Karabük Postası tarafından
04 Temmuz, 2022 14:16 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Asgari Ücret Arttı, Fırsatçılar İşbaşında!..

Asgari Ücretin 5500 TL'ye çıkmasının ardından halkın cebinin biraz rahatlayacağını düşünen firmalar bunu fırsata çevirmeye başladı. Özellikle pazar yerleri ve marketlerdeki fiyatların arttığı görüldü   Vatandaşların cebindeki paraya göz diken fırsatçılar asgari ücrete gelen zamla birlikte sattıkları ürünlerde fiyat artışlarına gitmeye başladı. Marketlere ve pazarlara giden vatandaşlar, fiyatların yeniden yükseldiğinden şikayet ederken, özellikle zincir marketlerin hemen her gün sattıkları ürünlere zam yaptığını ifade ediyorlar. Asgari ücretin 5500 TL olmasının sürekli artan fiyatlar karşında bir şey ifade etmediğini belirten vatandaşlar, "Sabah aldığımızın fiyatı akşama değişiyor. Ekmekten, patatese, yoğurta,  her şeye zam üstüne zam geliyor. Artık bu artışların önüne geçilmesi gerekiyor. Fiyat artışlarına kalıcı çözüm bulunmazsa Asgari ücreti 5500 TL yapsan ne olur, 10 Bin TL yapsan ne olur yine fark eden bir şey olmaz. Maaşların yükselmesi için öncelikle refahın yükselmesi gerek. Hükümet asgari ücreti ne kadar yükseltirse firmalar da bunu fırsata çeviriyor ve tüm ürünlere zam yapıyor. Asgari ücrete zam çözüm değil. Çözüm halkın refah seviyesini yükseltmek. Firmalara nedenini soruyoruz. Hem maliyetlerin arttığını hem de çalışanlarına zam yapacakları için bunu fiyatlara yansıtmak zorunda olduklarını söylüyor. Artık bu keyfi zamlara bir çözüm bulunması gerekiyor. Yetkililerin fırsatçılara göz açtırmaması lazım. Bu şekilde devam ettiği sürece ne enflasyon düşer ne de vatandaşın alım gücü artar" dediler. İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş ise yaptığı açıklamada;  "Akşam üstü bir yerel marketten alışveriş yaptığım sırada ürünlere yapıştırılmak üzere yeni etiketler hazırlandığını gördüm,  bunun ne anlama geldiğini sorduğumda  "elimizden gelen bir şey yok, asgari ücret artınca  toptancı zam yapıyor bizler de bunu ürünlere yansıtıyoruz" şeklinde cevap aldım. yani anladığım kadarı ile fiyatların artmasında toptancılar da büyük rol oynuyor. Bu nedenle Karabük'teki toptancılarında denetlenmesi  gerekiyor" dedi. (Nurettin Acar)  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2025 13:47 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi, iklimlendirme sektörüne nitelikli mühendisler yetiştirecek

Karabük Üniversitesi(KBÜ) iklimlendirme sektöründe nitelikli insan kaynağı noktasında önemli bir iş birliğine imza attı.

YÖK, TOBB ve ISKAV arasında imzalanan protokolle; Karabük Üniversitesinin de aralarında olduğu Gazi, Ege ve Yıldız Teknik Üniversiteleri öğrencilerine burs ve istihdam imkânı sağlanacak, iklimlendirme sektöründe nitelikli insan kaynağı yetiştirilecek.

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Türkiye’de iklimlendirme sektöründe nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik yürütülen önemli bir iş birliğinde yer alarak sektördeki stratejik konumunu güçlendirdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı (ISKAV) arasında iklimlendirme sektöründe istihdamı artırmak için iş birliği protokolü imzalandı. YÖK Başkanlığında gerçekleşen protokole, yalnızca 4 üniversite dahil edildi: Gazi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın da katılımıyla imzalanan protokol, üniversitenin sektörel etkisini ve akademik gücünü bir kez daha ortaya koydu. Protokol kapsamında, Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği ve Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümlerinde eğitim gören öğrencilere burs ve istihdam desteği sunulacak.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun Göktaş, yaptığı açıklamada protokolün yalnızca finansal destekle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda öğrencilerin sektörle doğrudan temas kuracakları iş yeri eğitimi ve staj imkânlarının da sunulacağını belirtti. Mezun olan öğrenciler ise 5 yıl süreyle iklimlendirme sektöründe istihdam edilebilecek.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık: "Üniversitemiz Mühendislik Alanında Çok Güçlü"

Bu gelişmeyle birlikte Karabük Üniversitesi, Türkiye’de iklimlendirme alanında öncü ve referans üniversitelerden biri olarak konumlandı. Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, protokolle ilgili değerlendirmesinde, "Karabük Üniversitesi olarak Türkiye’nin en köklü ve güçlü üniversiteleriyle birlikte bu stratejik protokolde yer almak, bizim için büyük bir gurur. Bu iş birliği, üniversitemizin uygulamalı mühendislik alanındaki gücünü bir kez daha göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Protokolle birlikte, yalnızca akademik değil aynı zamanda ekonomik ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine de katkı sağlanması hedefleniyor. Karabük Üniversitesi, bu prestijli iş birliği sayesinde hem öğrencilerine yeni kapılar açacak hem de Türkiye'nin enerji ve iklimlendirme politikalarına bilimsel destek sunacak.

blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin