Artvin’de köy çeşmesinde görülen farklı canlının ne olduğu ortaya çıktı. Dicle Üniversitesi Zooloji Anabilimdalı Lideri Prof Dr Ali Satar, canlının ’At kılı solucanları yahut saç gibisi kurt’ cinsinden olduğunu söyledi.
Artvin’in Şavşat ilçesi Pınarlı köyünde köy çeşmesinde görülen canlı köy halkı tarafından merak konusu olmuştu. Suyun içinde bulunan yaklaşık 1 metre uzunluğunda canlı, yılan üzere hareket ediyor lakin o kadar ince ki yılana benzemiyor. Mevzuyla ilgili Dicle Üniversitesi Zooloji Anabilimdalı Lideri Prof Dr Ali Satar canlının tipi hakkında bilgi verdi.
Satar yaptığı açıklamada, “Nematomorpha larvaları eklembacaklıların zarurî parazitleridir. Erginleri tabiatta özgür yaşayan bu canlılar, sporadik olarak evcil hayvan (kedi ve köpek) ve insanlarda yalancı-parazitizm olgularına neden olmaktadır. Bunlar çekirgelerin ya da mantislerin içinden çıkan ergin gordius çeşitlerini görmek mümkün. Özgür yaşayan erginleri ise çoklukla su birikintilerinde, hayvanların su içtiği yalaklarda, su sarnıçlarında ve kuyularında bulunabilmektedir. Beşerler tarafından alınabilse de ergin insanlara ziyanı yoktur. Preparazitik solucanlar çok küçüktür ve kazara yutulduklarında konakçılarına bulaşırlar. Konakçılara dışarıdan nüfuz edemezler” dedi.


0
Artvin’de köy çeşmesinde bulunan canlının ne olduğu ortaya çıktı
0
0
Karabük’te uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli adliyeye sevk edildi
Karabük’te jandarma ekiplerince düzenlenen 3 ayrı uyuşturucu operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı.
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 13-16 Mayıs 2026 tarihleri arasında Karabük merkezde gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda şüphelilerin üzerlerinde ve ikametlerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda 170 adet sentetik ecza, 1 gram metamfetamin, 2 adet amfetamin emdirilmiş peçete ile 3 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.
Gözaltına alınan 7 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

