karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
asagiyi gorene kadar deprem oluyor sandik 7MqDpfqA
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2024 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

“Aşağıyı görene kadar deprem oluyor sandık”

Rize’nin Çayeli ilçesinde yaşanan heyelanın ardından ortaya çıkan yeni güvenlik kamerası görüntülerinde, heyelan gerçekleştiği esnada uyuduğu koltuktan panikle kalkmaya çalışan Abdullah Çermen o anları, ’Biz deprem oluyor sandık’ ifadeleriyle anlattı.
Eskipazar Mahallesi’nde yaşanan ve Yakup Özcan Bayraktar’ın ölümü ile sonuçlanan heyelanın ardından, yan binada oturan Çermen ailesinin oturma odasında bulunan güvenlik kamerası da heyelanın olduğu dakikaları kaydetti. Kayıtlarda o sırada koltukta uyuyan 55 yaşındaki Abdullah Çermen, bir anda yüksek ses ile uyanarak koltuktan düşüyor. Ne yapacağını şaşıran Çermen, içeride bulunan babasının yanına gidiyor. Ardından telefona sarılan Çermen, tanıdıklarına ‘deprem olup olmadığını’ soruyor. O anlar ise odayı anbean kaydeden güvenlik kamerasına yansıyor.
O anları anlatan Abdullah Çermen, ilk etapta uzun bir süre deprem oluyor sandıklarını ifade ederek, "Saat 6.35 sularında ani bir gürültüyle şok olduk. Biz ilk etapta deprem olduğunu zannettik çünkü 5 gün önce yine Rize’de bir deprem olmuştu. Onun da belki etkisi vardı. Hatta babam ‘Deprem oluyor’ diye yattığı odadan seslendi. Ben de kalktım ‘Sakin olun’ diyerek onları uyardım. Biz hala deprem olduğunu zannediyorduk, farkında değildik. Saate bakıyorum, hatta birilerini arıyorum ‘Sizde deprem oldu mu?’ diye. Onlar ‘Yok biz bir şey hissetmedik’ diyor. Ne zaman ki balkondan aşağıya baktığımızda yan blok dibine yolun ortasında bir toprak yıkıntısı gördük. Acaba dedim bina mı çöktü deprem nedeniyle. Hala biz olayı deprem zannediyoruz. Hemen akabinde, bir 10 dakika sonra aşağıya inerek anladık ki heyelandan dolayı bu olay gerçekleşmiş” şeklinde konuştu.
Aşağıya indiğinde arabasını kurtarmaya çalışanlar olduğunu gördüğünü dile getiren Çermen, "7 katta oturuyorum. O gecede hiç uyumamıştım. Şiddetli bir yağmur devam ediyordu. Ben ara ara kalkıp dereye bakıyordum. Bulunduğumuz alanda çok şiddetli bir yağmur vardı. Ben de kendi kendime dedim ki herhalde yukarılarda yağmur yok, dere kabarmıyor. Aşağıya inen ilk insanlardan bir tanesi bendim. Kimisi arabasını alıyordu, almaya çalışıyordu. O molozların altında acaba biri var mı yok mu diye merak ediyorduk. Bakıyorduk, sesleniyorduk. Sonrasında işte yetkililer geldi, olaya müdahale etti” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
trt 17 uluslararasi belgesel odullerinin tanitimi kbude yapildi 1LrnV8LR
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

TRT 17. Uluslararası Belgesel Ödüllerinin tanıtımı KBÜ’de yapıldı

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nde düzenlenen toplantıda Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) iki önemli yarışması öğrencilere tanıtıldı.
Programda başvuru şartları ve ödüller hakkında bilgi verilirken öğrenciler projeleriyle yarışmalara katılmaya davet edildi.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nde, TRT 17. Uluslararası Belgesel Ödülleri ile "Geleceğin İletişimcileri" yarışmasına ilişkin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
TRT İç Yapımlar personeli Akasya Galiba ve Ahmet Dalıcı tarafından yapılan sunumda yarışmanın kategorileri, başvuru şartları ve ödüller hakkında bilgi verildi.
Akasya Galiba, TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri kapsamında dört kategori bulunduğunu belirterek Proje Destek ve Öğrenci kategorilerinin özellikle öğrenciler açısından önemli olduğunu söyledi.
Proje Destek kategorisinde ilk üçe girenlere 100’er bin lira hibe desteği verildiğini ve son başvuru tarihinin 3 Nisan olduğunu hatırlattı.
Ahmet Dalıcı ise öğrenci kategorisine 1 Ocak 2025’ten sonra çekilmiş, 15 ila 60 dakika arasındaki projelerin başvurabileceğini belirtti.
Öğrenci kategorisinde birinciye 125 bin TL, ikinciye 100 bin TL ve üçüncüye 75 bin TL ödül verildiğini ifade etti.
Toplantıda ayrıca üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen "Geleceğin İletişimcileri" yarışması hakkında da bilgi paylaşıldı. Yarışmada ilk 10’a giren öğrencilerin Ankara’da TRT Genel Müdürlüğünde düzenlenen eğitim ve gala programına katıldıkları belirtildi.
Program kapsamında öğrencilere kamera, ışık tasarımı, spor yayıncılığı ve seslendirme gibi alanlarda profesyonel eğitimler verildiği aktarıldı. Ayrıca yarışmalarda derece elde etmenin TRT’de staj başvurularında önemli avantaj sağladığı ifade edildi.
Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Arzu Kalafat Çat, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Türten, öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı program, hediye ve teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin