Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Temmuz, 2022 14:16 tarihinde yayınlandı
0

Asgari Ücret Arttı, Fırsatçılar İşbaşında!..

Asgari Ücretin 5500 TL’ye çıkmasının ardından halkın cebinin biraz rahatlayacağını düşünen firmalar bunu fırsata çevirmeye başladı. Özellikle pazar yerleri ve marketlerdeki fiyatların arttığı görüldü

 

Vatandaşların cebindeki paraya göz diken fırsatçılar asgari ücrete gelen zamla birlikte sattıkları ürünlerde fiyat artışlarına gitmeye başladı. Marketlere ve pazarlara giden vatandaşlar, fiyatların yeniden yükseldiğinden şikayet ederken, özellikle zincir marketlerin hemen her gün sattıkları ürünlere zam yaptığını ifade ediyorlar.

Asgari ücretin 5500 TL olmasının sürekli artan fiyatlar karşında bir şey ifade etmediğini belirten vatandaşlar, “Sabah aldığımızın fiyatı akşama değişiyor. Ekmekten, patatese, yoğurta,  her şeye zam üstüne zam geliyor. Artık bu artışların önüne geçilmesi gerekiyor. Fiyat artışlarına kalıcı çözüm bulunmazsa Asgari ücreti 5500 TL yapsan ne olur, 10 Bin TL yapsan ne olur yine fark eden bir şey olmaz. Maaşların yükselmesi için öncelikle refahın yükselmesi gerek. Hükümet asgari ücreti ne kadar yükseltirse firmalar da bunu fırsata çeviriyor ve tüm ürünlere zam yapıyor. Asgari ücrete zam çözüm değil. Çözüm halkın refah seviyesini yükseltmek. Firmalara nedenini soruyoruz. Hem maliyetlerin arttığını hem de çalışanlarına zam yapacakları için bunu fiyatlara yansıtmak zorunda olduklarını söylüyor. Artık bu keyfi zamlara bir çözüm bulunması gerekiyor. Yetkililerin fırsatçılara göz açtırmaması lazım. Bu şekilde devam ettiği sürece ne enflasyon düşer ne de vatandaşın alım gücü artar” dediler.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş ise yaptığı açıklamada;  “Akşam üstü bir yerel marketten alışveriş yaptığım sırada ürünlere yapıştırılmak üzere yeni etiketler hazırlandığını gördüm,  bunun ne anlama geldiğini sorduğumda  “elimizden gelen bir şey yok, asgari ücret artınca  toptancı zam yapıyor bizler de bunu ürünlere yansıtıyoruz” şeklinde cevap aldım. yani anladığım kadarı ile fiyatların artmasında toptancılar da büyük rol oynuyor. Bu nedenle Karabük’teki toptancılarında denetlenmesi  gerekiyor” dedi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede hafif ticari arac sarampole devrildi 1 olu 2 yarali 5D1hhnj1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin