Reklam
Reklam
asrin felaketinde hayatini kaybedenleren kastamonuda dualarla anildi ug6dESBd
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Şubat, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0

“Asrın felaketi”nde hayatını kaybedenleren Kastamonu’da dualarla anıldı

Kastamonu’da, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler dualarla anıldı. Programda AFAD ile akredite olan kentsel arama kurtarma ekiplerinin sertifikaları ve armaları takdim edildi.

Kastamonu İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ile Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezinde, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerde hayatını kaybedenler için anma tören, düzenlendi. Depremde arama kurtarma çalışmalarının yer aldığı fotoğraf sergisinin açılışının ardından başlayan programda, depremde hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nca 6 Şubat’taki Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 11 ilde arama kurtarma ve lojistik destek çalışmalarına katılan, büyük kısmı öğretmenlerden oluşan Milli Eğitim Bakanlığı Arama Kurtarma Birimi (AKUB) ekiplerinin süreçteki çalışmalarını içeren video izletildi.

“Bugüne kadar toplamda 351 bin 516 haneye 44 milyar TL yardım yapıldı”

Törende konuşan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Suat Tüfekci, “6 Şubat sabahı, sadece şehirlerimiz değil, hayatlarımız, alışkanlıklarımız, umutlarımız da sarsıldı. 10 binlerce insanımızı kaybettik. Milyonlarca vatandaşımızın hayatı bir anda değişti. Acı, ülkemizin dört bir yanına aynı anda düştü. Bu büyük felakette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Devlet ve Millet el ele vererek asrın birlikteliği ortaya konulmuştur. Tüm kurumlarımız canla başla çalışmışlardır. Üç ayrı yaşanan depremlerden 11 il, 124 ilçe, yaklaşık 7 bin mahalle ve köy etkilenmişti” dedi.

“Biz bir deprem coğrafyasında yaşıyoruz”

Türkiye’nin deprem coğrafyasında olduğunu belirten Vali Meftun Dallı ise, “Bu nedenle en önemli görevimiz, deprem felaketlerine hazırlıklı olmaktır. Sadece depremler değil, iklim değişikliğinin etkisiyle son üç yıldır üst üste yaşadığımız sert doğal afetler ve başka birçok felaket de her zaman karşımıza çıkabilmektedir. Bu arkadaşlarımız, böyle bir durumla karşılaştıklarında olay yerine giderek, bedenleriyle ve canları pahasına mücadele etmeyi göze alıp bu eğitimi aldılar. Bugün sertifikalarını alarak, ihtimal bir afette ilk müdahaleyi yapabilecek ve sonrasında süreci yürütebilecek donanıma sahip oldular. Bu iradeyi ve fedakarlığı gösterdikleri için, hepiniz adına kendilerine özellikle teşekkür ediyorum. Allah muvaffak eylesin, ayaklarına taş değdirmesin ve kendilerini böyle acı durumlarla karşılaştırmasın” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından AFAD ile kentsel arama ve kurtarma alanında akredite olan maden şirketi, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekiplerine sertifikaları ve armaları Vali Meftun Dallı ve Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci tarafından takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
atakumda operasyonda silah ve uyusturucu ele gecirildi rI9TSBRz
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Atakum’da operasyonda silah ve uyuşturucu ele geçirildi

Samsun’un Atakum ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen operasyonda ruhsatsız silahlar, fişekler ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi, aranan 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Atakum ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda bir ikamette arama yapıldı. Yapılan aramada 2 adet ruhsatsız tabanca, 157 adet tabanca fişeği, 5 adet şarjör, 50 adet kurusıkı fişek, 0,12 gram esrar maddesi, 0,54 gram taş kokain ve 4 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.

Operasyonda, basit yaralama suçundan kesinleşmiş adli para cezası ile arandığı tespit edilen 1 şüpheli hakkında ruhsatsız silah bulundurmak ve uyuşturucu madde kullanmak suçlarından adli işlem başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin