Artvin’in Arhavi ilçesinde geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen heyelanın ardından topraktan temizlenen karayolu etkili olan yağışlar nedeniyle çamurla kaplandı. Trafikte aksamalar yaşanırken, ekipler bölgede temizlik çalışmalarına başladı.
Arhavi ilçesi Güngören köyünde 7 Aralık Cumartesi gecesi meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği heyelan sonrası bölgede başlatılan çalışmalar tamamlanmıştı. Ancak, son günlerde etkisini artıran yağışlar sonucu heyelan bölgesinden taşan çamur karayolunu kapladı.
Trafikte yaşanan aksamaların ardından olay yerine iş makineleri sevk edildi. Ekipler, çamuru temizlemek için çalışmalarını sürdürürken, trafik ekipleri araç geçişlerini kontrollü bir şekilde sağlamaya devam ediyor. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması planlanıyor.


Artvin’de heyelan bölgesi yağan yağmurla çamura döndü
Kastamonu’da alev alev yanan jimnastik salonuna yıldırımın düşme anı kamerada
Kastamonu’da küle dönen jimnastik salonuna yıldırımın düştüğü anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Olay, akşam saatlerinde Kuzeykent Mahallesi Kamil Demircioğlu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait jimnastik salonuna yıldırım düştü. Yıldırımın etkisiyle çıkan yangında salon kullanılmaz hale geldi. Alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın, jimnastik salonunun bitişiğinde bulunan binalara sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yıldırımın jimnastik salonuna düştüğü ve ardından yangının başladığı anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonu görüntülendi. Görüntülerde yıldırımın binaya isabet ettiği görülüyor. Yıldırım düştükten kısa süre sonra salonun üzerini kapatan çadırın tutuşmasıyla yangının başladığı görüldü.

