blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mart, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Artvin’de çığın düştüğü Macahel’deki Karayolları bakım onarım tesislerine ekipler ulaştı

Artvin’in Borçka ilçesinde çığın düştüğü Macahel’deki Karayolları bakım tamirat tesislerine ulaşan gruplar hasar tespit çalışması başlattı. Çığ felaketinin neden olduğu tahribat havadan görüntülendi.
Artvin’in Borçka ilçesinde Macahel yolu üzerinde bulunan Karayollarına ilişkin bakım tamir tesislerine evvelki gün çığ düştü. Kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu 1850 rakımlı Macahel geçidi yakınlarında meydana gelen çığ felaketinde, bakım konutuna büyük ziyan oluşurken, bir iş makinesi ve kar küreme makinesi çığ altında kaldı.
Çalışanların çığın gelme riskine karşı bir gün evvelce tesisleri tahliye etmesi ile facianın önüne geçilmiş oldu. Olayın akabinde, bölgeye kurtarma grupları sevk edilerek çığ temizleme çalışmalarına başlandı.
Bölge halkından, tıpkı vakitte Macahel yolu ulaşımını sağlayan Osman Lider, "Borçka-Camili yolu üzerinde büyük bir çığ felaketi yaşandı. Bakım konutuna ziyan verdi, makinelerimiz kar altında kaldı. İş makinelerinin yerleri şu an muhakkak değil. Bölgenin kurtulması için tünel yapılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
Karayolları bakım tesislerinde misyonlu işçi Kenan Kahya ise "Yağan kar nedeniyle çığ, binanın içine girdi ve çatısını büsbütün yıktı. Şu anda 6 metre üzerinde kar var. Bir iş makinemiz dışarıda, başka iş makinemiz ise kar altında kaldı. Yol açma çalışmalarını şu an durdurduk, gruplar olarak temizleme çalışmalarına başlayacağız" formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ağustos, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 10 kişi yakalandı

Samsun’da polis tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 10 kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye nazaran, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Hatalarla Gayret ve Asayiş Şube Müdürlüğü takımları tarafından uyuşturucu husus ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik İlkadım ilçesinde gerçekleştirilen operasyonlarda; 2 bin 332 adet sentetik ecza, 47 kök kenevir bitkisi, 150 gram esrar unsuru ve 10 gram metamfetamin ele geçirildi. Yapılan kontrollerde, uyuşturucu unsur kullanmak cürmünden 1 yıl 8 ay katılaşmış mahpus cezası bulunan 2 kişi, hırsızlık cürmünden 8 yıl 7 ay mutlaklaşmış mahpus cezası bulunan 1 kişi olmak üzere, toplam 4 aranan şahıs yakalandı.
Toplam yakalanan 10 şahıs hakkında isimli süreç başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin