Asansörde mahsur kalan 16 yaşındaki kızı itfaiye kurtardı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ağustos, 2024 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Asansörde mahsur kalan 16 yaşındaki kızı itfaiye kurtardı

Rize’de raydan çıkan asansörde mahsur kalan 16 yaşındaki kız çocuğu itfaiye ekiplerince duvar kırılarak kurtarıldı.

Olay, Rize’nin Ardeşen ilçesi Deniz Mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 16 yaşındaki Zeynep Ç.’nin bindiği asansör bir anda raydan çıktı. 16 yaşındaki kızın yardım çığlıklarını duyan vatandaşlar durumu 112 acil çağrı servisine bildirdi. İhbarın üzerine olay yerine sağlık, polis ve İtfaiye ekipleri sevk edildi. Binaya gelen itfaiye ekipleri, asansörde kalan kız çocuğunun yerini tespit etti. Kurtarma çalışmalarına başlayan ekipler kat arasında mahsur kalan kızı çıkartmak için duvar kırıldı. Asansörden çıkartılan kız sağlık ekiplerince ayakta müdahalesi yapıldı. Sağlık kontrolü yapılan kız daha sonrasında ailesine teslim edildi. İtfaiye ekiplerince mahsur kalan Zeynep Ç.’nin kurtarılma anları kameralara yansıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk sehirlerarasi otobus terminali 19 mayista aciliyor aW99wUHh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali 19 Mayıs’ta açılıyor

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali, yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından 19 Mayıs’ta modern yüzüyle hizmete açılacak. Terminal, hem esnafın konforunu hem de vatandaşların ulaşım kalitesini artıracak şekilde yeniden düzenlendi.

Toplam 3 bin 213 metrekare kapalı alan ve 66 metrekare teras alanına sahip terminalde; modern bilet ofisleri, geniş ve konforlu bekleme salonları, mescit, kafeterya, kayıp eşya birimi, lostra hizmeti, berber, hediyelik eşya dükkanları ve otopark gibi birçok hizmet alanı yer alıyor.

Tüm yolcu ihtiyaçlarının tek çatı altında karşılanacağı şekilde tasarlanan terminalin, Karabük’te ulaşım standartlarını yükseltmesi hedefleniyor.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yeni terminale ilişkin yaptığı açıklamada, eski terminalin fiziki şartlarının yetersiz olduğunu belirterek, “Güvercinlerin yuva yaptığı, ısıtma sisteminin olmadığı, soğuk ve şehrimize yakışmayan mevcut terminali; Karabük’e yakışır, vatandaşlarımızın konforunu önceleyen, tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ferah ve modern bir yapıya dönüştürmüş olmanın mutluluğunu taşıyoruz. Karabük için üretmeye, şehrimizin geleceğine değer katmaya ve verdiğimiz sözleri bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz. Terminalimiz Karabük’ümüze hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

19 Mayıs itibarıyla hizmete açılacak olan Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin, şehir içi ve şehirlerarası ulaşımda önemli bir merkez olması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin