blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Eylül, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Artvin’de selin yaraları sarılıyor

Artvin’in Borçka ilçesinde tesirli olan şiddetli sağanak yağışlar sonrası meydana gelen sel ve heyelanlar, yolların kapanmasına ve önemli altyapı hasarlarına yol açarken; DSİ ve belediye grupları bölgede ağır bir halde çalışmalarını sürdürüyor.
Artvin’in Borçka ilçesinde 19 Eylül 2025 tarihinde başlayan ve tesirini saatlerce sürdüren şiddetli sağanak yağış, bölgede önemli hasarlara neden oldu. Yağışın akabinde sel, taşkın ve heyelanlar meydana gelirken, birçok bölgede altyapı büyük ziyan gördü.
Taşkınlar nedeniyle yollarda çökme ve göçmelere yol açarken, birtakım köy yolları büsbütün ulaşıma kapandı. Heyelan riski nedeniyle birçok bölgede denetimli tahliyeler gerçekleştirilirken, ilçenin simgelerinden biri olan asırlık kemse taş köprü de sel sularına dayanamayarak yıkıldı.
Yaşanan afetin akabinde Devlet Su İşleri (DSİ), bölgede acil müdahale çalışmalarını başlattı. DSİ, 15 iş makinesi ve ekipmanla birlikte toplam 25 işçisi alana sevk ederek selin tesirlerini ortadan kaldırmak için ağır bir çalışma yürütüyor. Bilhassa dere yataklarında biriken molozların temizlenmesi, taşkın riski oluşturan alanların düzenlenmesi ve yıkılan altyapının tamiratı öncelikli müdahale alanları ortasında yer alıyor.
Borçka Belediyesi takımları de yağışın başladığı birinci dakikalardan itibaren alanda faal olarak misyon alıyor. Gruplar, kapanan yolları ulaşıma açmak, su baskını yaşanan bölgelerde tahliye çalışmaları yapmak ve mahalle içi altyapı sıkıntılarını gidermek için iş makineleriyle ağır mesai harcıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Eylül, 2025 16:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

AK Parti köy ziyaretlerine Safranbolu ile devam etti

Milletvekilleri, il genel meclis üyeleri ile il ve ilçe teşkilatlarından oluşan AK Parti heyeti, köy ziyaretlerine Safranbolu’da devam etti.
AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Erbozkurt, Safranbolu İlçe Başkanı Yasin Aydın ile il ve ilçe yöneticilerinden oluşan heyet; Örencik, Ağaçkese, Çatak, Sine, Kırıklar, Karapınar, Tokatlı, Gayza, Aşağıdana, Yukarıdana, Yukarıçiftlik ve Aşağıçiftlik köylerinin muhtarlarıyla bir araya geldi.
Heyet, yapılan çalışmaları değerlendirdi ve geleceğe dair projeleri istişare etti. Muhtarların talep ve önerilerini dinleyen heyet, köylülerle de sohbet etti.
Öte yandan heyet, Karabük İl Özel İdaresi tarafından Cebbar Köyü mevkisinde başlatılan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.
İncelemede İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci’de yer aldı.
Köy ziyaretlerin ilerleyen günlerde devam edeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.