Artvin Valisi Ergün: "Bir aracın tünelde kaydının olduğunu ancak çıkışının olmadığını gördük" - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Aralık, 2024 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Artvin Valisi Ergün: “Bir aracın tünelde kaydının olduğunu ancak çıkışının olmadığını gördük”

Artvin’in Arhavi ilçesinde yaşanan heyelan, Karadeniz Sahil Yolu’nun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Yol 19 saat sonra tek şeritten ulaşıma açılırken, Artvin Valisi Turan Ergün heyelanda bir aracın toprak altında kaldığı iddialarına ilişkin, “Bir aracın tünelde kaydının olduğunu ancak çıkışının olmadığını gördük. Eğer araç buradaysa yolun açtığımız kısmında çıkmasını yüzde yüz bekliyorduk ancak herhangi bir araç çıkmadı” dedi.

Artvin’in Arhavi ilçesinde gece saat 03.15 sıralarında Kıyıcık mevkisinde yaşanan heyelan, Karadeniz Sahil Yolu’nun ulaşıma kapanmasına neden oldu. İş makinelerinin hummalı çalışması ile 200 metrelik alan toprak ve taş yığınlarından temizlenerek, yol 19 saat sonra tek şeritten ulaşıma açıldı. Artvin Valisi Turan Ergün, heyelanda bir aracın toprak altında kaldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Ergün, “Bunu biz kendimiz düşündük; dedik ki burada büyük bir heyelan var, bunun altında bir araç olabilir mi? Karayolları Genel Müdürlüğü’nün tüneldeki kamera görüntüleri var. O saatler arasında giren çıkan araçlar kimler olabilir, bu araçlar nereye gitmiş olabilir diye değerlendirdik. Çevre illerdeki kolluk kuvvetlerimizle de görüşerek bilgi alışverişinde bulunduk. Biz burada bir aracın tünelde kaydının olduğunu ancak çıkışının olmadığını gördük. Eğer araç buradaysa yolun açtığımız kısmında çıkmasını yüzde yüz bekliyorduk ancak herhangi bir araç çıkmadı. Eğer burada toprak altındaysa bu da bir ihtimal. Arkadaşlarımız durmaksızın yarın da çalışmalarına devam edecek. Erzincan’dan, Rize’den, Ankara’dan burası ile ilgili teknik cihazlarla birlikte öncelikle yolun denizle yol kısmındaki bölgesi ile ilgili alanda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz toprak altında bir araç kalmış gibi çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

Bölgede çalışmalar sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2222222
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
06 Nisan, 2026 15:17 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Valiliğinden zirai don uyarısı

Karabük Valiliği, bölgede etkili olan soğuk hava dalgası nedeniyle zirai don uyarısında bulundu. Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan geceden itibaren Karabük genelinde hafif zirai don riski bekleniyor.

Açıklamada, özellikle kentin iç kesimleri ile yüksek rakımlı bölgelerinde don olayının daha etkili olmasının beklendiği vurgulandı. Yetkililer, zirai don riskinin Cumartesi gününe kadar devam edeceğini tahmin ediyor.

Valilik, tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, hazırlanan sıcaklık tahminlerinin yakından takip edilmesi ve olası zararlara karşı gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin