Reklam
Reklam
asagiyi gorene kadar deprem oluyor sandik 7MqDpfqA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2024 04:52 tarihinde yayınlandı
0

“Aşağıyı görene kadar deprem oluyor sandık”

Rize’nin Çayeli ilçesinde yaşanan heyelanın ardından ortaya çıkan yeni güvenlik kamerası görüntülerinde, heyelan gerçekleştiği esnada uyuduğu koltuktan panikle kalkmaya çalışan Abdullah Çermen o anları, ’Biz deprem oluyor sandık’ ifadeleriyle anlattı.

Eskipazar Mahallesi’nde yaşanan ve Yakup Özcan Bayraktar’ın ölümü ile sonuçlanan heyelanın ardından, yan binada oturan Çermen ailesinin oturma odasında bulunan güvenlik kamerası da heyelanın olduğu dakikaları kaydetti. Kayıtlarda o sırada koltukta uyuyan 55 yaşındaki Abdullah Çermen, bir anda yüksek ses ile uyanarak koltuktan düşüyor. Ne yapacağını şaşıran Çermen, içeride bulunan babasının yanına gidiyor. Ardından telefona sarılan Çermen, tanıdıklarına ‘deprem olup olmadığını’ soruyor. O anlar ise odayı anbean kaydeden güvenlik kamerasına yansıyor.

O anları anlatan Abdullah Çermen, ilk etapta uzun bir süre deprem oluyor sandıklarını ifade ederek, “Saat 6.35 sularında ani bir gürültüyle şok olduk. Biz ilk etapta deprem olduğunu zannettik çünkü 5 gün önce yine Rize’de bir deprem olmuştu. Onun da belki etkisi vardı. Hatta babam ‘Deprem oluyor’ diye yattığı odadan seslendi. Ben de kalktım ‘Sakin olun’ diyerek onları uyardım. Biz hala deprem olduğunu zannediyorduk, farkında değildik. Saate bakıyorum, hatta birilerini arıyorum ‘Sizde deprem oldu mu?’ diye. Onlar ‘Yok biz bir şey hissetmedik’ diyor. Ne zaman ki balkondan aşağıya baktığımızda yan blok dibine yolun ortasında bir toprak yıkıntısı gördük. Acaba dedim bina mı çöktü deprem nedeniyle. Hala biz olayı deprem zannediyoruz. Hemen akabinde, bir 10 dakika sonra aşağıya inerek anladık ki heyelandan dolayı bu olay gerçekleşmiş” şeklinde konuştu.

Aşağıya indiğinde arabasını kurtarmaya çalışanlar olduğunu gördüğünü dile getiren Çermen, “7 katta oturuyorum. O gecede hiç uyumamıştım. Şiddetli bir yağmur devam ediyordu. Ben ara ara kalkıp dereye bakıyordum. Bulunduğumuz alanda çok şiddetli bir yağmur vardı. Ben de kendi kendime dedim ki herhalde yukarılarda yağmur yok, dere kabarmıyor. Aşağıya inen ilk insanlardan bir tanesi bendim. Kimisi arabasını alıyordu, almaya çalışıyordu. O molozların altında acaba biri var mı yok mu diye merak ediyorduk. Bakıyorduk, sesleniyorduk. Sonrasında işte yetkililer geldi, olaya müdahale etti” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
86b60eba 2ef5 4abb 91d1 d68cd90ed3c9
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
07 Mayıs, 2026 11:21 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’den TTK işçi alımlarına kontenjan çağrısı

Yenice Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sedat Çakıl, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarafından yapılması planlanan işçi alımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çakıl, Yenice ilçesinin alım listesinde yer almadığı yönündeki iddiaların kendilerini üzdüğünü ifade etti.

Çakıl, yaptığı açıklamada, Yenice’nin uzun yıllardır maden sektörüne emek veren bir ilçe olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

“Yenice Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı ile Yenice Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak, Zonguldak TTK ve bünyesinde yapılacağı ifade edilen işçi alımlarını yakından takip etmekteyiz. Ancak edinmiş olduğumuz bilgiler doğrultusunda, Karabük’ün Yenice ilçesinden herhangi bir alım yapılmayacağı yönündeki duyumlar bizleri derinden üzmüştür.”

Yenice’nin maden geçmişine dikkat çeken Çakıl, ilçede yetişmiş çok sayıda maden emekçisinin bulunduğunu belirterek, “Zonguldak ve çevresindeki maden ocaklarında görev yapmış sayısız hemşerimiz, bu mesleğin zorluklarını omuzlamış ve önemli tecrübeler kazanmıştır” dedi.

İşsizliğe de dikkat çeken Çakıl, yapılacak alımların bölge gençleri için önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, “İşsizlikle mücadele eden gençlerimiz ve bu mesleği icra etmeye hazır tecrübeli vatandaşlarımız için bu alımlar büyük bir umut kaynağıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin