Artvin’in Şavşat ilçesinde, içerisinde 2’si hasta 8 yolcu bulunan köy servisi kara saplanarak yolda mahsur kaldı. Yolcuların yardımına ise ekipler yetişti.
Artvin’in Şavşat ilçesinde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Eskikale köyüne gitmekte olan ve içerisinde 2 hasta ile toplamda 8 yolcunun bulunduğu köy servisi, köy yolunda kara saplanarak mahsur kaldı.
Servis şoförü Şerafettin Durmuş’un ihbarı üzerine bölgeye Şavşat Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi. Arazili araçlarla gerçekleştirilen operasyon sonucunda yolcular kurtarıldı. Hastalar Mehmet Güner ve Süleyman Çelik, güvenli bir şekilde başka bir araçla köylerine ulaştırıldı.
Yetkililer, vatandaşları olumsuz hava koşulları nedeniyle dikkatli olmaya ve zorunlu olmadıkça yola çıkmamaya çağırdı. Karla mücadele çalışmalarının bölgede aralıksız sürdüğü öğrenildi


Artvin’de içerisinde hasta olan köy servisi kara saplandı, yardımına ekipler yetişti
AFAD Başkanı Pehlivan: “Taşkın tedbiri kapsamında 464 hanede tahliye yapıldı”
Tokat’ta taşkın riskine karşı yürütülen çalışmalar kapsamında kente gelen AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, yıkımı gerçekleştirilen ÇEDAŞ Köprüsü bölgesinde incelemelerde bulundu.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Ali Hamza Pehlivan, Yeşilırmak’taki su seviyesinin yükselmesi ve Almus Barajı’ndan gelebilecek suyun oluşturabileceği taşkın riskine karşı alınan tedbirleri değerlendirmek üzere kente geldi. İlk olarak taşkın tedbiri kapsamında yıkımı tamamlanan ÇEDAŞ köprüsüne gelen Pehlivan’a Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu tarafından bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.
“Bugün itibariyle 454 hanede tahliye çalışması yapıldı”
İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, kent genelinde risk azaltmaya yönelik kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, “DSİ ekipleri tarafından taşkın korumaya yönelik tahkimatlar yapıldı. Çok şükür bu ana kadar herhangi bir can kaybımız olmadı. Yaralanmamız olmadı. Risk azaltmanın bir boyutu da tahliyeler. Bugün itibariyle 464 hanede tahliye çalışması yapıldı. Yaklaşık 850 vatandaşımız kamu misafirhanelerinde misafir edildi” dedi.
Hayvan tahliyelerine de önem verildiğini ifade eden Pehlivan, “10 bin 333 büyükbaş hayvan, yaklaşık 3 bin 500 küçükbaş hayvan ve 2 bin 500 civarında arı kovanının tahliyesi gerçekleştirildi” diye konuştu.
“250 ihbarın 206’sı su baskını”
112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaklaşık 250 ihbar ulaştığını belirten Pehlivan, bunların 206’sının su baskını yaşanan evlerle ilgili olduğunu kaydederek, tüm ihbarlara ekipler tarafından müdahale edildiğini söyledi. Su baskını yaşanan evlerde AFAD, belediye ve valilik koordinasyonunda tahliyeler yapıldığını aktaran Pehlivan, 42 iş yerinde de tahkimat ve tahliye çalışması gerçekleştirildiğini ifade etti.
“Su seviyesinin artmasına karşı her türlü önlemi aldık”
Kentte muhtemel taşkın riskine karşı birçok noktada koruma çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Pehlivan, “Almus Barajı’nın dolusavaktan gelmesi muhtemel, beklenenden fazla su seviyesinin artması riskine karşı her türlü önlem alındı. Bugün itibariyle bu önlemler sayesinde çok şükür herhangi bir kaybımız yok” ifadelerini kullandı.

