Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Eylül, 2021 11:27 tarihinde yayınlandı
0

ASDEP, Ovacık’ta saha incelemeleri başlattı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yürütülen hizmetlerden Aile Sosyal Destek Programına (ASDEP)  yönelik toplumda farkındalığın arttırılabilmesi ve bireylerin ihtiyaçlarının yerinde tespiti amacıyla, Ovacık ilçesinde saha incelemeleri başlatıldı.

Birey ve ailelerin, sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlanılmasının sağlanması ve sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sunulmasını” amaçlayan ASDEP Ovacık ilçesinde saha incelemelerinde bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlardan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görev yapan ASDEP personelleri tarafından Ovacık ilçe yetkilileri ile yapılan değerlendirmeler ile aynı zamanda ASDEP’in faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
SWQ
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
01 Haziran, 2026 14:36 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Karabük’te Mahalle temizliği etkinliği düzenlenecek

Karabük’te çevre bilincini artırmak ve mahallelerin daha temiz bir görünüme kavuşmasını sağlamak amacıyla Dünya Çevre Günü kapsamında temizlik etkinliği düzenlenecek.

“Mahallemiz Evimiz, Temiz Tutmak Görevimiz” sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlik, 5 Haziran Cuma günü saat 15.00’te başlayacak. Vatandaşların yoğun katılımının beklendiği organizasyonda gönüllüler, mahalle genelinde çevre temizliği yaparak farkındalık oluşturacak.

Etkinliğin buluşma noktası ise 5000 Evler Mahallesi’nde bulunan Has Bahçe Sosyal Tesisleri olarak belirlendi. Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikte çocuklar, gençler ve yetişkinler birlikte çevre temizliği yaparak hem yaşadıkları mahalleye katkı sunacak hem de çevre duyarlılığı konusunda örnek bir davranış sergileyecek.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya yaptığı açıklamada, temiz bir çevrenin sadece belediyenin değil, tüm şehrin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı. Başkan Çetinkaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dünya Çevre Günü, bizlere emanet olan doğayı ve yaşam alanlarımızı korumamız gerektiğini hatırlatan çok müstesna bir gün. Biz de Karabük Belediyesi olarak bu anlamlı günü sadece teoride bırakmıyor, sahaya inerek eyleme dönüştürüyoruz. ‘Mahallemiz Evimiz, Temiz Tutmak Görevimiz!’ diyerek tüm hemşehrilerimizi, yediden yetmişe bu temizlik hareketinin bir parçası olmaya davet ediyorum. Amacımız, evimiz olarak gördüğümüz Karabük’ümüzü yarınlara çok daha temiz, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir şekilde miras bırakmaktır”

Bizi sosyal medyadan takip edin