Artvin’de gerçekleştirilen göçmen kaçakçılığı operasyonunda 5 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
Artvin Vilayet Jandarma Komutanlığı takımlarınca 2 Nisan’da göçmen kaçakçılığına yönelik yapılan operasyonda Kemalpaşa ilçesi Sarp Köyü mevkiinde durdurulan tırda arama yapıldı. Araçtaki 5 kuşkulu gözaltına alındı. Yapılan incelemede yakalanan şahıslardan birinin İstanbul Maltepe’de 11 Ocak’ta gerçekleşen “kasten öldürme” olayının firarisi olduğu belirlendi. Başka şahısların da dolandırıcılık, uyuşturucu unsur bulundurmak ve çeşitli cürümlerden arandıkları tespit edildi. Araçta gizlenen 2 organizatör de yakalandı. Şüphelilerden 1’i mahkemece özgür bırakılırken, 4’ü tutuklanarak Artvin Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edildi.
Yetkililer, göçmen kaçakçılığı ve kabahatle çabaya kararlılıkla devam edeceğini açıkladı.


Artvin’de göçmen kaçakçılığı operasyonu: 5 gözaltı
Yenice Belediyesi araç filosunu güçlendirdi
Yenice ilçe Belediyesi, hizmet kapasitesini artırmak amacıyla araç filosuna yeni bir damperli kamyon kazandırdı. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından hibe edilen araç belediye envanterine dahil edildi.
Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, belediyenin daha hızlı ve etkin hizmet sunabilmesi için makine parkını güçlendirmeye devam ettiklerini belirtti.
TBB tarafından belediyeye hibe edilen 2026 model, 5 metreküp kapasiteli ve 11 ton yük taşıma kapasitesine sahip damperli kamyonun teslim alındığını ifade eden Karakaş, aracın ilçeye hayırlı olmasını diledi.
Başkan Karakaş, “Güçlü altyapı, güçlü Yenice anlayışıyla araç parkurumuzu yenileyerek hizmet kalitemizi artırmaya devam ediyoruz. İlçemizin çehresini değiştirecek yatırımları kararlılıkla hayata geçirirken, vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

