Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Temmuz, 2022 14:16 tarihinde yayınlandı
0

Asgari Ücret Arttı, Fırsatçılar İşbaşında!..

Asgari Ücretin 5500 TL’ye çıkmasının ardından halkın cebinin biraz rahatlayacağını düşünen firmalar bunu fırsata çevirmeye başladı. Özellikle pazar yerleri ve marketlerdeki fiyatların arttığı görüldü

 

Vatandaşların cebindeki paraya göz diken fırsatçılar asgari ücrete gelen zamla birlikte sattıkları ürünlerde fiyat artışlarına gitmeye başladı. Marketlere ve pazarlara giden vatandaşlar, fiyatların yeniden yükseldiğinden şikayet ederken, özellikle zincir marketlerin hemen her gün sattıkları ürünlere zam yaptığını ifade ediyorlar.

Asgari ücretin 5500 TL olmasının sürekli artan fiyatlar karşında bir şey ifade etmediğini belirten vatandaşlar, “Sabah aldığımızın fiyatı akşama değişiyor. Ekmekten, patatese, yoğurta,  her şeye zam üstüne zam geliyor. Artık bu artışların önüne geçilmesi gerekiyor. Fiyat artışlarına kalıcı çözüm bulunmazsa Asgari ücreti 5500 TL yapsan ne olur, 10 Bin TL yapsan ne olur yine fark eden bir şey olmaz. Maaşların yükselmesi için öncelikle refahın yükselmesi gerek. Hükümet asgari ücreti ne kadar yükseltirse firmalar da bunu fırsata çeviriyor ve tüm ürünlere zam yapıyor. Asgari ücrete zam çözüm değil. Çözüm halkın refah seviyesini yükseltmek. Firmalara nedenini soruyoruz. Hem maliyetlerin arttığını hem de çalışanlarına zam yapacakları için bunu fiyatlara yansıtmak zorunda olduklarını söylüyor. Artık bu keyfi zamlara bir çözüm bulunması gerekiyor. Yetkililerin fırsatçılara göz açtırmaması lazım. Bu şekilde devam ettiği sürece ne enflasyon düşer ne de vatandaşın alım gücü artar” dediler.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş ise yaptığı açıklamada;  “Akşam üstü bir yerel marketten alışveriş yaptığım sırada ürünlere yapıştırılmak üzere yeni etiketler hazırlandığını gördüm,  bunun ne anlama geldiğini sorduğumda  “elimizden gelen bir şey yok, asgari ücret artınca  toptancı zam yapıyor bizler de bunu ürünlere yansıtıyoruz” şeklinde cevap aldım. yani anladığım kadarı ile fiyatların artmasında toptancılar da büyük rol oynuyor. Bu nedenle Karabük’teki toptancılarında denetlenmesi  gerekiyor” dedi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin