Artvin’de göçmen kaçakçılığı operasyonu: 5 gözaltı - Karabük Haber Postası
artvinde gocmen kacakciligi operasyonu 5 gozalti rkwND82b
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Artvin’de göçmen kaçakçılığı operasyonu: 5 gözaltı

Artvin’de gerçekleştirilen göçmen kaçakçılığı operasyonunda 5 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Artvin Vilayet Jandarma Komutanlığı takımlarınca 2 Nisan’da göçmen kaçakçılığına yönelik yapılan operasyonda Kemalpaşa ilçesi Sarp Köyü mevkiinde durdurulan tırda arama yapıldı. Araçtaki 5 kuşkulu gözaltına alındı. Yapılan incelemede yakalanan şahıslardan birinin İstanbul Maltepe’de 11 Ocak’ta gerçekleşen “kasten öldürme” olayının firarisi olduğu belirlendi. Başka şahısların da dolandırıcılık, uyuşturucu unsur bulundurmak ve çeşitli cürümlerden arandıkları tespit edildi. Araçta gizlenen 2 organizatör de yakalandı. Şüphelilerden 1’i mahkemece özgür bırakılırken, 4’ü tutuklanarak Artvin Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edildi.

Yetkililer, göçmen kaçakçılığı ve kabahatle çabaya kararlılıkla devam edeceğini açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
basciftlikte leylekler 25 yil sonra geri dondu NYywSsj3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Başçiftlik’te leylekler 25 yıl sonra geri döndü

Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde 25 yıl aradan sonra leylekler yeniden yuva yapmaya başladı.

İlçe merkezinde geçmiş yıllarda yaygın olan ahşap eski evlerde sansarların çoğalması nedeniyle leyleklerin yuvaları zarar görmüş, yavruların telef olması üzerine leylekler bölgeyi terk etmişti. Yaklaşık çeyrek asırdır ilçeye uğramayan leylekler, son yıllarda ahşap ve metruk binaların yenilenesiye yeniden görülmeye başladı.

Tokat Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda ilçe merkezindeki metruk ve ahşap yapıların belediye ekipleri tarafından yıkılmasıyla birlikte sansar popülasyonunda azalma yaşandı. Bu gelişmenin ardından leyleklerin yeniden Başçiftlik’e dönerek yuva yapmaya başladığı gözlendi.

İlçe merkezinde bulunan bir caminin kubbesine yuva kuran leylek ailesi, vatandaşların da dikkatini çekti. Soğuk hava ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışına rağmen leyleklerin bölgede yuvalanması, ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

İlçe sakinlerinden Nazif Karakoç, leyleklerin geri dönüşünün sevindirici olduğunu belirterek, “Tokat’ın Başçiftlik ilçesindeyiz. 25 yıldır gelmeyen leylekler bu yıl gelmeye başladı. Karşıda gördüğünüz caminin kubbesi üzerinde iki leyleğimiz yuva yapmaya başladı. Bugün hava çok soğuk, yüksek kesimlerde kar yağıyor. Ahşap eski evlerde sansarların çoğalması nedeniyle leylekler ilçeyi terk etmişti. Geçmiş yıllarda alınan karar gereği bu evler yıkıldı, sansarlar azaldı. Leylekler de yeniden gelmeye başladı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin