Artvin’in Şavşat ilçesine çalışmak için gittiği şantiyede kaybolan Samsunlu personel Murat Gezer için arama çalışması 95 gündür sürüyor.
Artvin’in Şavşat ilçesinde kaybolan çalışanın bulunması için başlatılan çalışmalar 95 gündür sürüyor.
Samsun’da yaşayan Murat Gezer, prefabrik mesken imali için 25 Ekim 2024 Cuma günü Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Karaağaç Köyü’ne gitti. Ailesi ve çalışma arkadaşları tarafından Jandarmaya yapılan kayıp ihbarı üzerine bölgede AFAD ve Jandarma takımları arama kurtarma çalışması başlattı. Takımlarınca başlatılan arama kurtarama çalışmaları 95 gündür aralıklarla sürerken, iz takip, arama kurtarma ve kadavra köpeklerinin de kullanıldığı arama çalışmalarından şuana kadar bir ize rastlanmadı.


Artvin’de kayıp işçi 95 gündür aranıyor
CHP’li eski İl Başkanlarından ortak açıklama
“Partimizi kayyumlar değil, üyelerimiz yönetir”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük teşkilatında geçmiş dönemlerde il başkanlığı görevini üstlenen Adnan Yüce, İsmail Yılmaz, Erdoğan Dinçel, Bayram Karadağ, Abdullah Çakır, Hasan Öztürk, Suat Atalay ve Zeki Karadayı, son günlerde kamuoyunda tartışılan “mutlak butlan” kararına ilişkin ortak bir açıklama yaptı.
Eski il başkanları, söz konusu girişimlerin hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmadığını savunarak, bunun CHP’nin kurumsal yapısına ve Türkiye demokrasisine zarar vereceğini ifade etti. Açıklamada, CHP’nin son seçimlerde Türkiye’nin birinci partisi konumuna yükseldiğine dikkat çekilerek, yaşanan sürecin partinin iktidar yürüyüşünü engellemeye yönelik bir hamle olduğu öne sürüldü.
Ortak açıklamada, demokratik siyasetin kişisel hesaplar üzerinden değil, parti tüzüğü, üyelerin iradesi ve hukukun temel ilkeleri doğrultusunda yürütülmesi gerektiği vurgulandı. Olağan süreçlerle alınmış kararların ve örgütlerin ortaya koyduğu ortak iradenin yok sayılmasına yönelik girişimlerin demokrasiye zarar verdiği belirtilerek, bu durumun kamuoyunda gereksiz tartışmalara yol açtığı kaydedildi.
Eski il başkanları, CHP’nin enerjisini geçmişe dönük hukuki tartışmalara harcamak yerine toplumun gerçek sorunlarına odaklanması gerektiğini ifade etti. Açıklamada, “Mutlak butlan” üzerinden yürütülen girişimlerin ülkeye, ekonomiye, partiye ve örgütlere zarar verdiği savunularak, tüm partililer birlik ve dayanışma içerisinde hareket etmeye çağrıldı.
Genel Başkanın liderliğinde sağduyunun hakim olması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ülkenin en köklü siyasi partilerinden biri olduğu hatırlatıldı.
Açıklamanın sonunda, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkenin kurtarıcısı ve Cumhuriyet’in kurucusu büyük bir parti olduğu belirtilerek, “Partimizi kayyumlar değil, üyelerimiz, delegelerimiz ve onların seçtikleri yönetir” denildi.

