blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ağustos, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Artvin’de uluslararası güreş turnuvası düzenlendi

Artvin’de Türk güreşinin efsane ismi merhum Mehmet Sosanoğlu anısına, milletlerarası seviyede bir güreş turnuvası düzenlendi.
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) öncülüğünde ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen Türk Dünyası Mehmet Sosanoğlu Milletlerarası Özgür ve Grekoromen Güreş Turnuvası, Artvin Kapalı Spor Salonu’nda coşkulu bir merasimle başladı. 12 farklı ülkeden yaklaşık 200 atletin katıldığı tertipte, Türkiye’nin yanı sıra İran, Azerbaycan, Gürcistan, Dağıstan, İnguşetya, Kuzey Makedonya, Kosova, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Ukrayna’dan atletler mindere çıktı. Turnuvada ayrıyeten 12 hakem ve 25 antrenör misyon aldı.
Açılış merasimi ülkelerin tanıtım seremonisi ile başladı. Akabinde hürmet duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Halk oyunları gösterisinin akabinde karşılaşmalara geçildi. Turnuvada çeşitli yaş kategorilerinde dereceye giren atletlere ’Türk dünyası güreş şampiyonu’ unvanı verilerek madalya takdim edildi.

"Gazze ve Doğu Türkistan’ı unutmadık"
TÜGVA Genel Lider Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Enes Kayabaşı, turnuvaya ait yaptığı açıklamada, tertibe 12 ülkeden yaklaşık 200 atletin katıldığını belirterek, "Artvin vilayet temsilciliğimizin çabalarıyla, Artvin Valiliğimiz, Gençlik Spor Vilayet Müdürlüğümüz ve hayırseverlerimizin dayanağıyla çok güzide bir tertibe imza atıyoruz. Bilhassa Azerbaycan, Gürcistan ve İran üzere kardeş ülkelerimizin burada olması bizleri ayrıyeten onurlandırıyor" dedi.
TÜGVA’nın spor faaliyetleri kapsamında Gazze ve Doğu Türkistan’daki zulümlere de dikkat çektiklerini söyleyen Kayabaşı, "Biz, nerede bir mazlum varsa onun sesi olmaya çaba ediyoruz. Bu tertip da bu manada büyük kıymet taşıyor" sözlerini kullandı.

Hasan Kara: "Güreş kültürünü yaşatmak istiyoruz"
Artvin Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Hasan Kara ise turnuvanın merhum Mehmet Sosanoğlu’nun anısına düzenlendiğini hatırlatarak, "İki gün sürecek tertipte grekoromen ve hür tarz güreş karşılaşmaları yapılmakta. Gayemiz hem Mehmet Sosanoğlu’nun ismini yaşatmak hem de gençlerimizde spor şuurunu artırmak. Gazze’deki kardeşlerimizin sesi olmayı da ihmal etmedik" dedi.
Organizasyonu klâsik hale getirmeyi planladıklarını da söz eden Kara, tüm güreşseverleri gelecek yıl yapılacak turnuvaya da davet etti.

Ali Sosanoğlu: "Babamın ismini yaşatmak gurur verici"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Sporcu Yetiştirme Daire Lideri Ali Sosanoğlu ise turnuvanın kendisi ve ailesi için çok manalı olduğunu aktararak, "Rahmetli babam Mehmet Sosanoğlu’nun ismine düzenlenen bu turnuvanın bir kesimi olmak çok değerli. Şayet bugün bu görevdeysem, onun bana öğrettikleri ve verdiği emek sayesindedir. Allah rahmet eylesin, yeri cennet olsun" diye konuştu.
Turnuvaya Gürcistan’dan katılan antrenör Zaza Vadrize da, "Bu tertip için Gürcistan’dan 30 atlet getirdim. Birinci kez yapılan bu türlü büyük bir şampiyonada yer almak gurur verici. Beni davet eden ve tertipte emeği geçen herkese teşekkür ederim. Her şey çok âlâ organize edilmiş, memnunuz" dedi.
Makedonya’dan turnuvaya katılan 52 kilodaki güreşçi Abdülaziz Sevgilisi, "İlk rakibim Gürcistanlıydı ve onu yendim. Maksadım başka rakipleri de yenerek şampiyon olmak. Makedonya’da yaklaşık 5 yıldır güreş yapıyorum. Buradaki tertip çok hoş. Farklı ülkelerden gelen rakiplerle güreşmek büyük bir deneyim" biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ağustos, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Otomobilin çarptığı yaşlı adam 1 aylık yaşam savaşına yenik düştü

Kastamonu’da arabanın çarpması sonucunda ağır yaralanan 76 yaşındaki adam, yaklaşık 1 aydır süren ömür savaşına yenik düştü.
Olay, 4 Temmuz tarihinde Santapark Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, namaz kıldığı mescitten çıktıktan sonra yolun karşısına geçmeye çalışan Kemal Çelik’e (76) süratle gelen araba çarptı. Kazanın ardındanKastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaşlı adam tedavi altına alındı. Ağır bakım servisinde yaklaşık 1 aydır tedavi gören Kemal Çelik, kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kemal Çelik’in cenazesinin ikindi namazına müteakiben Daday ilçesi Merkez Mescidinde kılınacak cenaze namazının akabinde Daday ilçesi Kavakyayla köyünde defnedileceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.