blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Artvin’de yaylaya giden koyun sürüsü karayolunu işgal etti

Artvin’den Ardahan’a 600 koyunla yapılan yayla seyahati, karayolunda trafiği yavaşlatarak renkli manzaralar oluşturdu.
Artvin’in Kemalpaşa ilçesinden Ardahan’ın Küçük Ova Yaylası’na gerçek yola çıkan yaylacılar, 600 koyunluk sürüleriyle 2 aylık kuvvetli seyahatlerine başladı. Seyahat boyunca karayolunu kullanan sürü, bilhassa Borçka-Artvin güzergahında trafiğin yavaşlamasına neden oldu. Fakat şoförler ve yolcular, bu eşsiz görüntüye kayıtsız kalmayarak bol bol fotoğraf çekti.
Hakan Üçüncü’ye ilişkin koyun sürüsü, Hopa, Borçka, Artvin merkez ve Şavşat üzerinden Ardahan’a ulaşmayı hedefliyor. Yaylacılar, seyahatlerinin bir kısmını karayoluyla, bir kısmını ise dağ patikalarından geçerek devam ediyor. Vakit zaman kent içinden de geçmek zorunda kalan sürü, yeni doğan kuzuların annelerinin peşinden sürüye katılmasıyla renkli imgeler oluşturuyor.
Yaylacılar, klasik yayla göçünü gerçekleştirirken, tıpkı vakitte seyahatlerini fotoğraf severler için bir görsel şölen haline getiriyor. 600 koyunluk sürüyle yapılan bu seyahat, hem yaylacılar hem de yolu kullananlar için unutulmaz anlar yaşatıyor.

"Trafikte Büyük Sorun Yaşamıyoruz"
Sürüye eşlik eden Okay Yılmaz, "Kemalpaşa’dan geliyoruz. Ardahan Küçük Ova Yaylası’na gidiyoruz. Hem anayolu hem de dağ yollarını kullanıyoruz. Dağda geçit olmadığı için şu an asfalttan ilerliyoruz. Seyahatimiz yaklaşık 2 ay sürecek. Dinlenmemizi Borçka’daki ikinci tünelin üzerinde yapacağız. Trafikte çok büyük sorun olmuyor, şoförler çoklukla yardımcı oluyor. Sürünün sahibi, oğlu ve ben olmak üzere üç kişi seyahati gerçekleştiriyoruz" tabirlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Temmuz, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Traktör altında kalan sürücü hayatını kaybetti

Çorum’da mahsul yüklü traktörün devrilmesi sonucu ağır yaralanan şoför, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Kaza, merkeze bağlı Umut köyü Bayraktepe yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, S.K. (69) yönetimindeki 05 LN 176 plakalı traktör, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu denetimden çıkarak şarampole devrildi. Römorkta yüklü mahsuller etrafa saçılırken, şoför ağır yaralandı.
Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sıhhat ve polis takımları sevk edildi. Yaralı şoför, birinci müdahalenin akabinde ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Fakat yapılan tüm müdahalelere karşın hayatını kaybetti.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin