Reklam
Reklam
artvinde heyelan nedeniyle hopa borcka karayolu ulasima kapandi 6YZBE6VX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Aralık, 2024 00:30 tarihinde yayınlandı
0

Artvin’de heyelan nedeniyle Hopa-Borçka karayolu ulaşıma kapandı

Artvin’de tesirli yağışlar ve eriyen karların neden olduğu heyelanlar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Son olarak Hopa-Borçka karayolunda meydana gelen heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapandı.

Borçka ilçesine bağlı Demirciler köyü yakınlarında yamaçtan kopan toprak ve kaya kesimleri karayoluna düştü. Olay sırasında yolda araç bulunmaması büyük bir facianın yaşanmasının önüne geçti. Heyelan sonrası yol büsbütün trafiğe kapanırken, Karayolları ve ilgili takımlar bölgede yol açma çalışması başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
12 tonluk kurbanlik 650 bin liraya alicisini bekliyor GEYXUTeL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

1,2 tonluk kurbanlık 650 bin liraya alıcısını bekliyor

Çorum’da kurbanlık hayvan yetiştiriciliği yapılan çiftlikte, “Genco” adı verilen 1 ton 200 kilogram ağırlığındaki tosun, 650 bin liraya alıcısını bekliyor.

Çorum’da 12 senedir besicilikle uğraşan İbrahim Işık’ın 3 yıldır özenle beslediği ve “Genco” ismini verdiği tosun 1 ton 200 kilogram ağırlığıyla dikkat çekiyor. Günde 14 kilogram yemle beslenen kurbanlık tosun, günde 1 kilo 850 gram civarında kilo artışının olduğu söyleniyor. 650 bin lira fiyat biçilen “Genco”, alıcısını bekliyor. Tosuna özel ilgi göstererek baktığını ifade eden Işık, “Genco”ya 3 yıl boyunca emek verdiğini söyledi.

“Pazarlık sünnettir”

Besi sürecinden bahseden Işık, “Genco şarole ırklı bir hayvan. Hem kilo olarak hem bakım olarak çok ilgi verdiğimiz bir hayvan. 1 yıl öncesinde hayvanlarımızı yaylaya çıkartıyoruz ve doğal besi yapıyoruz. Kurban Bayramı’na 10 ay kala hayvanları içeri alıyoruz. Yonca, yulaf, arpa besi yemiyle hayvanlarımızı besliyoruz. Gencomuza biz fiyat olarak 650 bin TL istiyoruz. Tabii pazarlık ikramı sünnettir. Gelince mal başında da pazarlığımız olur diye düşünüyoruz” dedi.

“Bu kilolara 3 yılda ulaşıyoruz”

Her hayvanın yüksek kiloya ulaşmadığını dile getiren Işık, “Öğünlerinde özel yem kullanıyoruz. Yemini özel olarak verdiğimiz için günlük 14 kilo yem tüketiyor. Sabah 7 kilo, akşam 7 kilo yem yiyor. Biz hayvanlarımızı ahıra alırken özellikle seçerek alıyoruz. Çünkü her hayvan aynı performansı göstermiyor. Gencomuzu 1 ton 200 kiloya çıkardık. Böylece kendi rekorumuzu yine kendimiz kırmış olduk. Diğer hayvanlara göre hem daha uzun yapılı hem de günlük 1 kilo 850 gram kilo alan bir hayvanımız. Bu da bizim ona gösterdiğimiz özen ve ilgiden kaynaklanıyor. Gerçekten çok ilgi isteyen hayvanlar. Kolay olmuyor. Sonuçta bu hayvan yaklaşık 3 yıldır ahırımızda. Bu kilolara 3 yılda ulaşıyoruz. Bir anda olacak bir kilo değil” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin