Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Ekim, 2023 11:25 tarihinde yayınlandı
0

Artvin’de 60 kovanı parçalayan ayı 250 bin liralık zarara neden oldu

Artvin’in Ardanuç ilçesinde aç kalan ayılar arı kovanlarına dadandı. Arı kovanları için çevrili elektrik tellerini gündüz yaylada otlayan hayvanlar koparınca gece ayı, rahatça girdiği arılıktaki 60 kovana zarar verdi.
Olay ilçeye bağlı Kutlu köyü yaylasında meydana geldi. 40 yıldır arıcılıkla uğraşan Mustafa Bilgin’e ait arılığa ayı dadandı. 80 adet kovanı bulunan ve etrafı elektrikli tellerle çevrili olan arılığın gündüz yaylada otlayan hayvanlar tarafından zarar görünce, ayı bunu fırsat bilerek gece arılığa girdi. 60 kovana zarar veren ve arıların telef olmasına sebep olan ayı saldırısı, üreticiye 250 bin lira zarara uğrattı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Mustafa Bilgin, “Gündüz buralarda bölge halkına ait hayvanlar otluyor. Onlar arılık için çevirdiğimiz elektrik tellerine zarar vermiş. Gecede ayı bunu fırsata çevirerek rahat rahat arı kovanlarını parçalamış ve bal yemiş. Artan maliyetlere bide bu eklenince zor bir süreç içinde girmiş olduk” ifadelerini kullandı. (İHA)

AW056308 02 jpg

AW056308 01 jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaxaxa
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
10 Mayıs, 2026 13:47 tarihinde yayınlandı
0

Marifetli gençlik annesiyle üretti

“Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik” etkinlikleri ve “Ben Her Yerde Varım” projesi kapsamında Evliya Çelebi Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. “Anne Reçetesi” temasıyla düzenlenen atölye çalışmasında öğrenciler, anneleriyle birlikte mutfağa girerek geleneksel lezzetleri hazırladı.

Etkinlik süresince öğrenciler ve veliler; pasta, börek ve çeşitli tatlılar yaparak hem keyifli vakit geçirdi hem de kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sağladı. Renkli görüntülere sahne olan programda, aile-çocuk iş birliğinin önemi bir kez daha gözler önüne serildi.

Etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, atölye çalışmalarını yerinde inceleyerek öğretmenler, öğrenciler ve velilerle sohbet etti. Hazırlanan ürünler hakkında bilgi alan Akbaş, öğrencilerin ve ailelerin uyum içinde ortaya koyduğu çalışmaları takdirle karşıladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş yaptığı değerlendirmede, “Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik işte burada. Gençlerimizin aileleriyle birlikte üretmesi, paylaşması ve geleneksel değerlerimizi yaşatması son derece kıymetlidir. Bu tür etkinlikler, sadece akademik başarıyı değil; aynı zamanda kültürel, sosyal ve duygusal gelişimi de desteklemektedir. Emeği geçen okul yönetimini, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ve milli-manevi değerlerin yeni nesillere aktarılması açısından önemli bir örnek oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin