karabuk
İmsak 05:47
Güneş 07:11
Öğle 13:06
İkindi 16:16
Akşam 18:51
Yatsı 20:10
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
30 Eylül, 2021 11:27 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

ASDEP, Ovacık’ta saha incelemeleri başlattı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yürütülen hizmetlerden Aile Sosyal Destek Programına (ASDEP)  yönelik toplumda farkındalığın arttırılabilmesi ve bireylerin ihtiyaçlarının yerinde tespiti amacıyla, Ovacık ilçesinde saha incelemeleri başlatıldı. Birey ve ailelerin, sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlanılmasının sağlanması ve sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sunulmasını” amaçlayan ASDEP Ovacık ilçesinde saha incelemelerinde bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlardan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görev yapan ASDEP personelleri tarafından Ovacık ilçe yetkilileri ile yapılan değerlendirmeler ile aynı zamanda ASDEP’in faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kastamonuda arama ve kurtarma ekiplerinin kullandigi malzemeler sergilendi teLfz9yX
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Kastamonu’da arama ve kurtarma ekiplerinin kullandığı malzemeler sergilendi

Kastamonu’da 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında, arama ve kurtarma ekiplerinin ekipmanlarının tanıtıldığı sergi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Kastamonu’da 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında AFAD tarafından sergi düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen sergide, arama ve kurtarma alanında görevli AFAD, JAK, UMKE, MEB AKUP ile AFAD tarafından akredite edilen arama ve kurtarma ekipleri sergide, arama kurtarma araçları ve ekipmanları vatandaşlara tanıtıldı. Sergiye Kastamonu Vali Yardımcısı Aydın Ergün, AFAD İl Müdürü Suat Tüfekci, Kastamonu İl Emniyet Müdürü Tamer Taş, Kastamonu İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hikmet Uz ile siyasi parti, STK temsilcileri, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.
Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdikleri sergide, stantları tek tek ziyaret ederek ekiplerden bilgi aldı.
Sergiyi ziyaret eden Kastamonu Vali Yardımcısı Aydın Ergün, "Kastamonu AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde deprem ve benzeri afetlere yönelik hazırlıklarımızın ne kadar geliştiğini ve kendimizi ne ölçüde ilerlettiğimizi burada görmüş olduk. Gönül ister ki bu ekipmanlara ve ekiplere ihtiyaç duymayalım. Ancak Kastamonu, deprem başta olmak üzere sel ve çığ gibi afetler açısından riskli illerimizden biridir" dedi.
Afetlere karşı hazırlığın önemine dikkat çeken Ergün, afetler meydana gelmeden önce gerekli tedbirlerin alınmasının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, birey, toplum ve devlet olarak her zaman hazır olunması gerektiğini ifade etti.
Kastamonu AFAD İl Müdürü Suat Tüfekci ise Mart ayının Türkiye’de Deprem Farkındalık Haftası olarak kutlandığını belirterek, "Bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinlikte özellikle kentsel arama kurtarma alanında yetkinliğe sahip kurumlarımızın ekipman ve malzemeleri sergilenmekte, aynı zamanda kurumsal tanıtım faaliyetleri yürütülmektedir. Vatandaşlarımız için bilgilendirme stantları oluşturulmuş ve tahliye tatbikatları gerçekleştirilmiştir" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin