Artvin’de mesire alanı projesi için çıkan kavgada zanlı tutuklandı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Eylül, 2024 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Artvin’de mesire alanı projesi için çıkan kavgada zanlı tutuklandı

Artvin’in Borçka ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişiyi öldüren, 2 kişiyi yaralayan zanlı tutuklandı.

İlçeye bağlı Çifteköprü Köyü Cankurtaran mevkiinde, yapımı planlanan Konaklamalı Mesire Alanı Projesi kapsamında şirket yetkilileri ile projeyi protesto etmek isteyen bir grup arasında çıkan kavgada tabancayla 1 kişiyi öldüren 2 kişiyi de yaralayan Muhammet U. ile olayda kullanılan ruhsatlı tabancanın sabi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan F.M.’nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Muhammet U. ve F.M. jandarmadaki işlemlerinin ardından Borçka Adliyesi’nde mahkemeye çıkarıldı. Muhammet U. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, F.M. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim9 1
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
25 Nisan, 2026 15:19 tarihinde yayınlandı
0
0

“Her Gebeye Bir Ebe” Projesiyle Riskli Gebelikler Yakından İzleniyor

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Normal Doğum Eylem Planı” ile “Her Gebeye Bir Ebe” projesi kapsamında, Karabük İl Sağlık Müdürlüğü anne ve bebek sağlığını korumaya yönelik saha çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çerçevede Yenice Toplum Sağlığı Merkezi koordinatör ebeleri, riskli gebelik grubunda yer alan anne adaylarına yönelik ev ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda, 16 Nisan 2026 tarihinde 32 haftalık ikiz gebeliği bulunan bir anne adayı evinde ziyaret edildi. Gerçekleştirilen ziyarette, anne adayının genel sağlık durumu değerlendirilirken, gebelik sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasına yönelik danışmanlık hizmeti verildi.

Ziyaret sırasında koordinatör ebeler tarafından gebelikte beslenme, düzenli fiziksel aktivite, güvenli ilaç kullanımı ve doğuma hazırlık süreci konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca çoğul gebeliklerde karşılaşılabilecek riskler ile düzenli kontrollerin önemi vurgulandı.

Eğitim kapsamında doğum belirtileri ve hastaneye başvuru kriterleri, doğum sonrası lohusalık dönemi, anne sütünün önemi ve doğru emzirme teknikleri ile yenidoğan bakımı ve hijyen kuralları gibi başlıklar da ele alındı.

Ev ziyaretiyle anne adayının kaygılarının azaltılması ve bilinçli bir gebelik süreci geçirmesinin amaçlandığı belirtildi. Sağlık personeline ihtiyaç duyduğu her an ulaşabileceği hatırlatılan anne adayına, düzenli kontrollerini aksatmaması gerektiği ifade edildi.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, “Sağlıklı Anne, Sağlıklı Bebek” hedefi doğrultusunda yerinde sağlık hizmetlerini sürdürmeye devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin