Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ağustos, 2023 20:12 tarihinde yayınlandı
0

Artvin’de köy çeşmesinde bulunan canlının ne olduğu ortaya çıktı

Artvin’de köy çeşmesinde görülen farklı canlının ne olduğu ortaya çıktı. Dicle Üniversitesi Zooloji Anabilimdalı Lideri Prof Dr Ali Satar, canlının ’At kılı solucanları yahut saç gibisi kurt’ cinsinden olduğunu söyledi.

Artvin’in Şavşat ilçesi Pınarlı köyünde köy çeşmesinde görülen canlı köy halkı tarafından merak konusu olmuştu. Suyun içinde bulunan yaklaşık 1 metre uzunluğunda canlı, yılan üzere hareket ediyor lakin o kadar ince ki yılana benzemiyor. Mevzuyla ilgili Dicle Üniversitesi Zooloji Anabilimdalı Lideri Prof Dr Ali Satar canlının tipi hakkında bilgi verdi.

Satar yaptığı açıklamada, “Nematomorpha larvaları eklembacaklıların zarurî parazitleridir. Erginleri tabiatta özgür yaşayan bu canlılar, sporadik olarak evcil hayvan (kedi ve köpek) ve insanlarda yalancı-parazitizm olgularına neden olmaktadır. Bunlar çekirgelerin ya da mantislerin içinden çıkan ergin gordius çeşitlerini görmek mümkün. Özgür yaşayan erginleri ise çoklukla su birikintilerinde, hayvanların su içtiği yalaklarda, su sarnıçlarında ve kuyularında bulunabilmektedir. Beşerler tarafından alınabilse de ergin insanlara ziyanı yoktur. Preparazitik solucanlar çok küçüktür ve kazara yutulduklarında konakçılarına bulaşırlar. Konakçılara dışarıdan nüfuz edemezler” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alevlere teslim olan ahsap ev kullanilamaz hale geldi 1b7EpAxS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Alevlere teslim olan ahşap ev kullanılamaz hale geldi

Kastamonu’da iki katlı ahşap evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken, ev kullanılmaz hale geldi.

Olay, Akmescit Mahallesi Kırkodalı Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Tayfun ve Hülya Haliloğlu çiftine ait, iki katlı ahşap evde, henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangını fark eden vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla çevresinde bulunan diğer binalara sıçramadan söndürüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken, ev kullanılmaz hale geldi.

Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin