Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Eylül, 2023 08:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Artvin’de bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası’nda off-road heyecanı

Artvin’de bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası’nda organize edilen 7. Uluslararası Off-Road Yarışları nefes kesti.
Artvin Off-Road Kulübü tarafından düzenlenen yarışlara; Azerbaycan, Gürcistan, İran ve Irak’ın yanı sıra, Erzurum, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve ilçelerinden 35 ekip katıldı.
Araçların motor gücüne göre S1, S2, S3 ve S4 kategorilerinde yarışan ekipler, zorlu parkurda dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti. Sürücüler, tümsek ve çukurlarla zorlaştırılan 2 bin 500 metre uzunluğundaki 34 engelden oluşan parkurda zaman zaman zorlu anlar yaşanırken, parkuru bitiremeyen araçlar iş makinesi eşliğinde pistten çıkarıldı. Çok sayıda kişinin de ilgiyle izlediği organizasyonda, ufak çaplı kazalar da meydana geldi.
S2 kategorisinde bir yarışçı orman etabında ağaca çarparken, bir sürücü ise lastiğinin çıkmasına rağmen jant üzerinde parkuru tamamlaması büyük ilgi gördü. Yarışlarda dereceye giren sürücülere para ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
Artvin Off-Road Kulübü Başkanı Zafer Sinir, yarışlarda güvenlik önlemlerini üst seviyede tuttuklarını söyledi. Rize, Trabzon ve Erzurum da ekiplerin katıldığını aktaran Sinir, "Özellikle Artvinli vatandaşlarımız coğrafi şartlardan dolayı off-roada alışkın. Biz de kulüp olarak bu yıl 7.’si düzenlediğimiz yarışlara oldukça ilgi yoğun oldu. Çeşitli ülkelerden gelen yarışçılarımız etaplarda izleyicilere de heyecan dolu anlar yaşattılar" dedi.
Yarışlardan elde edilen gelirin SMA hastası Deniz Günay için bağışlanacağını kaydeden Sinir, "Bu yıl Deniz bebek için bu organizasyonu yapıyoruz. Katılım gayet iyi oldu vatandaşlarımızın duyarlılığından dolayı da teşekkür ederiz" diye konuştu.
Off-Road Kulübü adına parkurda yarışan Artvin Vali Yardımcısı Dilara Şenoğlu, adrenalin sporları ile ilgilendiğini ancak off-road tutkusunun farklı olduğunu dile getirdi. Şenoğlu yarış sonrası yaptığı açıklamada, "Çok farklı bir heyecan yaşadım. Keyifliydi, deneyimli hocalarımız ile birlikte yapmak çok daha keyif verdi. Emeği geçenlere teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

blank
Mustafa Akgün tarafından
10 Nisan, 2025 13:18 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Değirmenci’den Karabük’e Yeni Sendika Binası Müjdesi

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, yıkılan Özçelik-İş Sendikası binasının yerine 8 katlı bir bina inşa edeceklerini ve yakın zamanda inşaat çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Karabük’te gerçekleştirilen toplu sözleşme mitinginin ardından basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yenişehir Kulübü Kardemir Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya sendikanın üst düzey yöneticileri ve yerel basın temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Toplantıya Genel Başkan Değirmenci’nin yanı sıra, Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Kılıç, Şerafettin Koç, Ahmet Çolak, Bayram Altun, Aydın Baysal, Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve şube yöneticileri de katıldı.

TOPLU SÖZLEŞMEDE BÜYÜK KAZANIM

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yunus Değirmenci, toplu iş sözleşmesi süreci hakkında bilgi verdi. Kardemir çalışanları adına önemli kazanımlar elde ettiklerini belirten Değirmenci, “Bu sözleşme, hem ekonomik hem de sosyal haklar açısından rekor seviyede bir zam ve iyileştirmeler içermektedir. Üyelerimizin emeğinin karşılığını alması için elimizden gelenin fazlasını yaptık” dedi.

ÖZÇELİK-İŞ TÜRKİYE’NİN SENDİKASI OLDU

Sendikal faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Değirmenci, Özçelik-İş Sendikası’nın 50 bin üyeye ulaşarak Türkiye’nin 11. büyük sendikası konumuna geldiğini söyledi. Üyelere yönelik sosyal yardımlar, burs destekleri ve eğitim faaliyetlerinden bahseden Değirmenci, “Yılda iki kez teşkilat eğitimi düzenliyoruz. Üyelerimizin sağlık sorunlarında, cenazelerinde ve doğal afetlerde resmi kanallar aracılığıyla yardım sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özçelik-İş Sendikası’nın sadece ulusal değil, uluslararası sendikal hareket içinde de aktif rol aldığını belirten Değirmenci, “Her dönem bir genel başkan yardımcımızı veya şube yöneticilerimizi Avrupa’daki sendikal faaliyetlere dahil ediyoruz. 4-5 yıldır düzenli olarak yurt dışına giderek dünya sendikacılığı ile entegre olmaya çalışıyoruz” dedi.

KARABÜK’E YENİ SENDİKA BİNASI MÜJDESİ

Toplantının son bölümünde Karabük’e yönelik önemli bir projeyi duyuran Değirmenci, mevcut sendika binasının artık kullanılmaz hale geldiğini belirterek, “Bu binayı yıkarak yerine Karabük’e yakışır, modern ve işlevsel 8 katlı bir bina inşa edeceğiz. Yakın zamanda inşaat çalışmalarına başlayacağız" şeklinde konuştu.

Değirmenci, konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, çalışanların haklarını korumak ve geliştirmek için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.