Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Ağustos, 2023 14:22 tarihinde yayınlandı
0

Asar Deresi projesinde çalışmalar hızlandı

Düzce Belediyesinin TBB ödüllü Asar Deresi Projesi devam ediyor. Proje çerçevesinde, Ankara’da üretimleri devam eden köprüyü taşıyacak olan ayakların çelik soketleri, Düzce’ye getirilerek yerleştirilmeye başlandı.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından şehrin iki yakasını birleştirecek şekilde projelendirilen, uzun yıllardır çözüm bekleyen projelerden Asar Deresi’nde yürütülen çalışmalar devam ediyor. Proje de köprü imalatı Ankara’da sürdürülüyor. Yaklaşık 3 ay önce başlanan çalışma çerçevesinde çelik aksamların büyük kısmı tamamlanırken, ilk sevkiyatta gerçekleştirildi.
İlk etapta hazırlanan birinci köprüye ait birinci ve ikinci temel üstlerine monte edilecek olan ayak soketleri Düzce’ye getirilerek, Asar Deresi üzerinde uygulanan proje alanında yerine montajı yapıldı. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude kimya ogrencileri icin onluk giyme toreni duzenlendi KZ2uqOQR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de kimya öğrencileri için önlük giyme töreni düzenlendi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen törende Kimya Bölümü birinci sınıf öğrencileri önlüklerini giydi.

Karabük Üniversitesi’nde gerçekleştirilen önlük giyme töreninde öğrenciler mesleki yolculuklarına ilk adımı atarken, program kapsamında yeşil kimya ve sürdürülebilirlik konulu söyleşi düzenlendi.

Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılışında konuşan Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şaban Uysal, öğrencilere başarı dileklerini iletti.

Etkinliğe katılan Türkiye Kimya Derneği Başkanı Prof. Dr. Bahattin Yalçın ise “Laboratuvardan Endüstriye Yeşil Kimya: Sürdürülebilir Gelecek İçin Yeni Yaklaşımlar” konulu kariyer söyleşisini gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Bahattin Yalçın, kimyanın doğru uygulamalarla çevresel sorunlara çözüm üreten stratejik bir alan olduğuna dikkat çekerek, “atık” kavramının dönüştürülebilir bir değere işaret ettiğini ifade etti. Kimyanın tabiatin korunmasına ve ülke ekonomisine katkı sağlayan önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Öğrencilerin önlüklerini giyerek mesleki eğitim süreçlerine adım attığı programa, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun, Türkiye Kimya Derneği Başkanı Prof. Dr. Bahattin Yalçın, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin