Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Temmuz, 2022 14:16 tarihinde yayınlandı
0

Asgari Ücret Arttı, Fırsatçılar İşbaşında!..

Asgari Ücretin 5500 TL’ye çıkmasının ardından halkın cebinin biraz rahatlayacağını düşünen firmalar bunu fırsata çevirmeye başladı. Özellikle pazar yerleri ve marketlerdeki fiyatların arttığı görüldü

 

Vatandaşların cebindeki paraya göz diken fırsatçılar asgari ücrete gelen zamla birlikte sattıkları ürünlerde fiyat artışlarına gitmeye başladı. Marketlere ve pazarlara giden vatandaşlar, fiyatların yeniden yükseldiğinden şikayet ederken, özellikle zincir marketlerin hemen her gün sattıkları ürünlere zam yaptığını ifade ediyorlar.

Asgari ücretin 5500 TL olmasının sürekli artan fiyatlar karşında bir şey ifade etmediğini belirten vatandaşlar, “Sabah aldığımızın fiyatı akşama değişiyor. Ekmekten, patatese, yoğurta,  her şeye zam üstüne zam geliyor. Artık bu artışların önüne geçilmesi gerekiyor. Fiyat artışlarına kalıcı çözüm bulunmazsa Asgari ücreti 5500 TL yapsan ne olur, 10 Bin TL yapsan ne olur yine fark eden bir şey olmaz. Maaşların yükselmesi için öncelikle refahın yükselmesi gerek. Hükümet asgari ücreti ne kadar yükseltirse firmalar da bunu fırsata çeviriyor ve tüm ürünlere zam yapıyor. Asgari ücrete zam çözüm değil. Çözüm halkın refah seviyesini yükseltmek. Firmalara nedenini soruyoruz. Hem maliyetlerin arttığını hem de çalışanlarına zam yapacakları için bunu fiyatlara yansıtmak zorunda olduklarını söylüyor. Artık bu keyfi zamlara bir çözüm bulunması gerekiyor. Yetkililerin fırsatçılara göz açtırmaması lazım. Bu şekilde devam ettiği sürece ne enflasyon düşer ne de vatandaşın alım gücü artar” dediler.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş ise yaptığı açıklamada;  “Akşam üstü bir yerel marketten alışveriş yaptığım sırada ürünlere yapıştırılmak üzere yeni etiketler hazırlandığını gördüm,  bunun ne anlama geldiğini sorduğumda  “elimizden gelen bir şey yok, asgari ücret artınca  toptancı zam yapıyor bizler de bunu ürünlere yansıtıyoruz” şeklinde cevap aldım. yani anladığım kadarı ile fiyatların artmasında toptancılar da büyük rol oynuyor. Bu nedenle Karabük’teki toptancılarında denetlenmesi  gerekiyor” dedi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
za1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Mayıs, 2026 10:03 tarihinde yayınlandı
0

Kaymakam Ustaoğlu, evi yanan vatandaşı ziyaret etti

Eskipazar İlçe Kaymakamı Kübra Ustaoğlu, Sofular Köyü’nde çıkan yangında evi hasar gören Recep Küçükyılmaz’ı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Kaymakam Ustaoğlu, olaydan etkilenen vatandaşın ihtiyaç ve taleplerini yerinde dinledi. Ev sahibi Küçükyılmaz’a geçmiş olsun dileklerini ileten Ustaoğlu, devletin tüm imkânlarıyla mağdur vatandaşların yanında olduğunu vurguladı.

Kaymakam Ustaoğlu, hasarın en kısa sürede giderilmesi ve yaraların sarılması amacıyla ilgili kurum amirlerine gerekli talimatların verildiğini de sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin