Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Temmuz, 2022 14:16 tarihinde yayınlandı
0

Asgari Ücret Arttı, Fırsatçılar İşbaşında!..

Asgari Ücretin 5500 TL’ye çıkmasının ardından halkın cebinin biraz rahatlayacağını düşünen firmalar bunu fırsata çevirmeye başladı. Özellikle pazar yerleri ve marketlerdeki fiyatların arttığı görüldü

 

Vatandaşların cebindeki paraya göz diken fırsatçılar asgari ücrete gelen zamla birlikte sattıkları ürünlerde fiyat artışlarına gitmeye başladı. Marketlere ve pazarlara giden vatandaşlar, fiyatların yeniden yükseldiğinden şikayet ederken, özellikle zincir marketlerin hemen her gün sattıkları ürünlere zam yaptığını ifade ediyorlar.

Asgari ücretin 5500 TL olmasının sürekli artan fiyatlar karşında bir şey ifade etmediğini belirten vatandaşlar, “Sabah aldığımızın fiyatı akşama değişiyor. Ekmekten, patatese, yoğurta,  her şeye zam üstüne zam geliyor. Artık bu artışların önüne geçilmesi gerekiyor. Fiyat artışlarına kalıcı çözüm bulunmazsa Asgari ücreti 5500 TL yapsan ne olur, 10 Bin TL yapsan ne olur yine fark eden bir şey olmaz. Maaşların yükselmesi için öncelikle refahın yükselmesi gerek. Hükümet asgari ücreti ne kadar yükseltirse firmalar da bunu fırsata çeviriyor ve tüm ürünlere zam yapıyor. Asgari ücrete zam çözüm değil. Çözüm halkın refah seviyesini yükseltmek. Firmalara nedenini soruyoruz. Hem maliyetlerin arttığını hem de çalışanlarına zam yapacakları için bunu fiyatlara yansıtmak zorunda olduklarını söylüyor. Artık bu keyfi zamlara bir çözüm bulunması gerekiyor. Yetkililerin fırsatçılara göz açtırmaması lazım. Bu şekilde devam ettiği sürece ne enflasyon düşer ne de vatandaşın alım gücü artar” dediler.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş ise yaptığı açıklamada;  “Akşam üstü bir yerel marketten alışveriş yaptığım sırada ürünlere yapıştırılmak üzere yeni etiketler hazırlandığını gördüm,  bunun ne anlama geldiğini sorduğumda  “elimizden gelen bir şey yok, asgari ücret artınca  toptancı zam yapıyor bizler de bunu ürünlere yansıtıyoruz” şeklinde cevap aldım. yani anladığım kadarı ile fiyatların artmasında toptancılar da büyük rol oynuyor. Bu nedenle Karabük’teki toptancılarında denetlenmesi  gerekiyor” dedi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kurupelit marinadaki deniz marulu sorununa nester 345 bin metrekup dip camuru temizlenecek FLZx5VIY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Kurupelit Marina’daki “deniz marulu” sorununa neşter: 345 bin metreküp dip çamuru temizlenecek

Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan Kurupelit Marina’da zamanla oluşan dip çamuru ve sığlaşmanın neden olduğu çevresel sorunların giderilmesi amacıyla kapsamlı dip tarama çalışması başlatılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek proje kapsamında yaklaşık 345 bin metreküp dip malzemesi deniz tabanından çıkarılacak.

Karadeniz’in önemli kıyı alanlarından biri olan Kurupelit Yat Marinası’nda bir süredir deniz yüzeyinde görülen ve halk arasında “deniz marulu” olarak bilinen yosun tabakası ile kötü koku oluşumu, bölgedeki vatandaşların şikayetlerine neden olmuştu. Özellikle kıyıya yakın alanlarda yoğunlaşan yosun tabakasının, dipte biriken organik malzeme ve sığlaşmadan kaynaklandığı değerlendiriliyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, marina içerisindeki su sirkülasyonunu artırmak, kötü koku oluşumunu önlemek ve seyir güvenliğini sağlamak amacıyla dip tarama projesi için harekete geçti. 10 Haziran’da ihalesi gerçekleştirilecek proje kapsamında marina tabanındaki yaklaşık 345 bin metreküp dip çamuru ve çeşitli malzemeler temizlenecek.

Gerçekleştirilecek çalışmayla birlikte hem marina içindeki su kalitesinin artırılması hem de çevresel görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Yetkililer, dip temizliği sonrasında marina çevresindeki ekolojik dengenin olumlu yönde etkilenmesinin beklendiğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin