Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ekim, 2024 16:07 tarihinde yayınlandı
0

Artvin’de yoğun kar yağışı nedeniyle köyde mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Çukur köyü Zenegara mezrasında yoğun kar yağışı nedeniyle hayvanları ile mahsur kalan köylüler kurtarıldı.

Kar kalınlığının 80 santimetreyi bulduğu mezrada yaşam durma noktasına gelince İl Özel İdaresi ekiplerinden yardım istendi. Köylülerin yardım çağrısına yanıt vererek bölgeye ulaşan ve yolları açan ekipler, mahsur kalan vatandaşları kurtardı. Köylüler güvenli bir şekilde mezradan tahliye edilirken, hayvanlar ise yaya olarak köye indirildi. Zorlu kış koşullarına rağmen ekipler, başarılı bir kurtarma operasyonu gerçekleştirerek köylülerin ve hayvanlarının güvenliğini sağladı.

Bölgede kar yağışının etkisini sürdürdüğünü belirten yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadenizdeki saldirida hayatini kaybeden ve yaralanan balikcilar kastamonuya getirildi TKUdBXDY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karadeniz’deki saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan balıkçılar Kastamonu’ya getirildi

Karadeniz’de saldırıya uğrayan Türk bayraklı balıkçı teknesinde hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ile 4 yaralı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine getirildi.

Kırım’ın batısında, Sivastopol açıklarında saldırıya uğrayan Türk bayraklı “Duru 67” isimli balıkçı teknesindeki 5 kişi yaralandı. Teknedeki yaralılar, yakınlarında bulunan “Burak Kaya” isimli balıkçı teknesine tahliye edildi. Kastamonu’nun İnebolu ilçesi istikametine doğru hareket eden teknedeki yaralılardan biri hayatını kaybetti. Balıkçı teknesinden yapılan yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCGSG-96 gemisi, 4 doktor, 15 UMKE personeli, hemşire ve yardımcı sağlık personelinden oluşan toplam 19 kişilik uzman tıbbi ekiple harekete geçti. İnebolu Limanı’ndan dün saat 12.35’te hareket eden Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, balıkçı teknesiyle saat 19.20 sıralarında yaklaşık 115 mil açıkta temas kurdu.

Hayatını kaybeden balıkçının cenazesi ve yaralı balıkçılar daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisine alındı. Yaralılara uzman sağlık ekibi tarafından ilk müdahale ise gemide yapıldı. Dönüşe geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, saat 03.00 sıralarında Kastamonu’nun İnebolu ilçesindeki İnebolu Limanı’na yanaştı. Gemiden indirilen 4 yaralı, ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ise cenaze aracıyla morga götürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin