Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Çukur köyü Zenegara mezrasında yoğun kar yağışı nedeniyle hayvanları ile mahsur kalan köylüler kurtarıldı.
Kar kalınlığının 80 santimetreyi bulduğu mezrada yaşam durma noktasına gelince İl Özel İdaresi ekiplerinden yardım istendi. Köylülerin yardım çağrısına yanıt vererek bölgeye ulaşan ve yolları açan ekipler, mahsur kalan vatandaşları kurtardı. Köylüler güvenli bir şekilde mezradan tahliye edilirken, hayvanlar ise yaya olarak köye indirildi. Zorlu kış koşullarına rağmen ekipler, başarılı bir kurtarma operasyonu gerçekleştirerek köylülerin ve hayvanlarının güvenliğini sağladı.
Bölgede kar yağışının etkisini sürdürdüğünü belirten yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.


Artvin’de yoğun kar yağışı nedeniyle köyde mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı
D100’de otomobil refüje çarptı: 2 yaralı
Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda otomobilin refüje çarpması neticesinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.
Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Çevlik köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 DMA 929 plakalı Toyota marka otomobil, ismi öğrenilemeyen sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde refüje çarptı. Sürüklenen otomobil demir bariyerlerin üzerine çıkarak durabildi. Kazada araçta bulunan N.O. ve A.O. yaralandı.
Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkartılan yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

