blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ekim, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Artvin’de Cumhuriyet coşkusu denizde yaşandı

Artvin’in Hopa ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen tekne korteji, büyük bir coşkuya sahne oldu. Sahil güvenlik ve deniz polisi ekiplerinin katılımıyla düzenlenen kortej, Cumhuriyet’in denizdeki kutlaması olarak unutulmaz anlara ev sahipliği yaptı.
Tekne korteji, sahil şeridinde toplanan vatandaşların ilgisiyle karşılandı. Sahil güvenlik ve deniz polisi ekiplerinin gösterileriyle süslenen etkinlik, renkli bir görsel şölene dönüştü. Deniz üstünde sıralanan tekneler, Türk bayraklarıyla donatılarak Cumhuriyet ruhunu yansıttı. Ekiplerin uyumlu hareketleri, izleyenlere heyecan dolu anlar yaşatırken, bu yılki kortej denizdeki Cumhuriyet kutlamaları arasındaki yerini aldı.
Etkinlik sonunda sahil boyunca toplanan vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak düzenlenen bu gösteriye alkışlarla destek verdi. Kutlamalar, Hopalılar ve ilçeyi ziyaret edenler için Cumhuriyet’in coşkusunu denizden yaşama fırsatı sundu. Bu renkli etkinlik, Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu yeni nesillere deniz üstünde yaşatma hedefiyle Hopalıların hafızasında unutulmaz bir anı olarak kaldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ocak, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’de Bütünleşik Yüksek Lisans başvuruları başladı

Karabük Üniversitesi(KBÜ) başarılı lisans öğrencilerinin akademik kariyere kesintisiz geçişini hedefleyen Bütünleşik Yüksek Lisans Programı için başvuruları almaya başladı.
Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü koordinasyonunda yürütülen programa başvurular, 12-23 Ocak 2026 tarihleri arasında yapılabilecek.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ilgili kararları doğrultusunda uygulanan program kapsamında, başarılı lisans öğrencileri öğrenimleri devam ederken yüksek lisans dersleri alabiliyor. Böylece mezuniyetin ardından lisansüstü eğitime ara vermeden devam etme imkânı sağlanıyor.
Programa başvuracak adayların, ilgili yarıyılları başarıyla tamamlamış olmaları, en az 3,00 genel not ortalamasına sahip bulunmaları ve disiplin cezası almamış olmaları gerekiyor.
Başvurular yalnızca birinci öğretim tezli programlarla sınırlı tutulurken, yerleştirme işlemleri lisans başarı sıralamasına göre yapılıyor. Kontenjanlar ise ilgili lisansüstü programların kapasite ve oranları doğrultusunda belirleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin