Artvin Valisi Ünsal taşkın bölgesinde incelemelerde bulundu - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Eylül, 2024 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Artvin Valisi Ünsal taşkın bölgesinde incelemelerde bulundu

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, sağanak yağış sonrası sel ve su taşkınlarının yaşandığı Arhavi ilçesinde incelemelerde bulundu.

Artvin’de etkili olan şiddetli yağışlar Hopa ve Arhavi ilçelerinde sel ve su taşkınlarına neden oldu. Arhavi ilçesinde aşırı yağışlar sonucu debisi yükselen Kapisre Deresi’nde ani taşkınları önlemek amacıyla yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Artvin Valisi Cengiz Ünsal, yetkililerden bilgi aldı. İncelemeleri sonrası açıklamada bulunan Vali Ünsal, “İlimiz genelinde ve Arhavi ilçemizde meydana gelebilecek acil durumlara hızlı ve etkili müdahale edebilmek için tüm önlemleri almış bulunuyoruz. Halkımızın güvenliği için ekiplerimiz titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Muhtemel yeni yağış ve taşkın risklerine karşı tüm birimlerimizle teyakkuz halindeyiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda ilkokul ogrencileri atik yaglari sabuna donusturdu 85wKzslj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da ilkokul öğrencileri atık yağları sabuna dönüştürdü

Bolu’da ilkokul öğrencileri, atık yağları sabuna dönüştürerek hem çevre bilinci kazandı hem de mesleki eğitime ilk adımlarını attı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesi ve Bolu İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi organizasyonuyla hayata geçirilen “Atık Yağlar Geleceğe Değer Katıyor” projesi, öğrencilere çevre bilinci aşılarken mesleki gelişimlerine de katkı sunmaya devam ediyor. Projenin ikinci yılında, lisenin Kimya Teknolojisi Alanı öğrencilerinin rehberliğinde gerçekleştirilen sabun üretimi etkinlikleri, farklı eğitim kademelerinden yaklaşık 300 öğrenciyi uygulamalı öğrenme süreciyle buluşturdu.

İlkokul öğrencileri atık yağları sabuna dönüştürdü

Proje kapsamında son olarak Dağkent Kıroğlu Eğitim ve Sağlık Vakfı İlkokulu 4. sınıf öğrencileri atölye heyecanı yaşadı. Evlerinde biriktirdikleri atık yağları okula getiren minik öğrenciler, Kimya Teknolojisi Alanı’nda düzenlenen etkinliklere katıldı. Lise öğrencilerinin gözetiminde atık yağlardan sabun üreten ilkokul öğrencileri, hem teorik bilgilerini pratiğe dökme imkanı buldu hem de erken yaşta meslek alanlarını tanıyarak üretim süreçlerine dahil oldu. Öğrencilerin atölye çalışmalarına Bolu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Fedakar ve Şube Müdürü İhsan Aşçı da katılarak miniklerin heyecanına ortak oldu. Sabun üretim sürecini inceleyen ve emeği geçen öğretmenleri tebrik eden Müdür Yardımcısı Fedakar, bu tür uygulamalı çalışmaların öğrencilerin mesleki gelişimi, çevre bilinci kazanması ve geleceğe daha donanımlı hazırlanması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin