Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Kasım, 2023 08:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Artvinli kadınlar İsrail’in zulmüne sessiz kalmadı

Artvinli kadınlar ve çocuklar Filistin’de yapılan zulme karşı yürüyüş düzenledi
Artvin’de yaşayan kadınlar, İsrail’in Gazze’de yaşayan sivillere yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenledi.
Artvin Belediyesi Atapark önünde toplanan kadın ve çocuklar, büyük bir Türk Bayrağı ve “Tabutların Küçük Olduğu Yerde Zulüm Büyük Olur” pankartı arkasında Cumhuriyet caddesi ve İnönü caddesi boyunca yürüdü.
Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu simgesinin yer almadığı yürüyüşte kadınlar, ellerine Türk ve Filistin bayraklarının yanı sıra "Gazze’de film çekilmiyor ama herkes seyirci", "Zulme karşı tek yürek, zulme karşı tek bilek", "Filistin’de ölüm bebek işi", "Artvinli kadınlar Filistinli annelerin yanında", "Bu bir savaş değil soykırım" yazılı dövizler ile İsrail’e tepki gösterdi.
Halitpaşa meydanında çocukların Filistin için okuduğu şiirler sonrasında dualar edildi. Yürüyüş Milli İrade meydanında son buldu.
Ekranlarda izledikleri soykırıma duyarsız kalmamak adına Artvinli çocuklar olarak yürüyüşe katıldıklarını söyleyen Mümine Soydan, artık çocukların ölmemesini bu zulme dur denilmesini istedi.
Yürüyüşe katılan Zeynep Feyza Karali ise İsrail’in Filistin’e yaptıklarının cezasını fazlasıyla çekmesini isteyerek şunları söyledi: “ Biz burada yürüyüş yapıyoruz. Biz burada yoruluyoruz. Belki küçük bir kağıt kesiğinden ağlıyoruz ama orda çocuklar bombalanıyor ve yapabilecekleri hiç bir şey yok. Kaldıkları hastane bombalanıyor. Gidecek okulları yok ve bu yüzden de her gün kaç gece ağlıyorlar. Bizim burada yapabileceğimiz tek şey, dua edebilmek. Bizim onlara dualarımız gidiyor. Onlar orada acı çekerken biz bunu seyredemeyiz. İsrail’i durdurmamız gerek.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
26 Mayıs, 2025 10:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KTSO Eski Başkanı Şaban Akyüz Hayatını Kaybetti

2005-2009 yılları arasında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanlığı görevini yürüten iş insanı Şaban Akyüz, hayatını kaybetti.

Karabük iş dünyasında önemli bir yere sahip olan Akyüz’ün vefatı sevenlerini ve yakın çevresini derin bir üzüntüye boğdu.

Merhumun cenazesi, bugün ikindi namazını müteakip Şirinevler Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Öğlebeli Aile Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Şaban Akyüz’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

Bizi sosyal medyadan takip edin