Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2021 12:14 tarihinde yayınlandı
0

Asmaaltı’nda Restorasyon Çalışmaları Başladı

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Safranbolu ilçesindeki Asmaaltı Sokak’ta bulunan 23 tescilli yapının cephe restorasyon projesi çalışmalarına başlanıldı.
Safranbolu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 6225 sayılı kararı ile onaylanan Safranbolu Asmaaltı Sokak’taki 23 tescilli yapının cephe restorasyon projesi çalışmaları başladı.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, restorasyon projelerinin tamamlanmasının ve onay alınmasının ardından ivedilikle çalışmayı başlattıklarını belirterek,”Asmaaltı Tarihi Çarşı bölgemizin en önemli, yerli ve yabancı misafirlerimizin uğrak noktalarından bir tanesi. Burada bulunan 23 adet tescilli binamızı aslına uygun bir şekilde restore ederek, yeniden halkımızın ve dünyanın hizmetine açacağız” dedi.
Başkan Köse, çalışmaları yakından takip ettiğini ve kısa bir sürede tamamlamanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
aaa 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
24 Mayıs, 2026 15:00 tarihinde yayınlandı
0

4-6 yaş Kur’an kursu kapanış programı düzenlendi

Karabük Müftülüğüne bağlı Cevizlidere 4-6 yaş Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrencilere yönelik Müftülük Konferans Salonu’nda “2025-2026 Eğitim-Öğretim Dönemi Yıl Sonu Kapanış Programı ve Kur’an Merasimi” programı yapıldı.

Programa İl Müftüsü Ali ERHUN, Müftü Yardımcıları Namık Karaahmetoğlu, Hüseyin İpek Merve Yumlu, Eğitim Hizmetleri Birimi, Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

İl Müftüsü Ali Erhun yaptığı konuşmada, “Bereketli bir eğitim-öğretim dönemini bitirmiş olduk. Bu süreçte öğrencilerimiz milli ve manevi olarak çok güzel kazanımlar elde ettiler. Bu vesileyle yavrularımızın eğitimine emek veren değerli Kur’an Kursu Öğreticilerimize, destek veren kıymetli velilerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Programda öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okundu, dua edildi.

Renkli anların yaşandığı program fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin