Reklam
Reklam
artvinin siddetli yagis sel ve taskinlara neden oldu cS7S1UTy jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Eylül, 2024 04:37 tarihinde yayınlandı
0

Artvin’in şiddetli yağış sel ve taşkınlara neden oldu

Artvin’in Arhavi ve Hopa ilçelerinde etkili olan sağanak yağış sel ve su taşkınlarına neden oldu. Meteoroloji verilerine göre Arhavi’de yağışlar 80 kilogramın üzerine çıkarken, Hopa’da çaylıkta mahsur kalan bir vatandaşlar ekiplerce kurtarıldı.

Artvin’de etkili olan şiddetli yağış Hopa ve Arhavi ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklar yağmur sularıyla doldu. Sürücüler güçlükle ilerlerken yayalar yürümekte zorlandı. Bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Ekipler heyelanlı bölgeler için çalışa başlattı.

Arhavi’de etkili olan şiddetli yağış meteoroloji verilerine göre 80 kilogramın buldu. İlçede, Kapisre deresi bir kez daha taştı. Ekiplerin müdahalesiyle, yağmur sularıyla kaplanan cadde ve sokaklar temizlenme çalışması başlatıldı.

Çay tarlasında mahsur kalan kadın kurtarıldı

Hopa Sundura mahallesinde çay tarlasında çalıştığı sırada yağmura yakalanarak mahsur kalan Bedriye Yarar (56) HOPAK ekiplerince kurtarıldı. Suların yükselmesiyle yükselen derenin karşısında kalan Yarar, suyu gecemeyince ekiplere haber verdi. Bölgeye giden HOPAK ekipleri 56 yaşındaki kadını derenin karşı tarafına geçirerek kurtarmayı başardı.

Kentte yağışların yarın sabaha kadar devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 5
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Mayıs, 2026 14:51 tarihinde yayınlandı
0

Gençlik Haftası Şiir Akşamı düzenlendi

15-21 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Karabük Gençlik Merkezi tarafından “Gençlik Haftası Şiir Akşamı” programı düzenlendi. Stadyum Genç Ofis’te gerçekleştirilen anlamlı etkinlikte tarih, şiir ve müzik aynı sahnede buluştu.

Programa Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu ve Karabük Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Yalı katıldı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği gecede şiir dinletileri, müzik performansları ve tarihi hikaye anlatımları sanatseverlerle buluştu.

Etkinlikte bir konuşma yapan İl Müdürü Coşkun Güven, gençlerin kültürel ve sanatsal faaliyetlerde aktif rol almasının önemine vurgu yaparak, “Gençlik Haftası’nın ruhuna uygun, anlamlı bir program gerçekleştirdik” dedi.

Programın hazırlanmasında Gençlik Liderleri Melek Ören Bayındırlı ve Funda Erdoğdu görev aldı. Şiir ve müzik eşliğinde keyifli bir akşam geçiren katılımcılar, etkinlikten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin