blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Aralık, 2024 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Artvin’de fırtına somon kafesini parçaladı, vatandaşlar dereye akın etti

Artvin’in Hopa ilçesinde tesirli olan fırtına nedeniyle denizde bulunan bir balık kafesi parçalanarak kıyıya sürüklendi. Kafesin ziyan görmesi sonucu binlerce Türk somonu akıntıyla birlikte derelere taşındı. Olayın duyulması üzerine yöre halkı oltalarını alarak Kapisre ve Sundura derelerine akın etti.
Hopa açıklarında Türk somonu üretimi yapan bir firmaya ilişkin balık kafesi, şiddetli fırtına nedeniyle büyük hasar aldı. Kafesin yırtılmasıyla içerideki binlerce somon balığı denize karıştı ve akıntıyla Arhavi’deki Kapisre ile Hopa’daki Sundura derelerine ulaştı. Balıkları gören vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren avlanmaya başladı. Artvin’in yanı sıra Rize ve Trabzon’dan da çok sayıda kişi dere kenarına geldi.
Yusufeli ilçesinden gelen Erol Doğancıl, balık kafesinin yırtıldığı haberini duyduktan sonra soluğu derede aldığını belirterek “Akşam haberlerde balık kafesinin yırtıldığını duydum. Sabah erkenden buraya geldim. Burası şu an tam bir ana baba günü. Herkes dere ve deniz kenarında. Şimdiye kadar 12 balık tuttum. Çuvallarla balık taşıyanlar bile var” dedi.
Sabahın erken saatlerinden itibaren derede avlanan Cemil Apaydın ise “Kafesin patladığını duydum. Sabahtan beri buradayım, lakin yalnızca bir tane yakalayabildim. Ona da şükür” tabirlerini kullandı.
Vatandaşlardan İhsan Ünal da yaşananları, “Somon çiftliklerinden patlayan kafeslerle derelerimize bol ölçüde balık geldi. Biz de fırsatı kıymetlendirerek balık tuttuk. Verimli bir av oldu” kelamlarıyla kıymetlendirdi.
Balıkçılardan Özkan Mertkaya ise “Fırtına nedeniyle denizdeki kafesler patladı, balıklar derelere akın etti. Olta balıkçıları buraya geldi. Hepimiz hoş bir av süreci geçirdik” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ağustos, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ta boş arazide çıkan yangın evlere sıçramadan söndürüldü

Tokat’ta boş toprakta çıkan yangın itfaiyenin süratli müdahalesiyle meskenlere sıçramadan söndürüldü
Yangın öğlen saatlerinde Hocaahmet Mahallesi’nde çıktı. Teze nazaran konutların ortasında bulunan boş yerde şimdi belirlenemeyen nedenle başlayan yangını fark eden vatandaşlar, durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine Tokat Belediyesi itfaiye grupları kısa müddette olay yerine ulaştı. Takımların süratli müdahalesi sayesinde alevler etraftaki meskenlere sıçramadan denetim altına alındı. Yangın büsbütün söndürülürken, olay anı drone ile havadan görüntülendi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin