Artvin’in Hopa ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen tekne korteji, büyük bir coşkuya sahne oldu. Sahil güvenlik ve deniz polisi ekiplerinin katılımıyla düzenlenen kortej, Cumhuriyet’in denizdeki kutlaması olarak unutulmaz anlara ev sahipliği yaptı.
Tekne korteji, sahil şeridinde toplanan vatandaşların ilgisiyle karşılandı. Sahil güvenlik ve deniz polisi ekiplerinin gösterileriyle süslenen etkinlik, renkli bir görsel şölene dönüştü. Deniz üstünde sıralanan tekneler, Türk bayraklarıyla donatılarak Cumhuriyet ruhunu yansıttı. Ekiplerin uyumlu hareketleri, izleyenlere heyecan dolu anlar yaşatırken, bu yılki kortej denizdeki Cumhuriyet kutlamaları arasındaki yerini aldı.
Etkinlik sonunda sahil boyunca toplanan vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak düzenlenen bu gösteriye alkışlarla destek verdi. Kutlamalar, Hopalılar ve ilçeyi ziyaret edenler için Cumhuriyet’in coşkusunu denizden yaşama fırsatı sundu. Bu renkli etkinlik, Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu yeni nesillere deniz üstünde yaşatma hedefiyle Hopalıların hafızasında unutulmaz bir anı olarak kaldı.


Artvin’de Cumhuriyet coşkusu denizde yaşandı
Çorum’da kamyon ile traktör çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Çorum’un Sungurlu ilçesinde kamyonun traktöre çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Kaza, Sungurlu-Boğazkale karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.D. idaresindeki 06 BVL 368 plakalı kamyon, aynı yönde ilerleyen E.Y. yönetimindeki 19 EE 552 plakalı traktöre çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan traktör, yol kenarındaki tarlaya savruldu. Kazada traktör sürücüsü E.Y. ile traktörde bulunan H.Y. ve F.Y. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde H.Y.’nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
2 yaralı da ilk müdahalelerinin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılar, buradaki tedavilerinin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. H.Y.’nin cenazesi ise savcılık ve olay yeri incelemesinin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza nedeniyle bir süre duran trafik, araçların yoldan kaldırılmasıyla normale döndü.

