Artvin’de dereye düşen karacayı vatandaşlar kurtardı - Karabük Haber Postası
artvinde dereye dusen karacayi vatandaslar kurtardi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ekim, 2024 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Artvin’de dereye düşen karacayı vatandaşlar kurtardı

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde dereye düşen bir karaca, vatandaşların yardımıyla kurtarıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen karaca, tedavi edildikten sonra doğaya yeniden salınacak.

Kemalpaşa ilçe merkezine 4 kilometre mesafede bulunan Halbaşı Köyü’nden geçen dereye düşen karacayı gören vatandaşlar ve belediye çalışanları, hayvanı kurtarmak için seferber oldu. Merdiven yardımıyla dereye inen vatandaşlar, sudan çıkardıkları karacayı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, tedavi sürecinin ardından karaca doğal yaşam alanına geri bırakılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldak ve bartin icin firtina uyarisi wOdn9KwB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak ve Bartın için fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, Batı Karadeniz’in doğusu için fırtına uyarısında bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde rüzgârın 17 Nisan 2026 günü öğle saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği, uyarının ise 13.00 ile 23.59 saatleri arasında geçerli olacağı bildirildi.

Meteorolojik değerlendirmede, fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin