Artvin Borçka ilçesinde önceki gün meydana gelen heyelanda dev kayalar mahalledeki evleri teğet geçti. Şans eseri evlere isabet etmeyen kaya parçaları köy yolunu ulaşıma kapadı.
Artvin’in Borçka ilçesinde önceki gün yaşanan sel büyük tahribata yol açarken, köylerde meydana gelen heyelanlar ise ulaşımda aksamalara neden oldu. İlçeye bağlı Aksu Mahallesi mevkiinde yamaçtan kopan dev kaya parçaları Kaynarca, Balcı, Alaca ve Arka köylerine ulaşımı sağlayan grup köy yoluna düştü. Dev kaya kütlelerinin mahalledeki evleri teğet geçmesiyle büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.
Aksu Mahallesi Muhtarı Ekrem Yılmaz yaptığı açıklamada “Geçen yıl burada bir heyelan olmuştu. Bu yıl da bekleniyordu. Tek tesellimiz cana zarar gelmemesi. Bu kayanın bir yere zarar vermeden düşmesi hayırlı oldu. Bu belki de başka bir zaman daha büyük bir felakete neden olabilirdi” diye konuştu.


0
Artvin’de dev kayalar mahalleyi teğet geçti
0
Karabük’te kekik toplarken kurtlarla karşılaştı
Karabük’te kekik toplamak için Bulak Kanyonu’na giden vatandaş, yamaçta dolaşan 3 kurdu cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.
Bulak Kanyonu’nda gezintiye çıkan vatandaş, kanyonun dik yamacında hareketlilik fark etti. Çalılar ve çam ağaçları arasında dolaşan 3 kurdu gören vatandaş, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
Görüntülerde, kayalık ve sık bitki örtüsüyle kaplı yamaçta ilerleyen kurtların bir süre çevreyi gözlemlediği görüldü. Bölgede dolaşan kurtlar, daha sonra dik araziden tırmanarak ormanlık alanda gözden kayboldu.
Kurtların yerleşim yerine yakın noktada görüntülenmesi, bölgedeki yaban hayatı hareketliliğini ortaya koydu.

