karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2024 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

“Astoria Grande” kruvaziyeri Rus yolcuları ile Trabzon’a demirledi

Astoria Grande isimli kruvaziyer gemisi Trabzon’a demirledi. Kentin tarihi mekanlarını gezmek ve alışveriş yapmak için gemiden inen yolcuları Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri karşıladı. Kentteki sağlık turizminin geliştirilmesi için turistlere sağlık hizmetlerinin anlatıldığı karekodlu broşürler verildi.
Rusya’nın Soçi kentinden hareket eden 193 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğindeki 11 katlı "Astoria Grande" adlı kruvaziyer, Trabzon Limanı’na geldi. 788 yolcu ve 433 kişilik mürettebatıyla bu sabah saatlerinden kente gelen gemide işlemleri tamamlanan turistler, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından karşılandı. Liman çıkışında kurulan stantta kentteki sağlık hizmetleri tanıtılırken, karekodlu broşürlerin verildiği stantta turistler ilgi gösterdi.
Trabzon’da sağlık turizminin geliştirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, “Trabzon’da kruvaziyer gemi seferleri başladı. Bundan sonraki süreçte ilimizdeki sağlık yatırımlarını ve hizmetlerini tanıtabilmek adına limanda bir stantla birlikte sağlık altyapımızı tanıtmaya gayreti içerisinde olacağız. Gelen turistlerimiz ilimizdeki sağlık altyapımızı görecekler, anlattıklarımızla birlikte kafaların hizmet almayla ilgili bir süreç olursa bizi tercih etmiş olacaklar. Amacımız Trabzon’da sağlık turizmi daha ilerilere taşımak. Bu anlamda hem uluslararası arenada ziyaretlerimizi yaparak hem uçakla gelen misafirlerimize şimdi de deniz yoluyla gelen misafirlerimize kentimizi tanıtarak yol alma gayreti içerisindeyiz. İnşallah hem şehrimizden memnun kalacaklar hem de sağlık altyapımız ile ilgili bir bilgi sahibi olacaklar” dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ise, sağlık turizmi anlamında yapılan çalışmaların Trabzon’a değer katacağını dile getirerek “Kruvaziyer turizmi tekrar başlamış durumda. Turizm çeşitliliği anlamında bizim için çok anlamlı. Sağlık turizminin tanıtılmasına yönelik çalışmalarımız sürmekte. Gelen yolcularımızı daha detaylı bilgilendirmek için burada tanıtıcı bir faaliyet sürdürüyoruz. İnşallah bu çalışmalar Trabzon’a katma değer katacaktır” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
21 Şubat, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 20.02.2026 15:10
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

ÇOCUĞUNUZUN SESSİZ ÇIĞLIĞINI DUYUN!

Her geçen gün artan akran zorbalığı vakaları toplumda ciddi endişe yaratıyor. Çocuklar ve gençler arasında giderek yaygınlaşan bu sorun, çoğu zaman fark edilmeden ilerleyerek ağır sonuçlara yol açabiliyor.

Son yıllarda akran zorbalığının ulaştığı boyut, toplumda ciddi endişe yaratıyor. Pek çok çocuk ve gencin fiziksel ve psikolojik olarak etkilendiği bu sorun, bazı vakalarda şiddetin en ağır biçimlerine kadar uzanıyor. Neredeyse her gün çocukların bıçaklandığı ya da hayatını kaybettiği olayların gündeme gelmesi, akran zorbalığının ne denli acil bir mesele olduğunu gözler önüne seriyor.

Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük’te de benzer olayların artış göstermesi, hem eğitim camiasında hem de aileler arasında kaygıyı artırıyor.

Okullarda ve dijital platformlarda giderek yaygınlaşan akran zorbalığı, artık belirli bir nedene bağlı olmaksızın çocukların ve gençlerin yaşamını olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, günümüzde yaşanan zorbalık vakalarının önemli bir kısmında net bir sebep bulunmadığına dikkat çekiyor. Dış görünüş, sessiz bir kişilik yapısı, akademik başarı ya da başarısızlık gibi herhangi bir özellik, zorbalık için yeterli gerekçe olarak görülebiliyor.

Eğitimciler, sosyal medyanın etkisiyle zorbalığın biçim değiştirdiğini vurguluyor. Fiziksel ve sözlü zorbalığın yanı sıra dışlama, alay etme, küçük düşürücü paylaşımlar ve mesajlaşma yoluyla yapılan siber zorbalık vakalarında ciddi bir artış yaşanıyor. Bu durum, mağdur öğrencilerin akademik başarısını düşürürken; kaygı bozukluğu, özgüven kaybı ve sosyal içe kapanma gibi psikolojik sorunlara da yol açıyor.

Zorbalığa maruz kalan birçok çocuk, neden hedef alındığını anlayamazken zamanla suçu kendinde aramaya başlıyor. Uzmanlar, bu süreçte ailelerin ve öğretmenlerin çocukları yakından gözlemlemesinin ve erken müdahalenin büyük önem taşıdığını belirtiyor.

Milli Eğitim camiasında ise akran zorbalığına yönelik farkındalık çalışmalarının artırılması gerektiği ifade ediliyor. Okullarda rehberlik servislerinin daha aktif rol üstlenmesi, yalnızca mağdur öğrencilerin değil, zorbalık yapan çocukların da desteklenmesi gerektiği vurgulanıyor. Uzmanlara göre, zorbalık davranışlarının altında yatan nedenler ele alınmadan kalıcı bir çözüm sağlanması mümkün değil.

Yetkililer, akran zorbalığıyla mücadelenin erken yaşta empati eğitimi, açık iletişim ve güvenli okul ortamlarının oluşturulmasıyla mümkün olabileceğine dikkat çekiyor. Zorbalığın bireysel olduğu kadar toplumsal bir sorun olduğuna işaret edilirken, yaşanan olayların zaman zaman şiddet ve ölümle sonuçlanmasının tehlikenin boyutunu açıkça ortaya koyduğu belirtiliyor.

.

Bizi sosyal medyadan takip edin