Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2023 08:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Artvin’de hurda ve atıl materyallerden tasarlanmış motorsuz özel araçlar yarıştı

Artvin’de geri dönüşüme dikkat çekmek emeliyle gerçekleştirilen Gravity Racer (yerçekimi yarışı) yarışı, değişik imgelere sahne oldu.
İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Artvin Off-Road Spor Kulübü’nün tertibinde düzenlenen yarışa atık gereçlerden tasarlanan motorsuz araçlarla katılan 11 şoför dereceye girmek için kıyasıya uğraş etti.
Hastane Kavşağı’ndan başlayarak Artvin Valiliği önünde sona eren yarışlar esnasında parkur olarak kullanılan 900 metrelik Şehit Dursun Acar ve İnönü Caddesi trafiğe kapatıldı.
Kullanıcıları tarafından duş küveti, buzdolabı, kalorifer boruları, demir kapı üzere bir çok hurda ve atıl materyallerden özel tasarlanmış dört tekerlekli motorsuz araçlar vatandaşların ağır ilgisini gördü.
Yarışların sonunda dereceye girenlere toplam 6 bin lira para mükafatı verilirken en çılgın tasarım mükafatları ise buzdolabı ve küvetten tasarlanmış araçlara verildi.
Ödül merasiminde birinci olan yarışmacıya mükafatını takdim ettikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Vilayet Kültür Turizm Müdürü Yunus Emre Aytekin, Artvin’in turizmi açısından epeyce kıymetli tertip olduğunu belirterek kentten yaşayan herkes coğrafik açıdan ötürü off-road’a yatkın olduğunu söyledi. Aytekin, “Bu aktifliğin içerisinde kullanılmayan gereçlerden kendi dizaynlarıyla otomobillerin bir yarışa sevk edilmesi hayli değerli. Geçen yıl 5 tane varmış bu yıl 11 aracın yarışını izledik. Her biri birbirinden farklı hayallerin dizayna yansımasını izliyoruz” dedi
Yarışmada birinci olan Şavşat Off-Road Kulübü Lider Yardımcısı Mehmet Akif Yılmaz ise, 3 günlük bir çalışmayla demir bir kapıyı restore ederek araç haline getirdiğini söyledi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Taburcu olduğu hastanenin önünde kalbi durdu, kalp masajı ile hayata döndü

Amasya’da kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan adamın çıkışta hastane bahçesinde kalbi durdu. Hastane çalışanlarının dakikalarca kalp masajı yaparak hayata tutunmasını sağladığı 59 yaşındaki hasta tedavi altına alındı. Hayat kurtaran müdahale ise saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye nazaran, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu nedeniyle 3 gündür tedavi gören Ali K. (59) taburcu edildi. Çıkışta yaklaşık 50 metre yürüdükten sonra kötüleşen adamın yere düşmesini yardımına koşan etraftaki vatandaşlar önledi. Kalbi duran adama birinci müdahaleyi vatandaşlar ile hastane çalışanları yaptı. Dakikalar süren kalp masajı sonrasında gelen ambulansta acil sıhhat gruplarının müdahale etmeyi sürdürdüğü hasta, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hastanın yanında kötüleştiğini anlatan emekli öğretmen Rafet Öztürk, "Hasta taburcu olmuş. Yürürken kötüleşti. Yere düşmek üzereyken tutup önledik. Sağ olsunlar hastane işçisi hayatını kurtardılar. Doktor tam 15 dakika boyunca daima kalp iletisi yaptı" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.