Artvin’de etkisini artıran sağanak yağış ve yüksek kesimlerde yoğunlaşan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Özellikle Ardanuç-Ardahan yolunun Geçitli mevkiinde yaşanan kar yağışı ve tipi, sürücülere zorlu anlar yaşatıyor.
Gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, bölgede biriken kar kalınlığını önemli ölçüde artırdı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin azalması sürücülerin dikkatli olmasını gerektirirken, jandarma ekipleri ve karayolları ekipleri güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı.
Hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler yolda kalırken, yardımlarına yine başka sürücüler yetişti. Zinciri olan araçlar ise zorlanmadan yoluna devam etti.
Meteoroloji yetkilileri, bölgede kar yağışının aralıklarla devam edeceğini bildirerek sürücülerin tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Kar yağışının gün boyu süreceği tahmin edilirken, özellikle Ardanuç-Ardahan yolu gibi yüksek kesimlerde ulaşımın daha da zorlaşabileceği belirtiliyor.


Artvin’de kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı
Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi: Vatandaşlar tehlikeye rağmen köprüye akın etti
Tokat’ta son günlerde etkili olan yoğun yağışlar ve Almus Barajı’nın dolusavağının taşmasının ardından Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi. İl merkezinden geçen ırmağın debisinin artmasıyla birlikte Atatürk Köprüsü çevresinde tehlikeli görüntüler oluştu.
Kent merkezinde gece saatlerinde yükselen su seviyesini gören vatandaşlar köprü üzerine akın etti. Taşkın riskine rağmen köprü çevresinde toplanan çok sayıda vatandaş, cep telefonlarıyla o anları görüntüledi. Bazı vatandaşlar, Yeşilırmak’ın uzun yıllardır ilk kez bu kadar yükseldiğini ifade etti. Kahverengiye dönen ve hızla akan suyun köprü ayaklarına kadar ulaştığı görüldü. Özellikle köprü altında oluşan güçlü akıntı dikkat çekti. Öte yandan Yeşilırmak’taki yükseliş dron ile havadan da görüntülendi. Görüntülerde suyun debisinin ciddi şekilde arttığı, köprü çevresinde yoğun insan kalabalığı oluştuğu ve ırmağın taşkın seviyesine yaklaştığı görüldü. Yetkililer, vatandaşların dere ve ırmak kenarlarından uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu.

