Reklam
Reklam
artvinde cadde ve sokaklarda imece usulu kar temizligi BQGNEveU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Şubat, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Artvin’de cadde ve sokaklarda imece usulü kar temizliği

Artvin’de ağır kar yağışı sonrası cadde ve sokakların kardan temizlenmesi için çalışma yapan belediye gruplarına farklı ünitelerdeki belediye çalışanları ve vatandaşlar dayanak oldu. Belediye grupları ve vatandaşlar, kar temizleme çalışmalarını imece yöntemiyle sürdürürken, gece ise cadde ve sokaklarda biriken karlar kamyonlarla taşındı.

Artvin’de tesirli olan ağır kar yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar karla kaplandı. Belediye takımları, kar küreme süreçleriyle temizlenmeyen karları iş makineleriyle kamyonlara yükleyerek taşıdı. Gece boyunca süren çalışmalarla, kentin merkezindeki yollar ve kaldırımlar büsbütün kardan temizlenirken, belediyenin farklı ünitelerinde çalışan idari işçi ve vatandaşlar da belediye gruplarına kar temizleme çalışmalarında dayanak oldu.

Artvin Belediyesi, bilhassa çatılarda biriken karların tehlike oluşturmaması için itfaiye merdiveniyle paklık süreçleri gerçekleştirdi. Belediye çalışanı, sabaha kadar ağır bir mesai yaparak kentteki kar birikintilerini temizlemek için çalıştı.

Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, yaptığı açıklamada, karla gayret çalışmalarına sürat kesmeden devam ettiklerini belirterek “İnanılmaz bir kar yağışı oldu. Makinelerimiz ve çalışanımızla birlikte ağır bir biçimde gayret ediyoruz. Bugün de idari işçimizle birlikte ’İmece’ adabı paklık çalışmaları başlattık. Alandaki arkadaşlarımız 5 gündür büyük bir özveriyle çalışıyor. Birlikte hareket ederek, bu cins afetlerin üstesinden gelebiliriz. Herkesi belediyemize ve halkımıza yardımcı olmaya davet ediyorum” sözlerini kullandı.

Başkan Fazilet, ayrıyeten tüm vatandaşların ve kurumların dayanışma içinde olması gerektiğini ve birlikte hareket edilerek Artvin’in karla gayrette daha süratli bir halde olağan yaşama döneceğini söz etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte caddeler gece mesaisiyle yenileniyor qRXeelNg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te caddeler gece mesaisiyle yenileniyor

Karabük Belediyesince kent genelinde yürütülen asfalt ve modernizasyon çalışmaları kapsamında Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde asfalt serimi ve New Jersey bariyer uygulaması gerçekleştirildi.

Belediye ekipleri, araç trafiğinin aksamaması ve esnafın çalışmalarının olumsuz etkilenmemesi amacıyla çalışmaları gece saatlerinde sürdürdü. Gece boyunca devam eden mesainin ardından cadde, sabah saatlerinde vatandaşların kullanımına açıldı.

Çalışmalar kapsamında yol güvenliğini artırmak amacıyla New Jersey bariyer sistemi uygulanırken, caddede asfalt yenileme çalışmaları da tamamlandı. Benzer uygulamaların Kıbrıs Şehitleri ve Menderes caddeleri başta olmak üzere kentin farklı noktalarında da yapılacağı bildirildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Özkan Çetinkaya, ekiplerden bilgi aldı.

Çetinkaya, yaptığı açıklamada, kentte daha modern ve konforlu bir ulaşım ağı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Gece boyunca sürdürülen çalışmalarla vatandaşların sabah saatlerinde daha güvenli ve düzenli yollarla karşılaşmasını amaçladıklarını ifade eden Çetinkaya, ana arterlerdeki modernizasyon çalışmalarının planlanan program dahilinde süreceğini kaydetti.

Öte yandan asfalt serimi öncesinde caddelerde içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilendiği, böylece altyapının da güçlendirildiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin