blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Eylül, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Artvin’de üretilen çelik minareler yurdun dört bir yanına gönderiliyor

Artvin’in Borçka ilçesinde emekli imam Mürsel Duran tarafından üretilen çelik minareler, yurdun dört bir yanındaki mescitlere gönderilerek monte ediliyor.
Yaklaşık 30 yıllık imamlık vazifesinden sonra baba mesleği minare üretimine yönelen Mürsel Duran, Borçka karayolu kenarındaki atölyesinde 8 kişilik grubuyla çelik minare üretimi yapıyor. Hazırlanan minareler tırlara yüklenerek Türkiye’nin çeşitli bölgelerine taşınıyor ve mescitlere monte ediliyor. Duran, yaklaşık 25 yıldır bu işi yaptığını belirterek, "Çelik minareler, beton minarelere nazaran daha uygun maliyetli, daha güçlü ve görsel olarak da benzeri. Bu nedenle ağır talep görüyor" dedi.
Minare gövdelerinin çelik konstrüksiyonla, dış kaplamalarının ise fiberglas materyal ile hazırlandığını belirten Duran, üretimin 7 ila 10 gün, montajın ise ortalama 3 gün sürdüğünü söyledi. Geçtiğimiz hafta Adana, Denizli ve Muğla’da montaj yaptıklarını tabir eden Duran, "Bir tıra 3 minare sığıyor. Demir halinde taşıyoruz, yerinde fiberglas kaplamasını yapıyoruz" biçiminde konuştu.
Minarelerin cami büyüklüğüne ve cemaatin talebine nazaran 10-30 metre aralığına kadar değişen boyutlarda üretildiğini lisana getiren Duran, "Maliyetler 200 bin liradan başlıyor, 500 bin liraya kadar çıkabiliyor" dedi. Talebe yetişmekte zorlandıklarını belirten Mürsel Duran, "Kış aylarında dahi işlerimiz durmuyor. Kar kış demeden üretime ve montaja devam ediyoruz. Bu işi severek yapıyoruz. Minare tamamlandığında ortaya çıkan yapıttan gurur duyuyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Eylül, 2025 17:03 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminalinde Çalışmalar Aralıksız Sürüyor

Karabük Belediyesi, şehirlerarası otobüs terminalinde başlattığı yenileme sürecini hız kesmeden sürdürüyor. Kentin ulaşım altyapısına uzun vadeli çözümler sunacak proje kapsamında mevcut terminal binasında hem iç hem dış mekânlarda köklü değişiklikler yapılıyor.

Yeni terminal binası tamamlandığında 3.213 metrekare kapalı alanı ve 66 metrekare teras alanıyla yolcuların her ihtiyacına cevap verecek modern bir merkez olacak. İçerisinde geniş bekleme salonları, modern bilet ofisleri, kayıp eşya birimleri, lostra, berber, hediyelik eşya dükkânları, kafeterya ve otopark yer alacak. Dış cephede kompozit kaplama uygulanacak, çevre düzenlemesi de şehre yakışır şekilde yapılacak.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, sürece ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
“Terminalimizde başlattığımız yenileme çalışmaları aralıksız sürüyor. Amacımız, hemşehrilerimize çağdaş, güvenli ve konforlu bir ulaşım merkezi kazandırmaktır. Bu süreç tamamlandığında yalnızca Karabük’ün değil, bölgenin ihtiyacına cevap verecek bir yapıya kavuşacağız.”

Geçici Terminal Hizmete Devam Ediyor

Yenileme sürecinde vatandaşların ve esnafın mağdur olmaması için Karabük Belediyesi tarafından Atatürk Bulvarı üzerindeki Carrefour Market yanında geçici terminal alanı kuruldu. Yaklaşık 5 dönümlük alanda planlanan geçici bölgede 16 esnafa özel konteyner tahsis edilirken, otobüs ve minibüs peronları, bilet gişeleri, taksi durağı, kafeterya, tuvalet hizmete devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.