Reklam
Reklam
artvinin macahel gecidinde kar cilesi HPXtQvsr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ocak, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
0

Artvin’in Macahel Geçidi’nde kar çilesi

Artvin’in Borçka ilçesinde bulunan Macahel Geçidi kar nedeniyle bir müddettir ulaşıma yine kapandı. 19 gün süren kar esaretinin akabinde 2 Ocak’ta ulaşıma açılan yol bölgede tekrar tesirli olan kar yağışı nedeniyle 8 gündür ulaşıma kapalı bulunuyor. Yolun tekrar ulaşıma açılması için karla çaba çalışmaları devam ediyor.

Artvin’de geçtiğimiz hafta tesirli olan ağır kar yağışı nedeniyle Borçka Macahel geçidi ulaşıma kapandı. UNESCO´nun müdafaası altındaki Türkiye´nin birinci ve tek biyosfer rezerv alanı olan Macahel bölgesi, kış aylarında şiddetli hava şartlarıyla uğraş ediyor. Mescitli, Sistemli, Efeler, Kayalar, Maral ve Uğur köylerini kapsayan bu bölgeye ulaşım sağlamak için gruplar ağır bir halde çalışıyor.

Macahel geçidindeki kar kalınlığı yer yer 6-7 metreye ulaşırken, iş makinelerinin uzunluğunu aşan karla gayret edebilmek için takımlar gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Çığ riski taşıyan dik yamaçlarda, gruplar havanın soğuk olduğu saatlerde çalışarak büyük bir titizlikle yol açma süreçlerini gerçekleştiriyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu 5 aracli zincirleme kaza 5 yarali dz3wErMl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu 5 araçlı zincirleme kaza: 5 yaralı

Kastamonu’da 2 otomobil, 2 cip ve 1 minibüsün yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda çarpışması neticesinde meydana gelen kazada 1’i çocuk 5 kişi yaralandı.

Kaza, Doğu Çevreyolu Taşköprü kavşağı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, otomobil, 2 cip ve 1 minibüsün yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda duramayarak çarpıştı. Kazada araçlarda bulunan E.M.M. (27), N.Ç. (47), İ.Ç. (21) Ü.Ö. (33), H.K.Ö. (6) yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin