Reklam
Reklam
artvinde coruh nehrindeki 4 barajdan turkiye ekonomisine 129 milyar tllik katki JfLCp7E9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Eylül, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Artvin’de Çoruh Nehri’ndeki 4 barajdan Türkiye ekonomisine 129 milyar TL’lik katkı

Artvin’de Çoruh nehri üzerinde enerji üretimi amacıyla kurulan baraj ve hidroelektrik santralleri enerji alanında dışa bağımlılığın azaltılmasına katkı sunuyor.

Çoruh Nehri üzerinde yer alan Deriner, Borçka, Muratlı ve Artvin barajları, sağladıkları enerji üretimiyle Türkiye ekonomisine önemli katkılar sunmayı sürdürüyor. Bu 4 hidroelektrik santrali yapıldıkları yıldan bu yana toplamda 42 milyar 96 milyon kilovatsaat enerji üretirken, bununla birlikte ülke ekonomisine katkısı 129 milyar TL’yi aştı.

249 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek ikinci barajı olan Deriner Barajı, 2012 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Bugüne kadar barajda 18 milyar kilovatsaat enerji üretirken, bu üretimin ülke ekonomisine katkısı 49 milyar TL’yi aştı. Barajın kurulu gücü 670 megawatt, yıllık ortalama enerji üretim kapasitesi ise 2 milyar 118 milyon kilovatsaat olarak gerçekleşti.

Muratlı, Borçka, Deriner ve Artvin barajlarıyla bugüne kadar toplamda 129 milyar TL’lik ekonomik fayda sağladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude akademik yazimda dijital cozumler egitimi verildi 9gvwT5iK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de akademik yazımda dijital çözümler eğitimi verildi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) gerçekleştirilen “Akademik Yazımda Dijital Çözümler” eğitiminde, akademik çalışmalarda sıkça yaşanan kaynakça ve atıf sorunlarına dijital çözümler ele alındı.

Karabük Üniversitesinde düzenlenen eğitimde, akademik yazımda kaynakça ve atıf sorunlarına dijital çözümler ele alınırken bu süreçleri kolaylaştıran Zotero yazılımının sunduğu imkanlara dikkat çekildi.

Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde, tez yazım sürecinde sıkça karşılaşılan kaynakça düzenleme sorunlarına dikkat çekildi. Zotero’nun Google Akademik ve DergiPark gibi platformlardan kısa sürede veri çekebildiği, PDF dosyalarını analiz ederek otomatik künyeler oluşturabildiği katılımcılara örneklerle anlatıldı.

Programda ayrıca, yazılımın farklı atıf stillerine (APA, Chicago, İsnat vb.) kolayca uyum sağlayabildiği ve Word eklentisi sayesinde hatasız kaynakça listeleri oluşturulabildiği ifade edildi. Ortak projelerde iş birliğini artıran grup kütüphanesi özelliği de eğitim kapsamında paylaşıldı.

Eğitim sonunda, dijital araçların akademik yazım sürecinde artık bir zorunluluk haline geldiği vurgulandı. Dr. Öğr. Üyesi Özyalçın, bu tür uygulamaların atıf hatalarını en aza indirerek bilimsel çalışmaların niteliğini artırdığını belirtti.

İlahiyat Fakültesi Türkistan Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Özcan’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin