Artvin’in Borçka ilçesinde bulunan Macahel Geçidi kar nedeniyle bir müddettir ulaşıma yine kapandı. 19 gün süren kar esaretinin akabinde 2 Ocak’ta ulaşıma açılan yol bölgede tekrar tesirli olan kar yağışı nedeniyle 8 gündür ulaşıma kapalı bulunuyor. Yolun tekrar ulaşıma açılması için karla çaba çalışmaları devam ediyor.
Artvin’de geçtiğimiz hafta tesirli olan ağır kar yağışı nedeniyle Borçka Macahel geçidi ulaşıma kapandı. UNESCO´nun müdafaası altındaki Türkiye´nin birinci ve tek biyosfer rezerv alanı olan Macahel bölgesi, kış aylarında şiddetli hava şartlarıyla uğraş ediyor. Mescitli, Sistemli, Efeler, Kayalar, Maral ve Uğur köylerini kapsayan bu bölgeye ulaşım sağlamak için gruplar ağır bir halde çalışıyor.
Macahel geçidindeki kar kalınlığı yer yer 6-7 metreye ulaşırken, iş makinelerinin uzunluğunu aşan karla gayret edebilmek için takımlar gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Çığ riski taşıyan dik yamaçlarda, gruplar havanın soğuk olduğu saatlerde çalışarak büyük bir titizlikle yol açma süreçlerini gerçekleştiriyor.
Artvin’in Macahel Geçidi’nde kar çilesi
Kozlu Belediye Meclisi Mayıs ayı 1. oturumu yapıldı
Kozlu Belediye Meclisi’nin 4 Mayıs 2026 Pazartesi günü saat 10.30’da gerçekleştirilen 1. oturumunda çeşitli gündem maddeleri görüşüldü.
Kozlu Belediye Meclisi’nde yoklama ve açılışın ardından gündem maddeleri okunarak bir önceki toplantıya ait tutanak özeti görüşüldü. Toplantıda 2025 yılı gelir gider kesin hesabı oy birliği ile kabul edildi.
Gelirler Müdürlüğü’nün “Belediyemiz İktisadi ve Sosyal Tesislerindeki Uygulanacak Fiyat Tarifelerinin Belirlenmesi” ile ilgili talebi görüşülerek düzenleme yapılmak üzere değerlendirmeye alındı. “Su Aboneliği Güvence Bedelinin İadesi” ile ilgili madde ise oy birliği ile kabul edildi.
Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün “Zonguldak İçme Suyu Tüneli ve Kanal İnşaatı Protokolü” ile ilgili talebi ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün “Toplu Taşıma Ücretlerine Zam” talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Toplantıda ayrıca gündem dışı madde de görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunun ilerleyen günlerde yapılacağı öğrenildi.

