Reklam
Reklam
artvinde cadde ve sokaklarda imece usulu kar temizligi BQGNEveU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Şubat, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Artvin’de cadde ve sokaklarda imece usulü kar temizliği

Artvin’de ağır kar yağışı sonrası cadde ve sokakların kardan temizlenmesi için çalışma yapan belediye gruplarına farklı ünitelerdeki belediye çalışanları ve vatandaşlar dayanak oldu. Belediye grupları ve vatandaşlar, kar temizleme çalışmalarını imece yöntemiyle sürdürürken, gece ise cadde ve sokaklarda biriken karlar kamyonlarla taşındı.

Artvin’de tesirli olan ağır kar yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar karla kaplandı. Belediye takımları, kar küreme süreçleriyle temizlenmeyen karları iş makineleriyle kamyonlara yükleyerek taşıdı. Gece boyunca süren çalışmalarla, kentin merkezindeki yollar ve kaldırımlar büsbütün kardan temizlenirken, belediyenin farklı ünitelerinde çalışan idari işçi ve vatandaşlar da belediye gruplarına kar temizleme çalışmalarında dayanak oldu.

Artvin Belediyesi, bilhassa çatılarda biriken karların tehlike oluşturmaması için itfaiye merdiveniyle paklık süreçleri gerçekleştirdi. Belediye çalışanı, sabaha kadar ağır bir mesai yaparak kentteki kar birikintilerini temizlemek için çalıştı.

Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, yaptığı açıklamada, karla gayret çalışmalarına sürat kesmeden devam ettiklerini belirterek “İnanılmaz bir kar yağışı oldu. Makinelerimiz ve çalışanımızla birlikte ağır bir biçimde gayret ediyoruz. Bugün de idari işçimizle birlikte ’İmece’ adabı paklık çalışmaları başlattık. Alandaki arkadaşlarımız 5 gündür büyük bir özveriyle çalışıyor. Birlikte hareket ederek, bu cins afetlerin üstesinden gelebiliriz. Herkesi belediyemize ve halkımıza yardımcı olmaya davet ediyorum” sözlerini kullandı.

Başkan Fazilet, ayrıyeten tüm vatandaşların ve kurumların dayanışma içinde olması gerektiğini ve birlikte hareket edilerek Artvin’in karla gayrette daha süratli bir halde olağan yaşama döneceğini söz etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
barude filistinin dunu bugunu ve yarini anlatildi YbJlKGrF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’de Filistin’in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Filistin’in geçmişten günümüze tarihi süreci anlatılırken bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Ölümcül ve Ölümsüz Kimliklerin Coğrafyası: Filistin’in Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir program düzenlendi. Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alındığı etkinlikte konuşmacı olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş yer aldı.

Rektör Akkaya, boykota devam edilmesinin önemini vurguladı

Programın açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bugün burada ölümcül ve ölümsüz kimliklerin coğrafyasını konuşacağız. Aklımıza burada şair Mehmet Akif İnan geliyor. ‘Mescid-i Aksayı gördüm düşümde. Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu.’ Bu dizelerde ifade edilen Mescid-i Aksa’da 2,5 yıldır insanlığa sığmayan bir zulüm yaşatılıyor. Bu noktada bizler ne kadar somut adım atarsak o kadar kıymetlidir. Lütfen, her daim boykota devam edelim. Çocuklar öldü, kadınlar öldü, aileler dağıldı. Yaşanan acılarını unutmayalım, boykotu uygulayalım.” ifadelerini kullandı.

Filistin meselesini toplumsal hafıza, insan onuru, hukuk ve vicdan çerçevesinde değerlendiren Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş, Filistin’de bir halkın kendi vatanında nasıl görünmez kılınmaya çalışıldığını ve buna rağmen kimliğini, hafızasını ve yaşama iradesini nasıl koruduğunu anlattı.

“Filistin’de kimlik, hafıza ve insanlık mücadelesi yaşanıyor”

Konuşmasında “ölümcül kimlik” ve “ölümsüz kimlik” kavramlarını değerlendiren Prof. Dr. Güneş, “Ölümcül kimlik, bir halkı insan olarak değil; tehdit, güvenlik sorunu ya da ortadan kaldırılması gereken bir engel olarak görmeye dayanıyor. Buna karşılık ölümsüz kimlik ise yıkılan evlere rağmen saklanan anahtarlarda, boşaltılan köylere rağmen yaşatılan hatıralarda, kaybedilen çocukların isimlerinde ve bir halkın sesini dünyaya duyurma kararlılığında varlığını sürdürüyor.” dedi.

Programda Gazze’de yaşanan insani dram detaylarıyla anlatıldı. Bombardımanlar, zorunlu göç, açlık, susuzluk, yıkılan hastaneler, okullar, ibadethaneler ve evlerin yalnızca savaşın bir sonucu olarak görülemeyeceği ifade edildi. Bir okulun yıkılmasının çocukların geleceğini, bir hastanenin vurulmasının yaralıların yaşama hakkını, bir evin yok edilmesinin ise aile hafızasını ve güven duygusunu ortadan kaldırdığı da vurgulandı.

İlgiyle takip edilen program, Filistin meselesinin insanlığın adalet, hukuk ve vicdan sınavı olduğuna dikkat çekilmesi ve bu konuda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmaların sürdürülmesi gerektiği mesajıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin