisansüstü öğrencilere yönelik düzenlenen altı haftalık "Tez Yazım Atölyesi" programının ikinci oturumu gerçekleştirildi.
KBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından organize edilen programın bu haftaki kısmında "Literatür Tarama ve Mefhumi Çerçevenin Oluşturulması" konusu ele alındı.
İlahiyat Fakültesi Türkistan Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda yapılan oturumda, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Cansoy sunum yaptı. Cansoy, akademik araştırmalarda literatür taramasının temel formülleri, mefhumi çerçeve oluşturma süreci ve teorilerin araştırmalarda yanlışsız pozisyonlandırılmasına ait iştirakçileri bilgilendirdi.
Bilimsel araştırmaların sağlam temellere dayanması için literatürün hakikat tahlil edilmesi gerektiğini vurgulayan Cansoy, "Mefhumi çerçeve, araştırmanın istikametini ve hudutlarını belirleyen kritik bir yapıdır. Araştırmacının literatürü sistematik bir biçimde incelemesi, teorik temelleri gerçek konumlandırması gerekir." dedi.
Programda ayrıyeten literatürün araştırma sorununa entegrasyonu, mefhumi çerçeve-teori-literatür ilgilerinin kurulması ve araştırma sürecinde karşılaşılan yaygın meselelere yönelik tahlil teklifleri ele alındı.
Oturum sonunda Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Özcan, katkılarından ötürü Prof. Dr. Ramazan Cansoy’a teşekkür evrakı takdim etti.
KBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından yürütülen "Tez Yazım Atölyesi"nin önümüzdeki haftalarda farklı bahis başlıklarıyla devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin