‘Askıda köfte’ uygulaması Ramazan’da büyük ilgi görüyor

Nurettin Acar tarafından
08 Mayıs, 2021 12:04 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te bir esnaf Ramazan ayında ihtiyaç sahibi aileler için hayırseverlerin desteği ile ‘askıda köfte’ uygulaması başlattı. Beşbinevler Cumhuriyet Mahallesi’nde esnaflık yapan ve aynı zamanda mavi ateş tribün liderlerinden 40 yaşındaki Murat Baş, Ramazan ayında evine et girmeyen ihtiyaç sahibi aileler için ‘askıda köfte’ uygulaması başlattı. ‘Askıda ekmek’ uygulamasından esinlenerek hayırseverlerin desteği ile ‘askıda köfte’ uygulaması başlatan Baş, ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmenin mutluluğunu yaşıyor. Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan esnaf Murat Baş, uygulama kapsamında ilk günlerde 6 kişiye zamanla da 200 kişiye ulaştıklarını belirtti. ‘Askıda köfte’ uygulamasının hayırseverlerin desteğiyle gerçekleştiğini ifade eden Baş, hazırladığı köfteleri muhtarlara ve bakkallara teslim ettiğini aktararak, “Onlar biliyorlar kimlere vereceklerini” dedi. Ramazan sonuna kadar toplamda 300 ihtiyaç sahibi aileye ulaşmak istediklerini dile getiren Baş, uygulamanın önümüzdeki yıllarda da devam ederek geleneksel hale geleceğini kaydetti. İhtiyaç sahibi aileler için başlatılan uygulamaya mahalle muhtarlığı olarak destek verdiklerini belirten İbrahim Harmanbaşı ise amaçlarının Ramazan ayında kimseyi aç bırakmamak olduğunu söyledi.

KBÜ’nün lisansüstü eğitimdeki dijital devrimi ’LEOS’ kullanıma sunuldu

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesinin, lisansüstü eğitimde dijitalleşme maksadıyla hayata geçirdiği "LEOS" üç pilot ana bilim kolunda kullanıma sunuldu.
Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Otomasyon Sistemi ile akademik ve idari süreçleri hızlandırarak daha verimli ve sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Sistem, 27 Ocak prestijiyle 800 öğrenci, 200 kurum içi akademisyen, 43 kurum dışı akademisyen ve enstitü yöneticileri tarafından faal olarak kullanılmaya başlandı.
LEOS, canlı performansa geçiş yaptığı birinci andan itibaren tüm süreçleri yönetmeliklere uygunluk açısından otomatik denetim etme kabiliyeti ile dikkat çekti. Kullanıcıların geri bildirimleri sistemin kolay öğrenilebilir ve kullanıcı dostu bir yapıya sahip olduğunu ortaya koyarken, bu sayede sistem süratle benimsendi.
LEOS ile birlikte enstitüdeki yönetim kurulu yazışmalarında kağıt periyodu sona erdi. Artık yönetim kurulu kararları otomatik olarak sistemde oluşturuluyor ve süreç, öteki yazışmalar için farklı programlara muhtaçlık duyulmadan direkt LEOS üzerinden tamamlanıyor. Bu yenilik, sırf bürokratik yükü hafifletmekle kalmıyor, birebir vakitte süratli ve yanlışsız işleyişi mümkün hale getiriyor.
Pilot uygulamada alınan olumlu geri dönüşlerle birlikte, sistemin öteki ana bilim kısımlarında da yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özcan, sistemin muvaffakiyetle çalıştığını vurgulayarak, "Üç pilot ana bilim kolumuzdaki tüm süreçler LEOS üzerinden yürütülüyor ve süreç büsbütün otomatize edildi" dedi.
Doç. Dr. Zeynep Özcan, LEOS’un Türkiye’deki tüm enstitüler için büyük bir dijital altyapı sunduğunu belirterek şöyle devam etti: "LEOS, yalnızca Karabük Üniversitesi için değil, tüm Türkiye’deki enstitülerin işleyişini kolaylaştıracak ihtilal niteliğinde bir sistem. Bu kadar özel bir yazılımın Karabük Üniversitesinde kurgulanmış ve üretilmiş olması bizim için hakikaten gurur verici."
Bu dijital dönüşümde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın takviyesinin büyük olduğunu vurgulayan Özcan, "Bize inandı, dayanak verdi, tüm enstitü çalışanı ismine kendisine şükranlarımızı sunuyoruz." sözlerini kullandı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.