UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Safranbolu ilçesindeki Asmaaltı Sokak’ta bulunan 23 tescilli yapının cephe restorasyon projesi çalışmalarına başlanıldı.
Safranbolu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 6225 sayılı kararı ile onaylanan Safranbolu Asmaaltı Sokak’taki 23 tescilli yapının cephe restorasyon projesi çalışmaları başladı.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, restorasyon projelerinin tamamlanmasının ve onay alınmasının ardından ivedilikle çalışmayı başlattıklarını belirterek,”Asmaaltı Tarihi Çarşı bölgemizin en önemli, yerli ve yabancı misafirlerimizin uğrak noktalarından bir tanesi. Burada bulunan 23 adet tescilli binamızı aslına uygun bir şekilde restore ederek, yeniden halkımızın ve dünyanın hizmetine açacağız” dedi.
Başkan Köse, çalışmaları yakından takip ettiğini ve kısa bir sürede tamamlamanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.


Asmaaltı’nda Restorasyon Çalışmaları Başladı
Freni boşalan kamyonet tarım aracına çarptı: 1 yaralı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, freni boşaldığı iddia edilen kamyonetin pat pat olarak bilinen tarım aracına çarpması sonucu 1 kişi yaralandı.
Kaza, Alaplı ilçesine bağlı Ortacı Köyü Yığılca yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, H.H. idaresindeki 67 SE 452 plakalı kamyonet, freni tutmayınca aynı yönde seyir halinde bulunan pat pat tarım aracına arkadan çarptı.
Çarpmanın etkisiyle yaralanan pat pat sürücüsü için olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı, ambulansla Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.


