Artvin’in Hopa ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen tekne korteji, büyük bir coşkuya sahne oldu. Sahil güvenlik ve deniz polisi ekiplerinin katılımıyla düzenlenen kortej, Cumhuriyet’in denizdeki kutlaması olarak unutulmaz anlara ev sahipliği yaptı.
Tekne korteji, sahil şeridinde toplanan vatandaşların ilgisiyle karşılandı. Sahil güvenlik ve deniz polisi ekiplerinin gösterileriyle süslenen etkinlik, renkli bir görsel şölene dönüştü. Deniz üstünde sıralanan tekneler, Türk bayraklarıyla donatılarak Cumhuriyet ruhunu yansıttı. Ekiplerin uyumlu hareketleri, izleyenlere heyecan dolu anlar yaşatırken, bu yılki kortej denizdeki Cumhuriyet kutlamaları arasındaki yerini aldı.
Etkinlik sonunda sahil boyunca toplanan vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak düzenlenen bu gösteriye alkışlarla destek verdi. Kutlamalar, Hopalılar ve ilçeyi ziyaret edenler için Cumhuriyet’in coşkusunu denizden yaşama fırsatı sundu. Bu renkli etkinlik, Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu yeni nesillere deniz üstünde yaşatma hedefiyle Hopalıların hafızasında unutulmaz bir anı olarak kaldı.


Artvin’de Cumhuriyet coşkusu denizde yaşandı
Karabük’te Kaçak Kazı ve Uyuşturucu Operasyonları: 10 Şüpheli Yakalandı
Karabük’te jandarma ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda kaçak kazı yaptıkları ve uyuşturucu madde bulundurdukları belirlenen toplam 10 şüpheli yakalandı.
Safranbolu Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde çalışma yürüten Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 4 Haziran tarihinde Safranbolu’da düzenledikleri denetimlerde izinsiz kazı yaptıkları tespit edilen 6 kişiyi suçüstü yakaladı. Operasyonda 1 jeneratör, 1 dedektör, 1 hilti, hiltiye ait 3 delici uç, 1 uzatma kablosu ve 4 adet çeşitli kazı malzemesi ele geçirildi.
İlçede 7 Haziran’da gerçekleştirilen başka bir operasyonda ise 2 şüphelinin üzerlerinde ve bulundukları araçta yapılan aramada 118 adet sentetik ecza hap bulundu. Şüphelilere ait 1 cep telefonuna incelenmek üzere el konuldu.
Öte yandan Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Karabük merkezde 4-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda da 2 şüphelinin üzerlerinde ve ikametlerinde arama yapıldı. Aramalarda 7 gram sentetik kannabinoid (bonzai), farklı ebatlarda 2 parça amfetamin emdirilmiş peçete, 8 gram metamfetamin ve 1 hassas terazi ele geçirildi. Operasyon kapsamında 3 cep telefonuna da incelenmek üzere el konuldu.
Gözaltına alınan toplam 10 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


