Artvin Valisi Ergün: "Bir aracın tünelde kaydının olduğunu ancak çıkışının olmadığını gördük" - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Aralık, 2024 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Artvin Valisi Ergün: “Bir aracın tünelde kaydının olduğunu ancak çıkışının olmadığını gördük”

Artvin’in Arhavi ilçesinde yaşanan heyelan, Karadeniz Sahil Yolu’nun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Yol 19 saat sonra tek şeritten ulaşıma açılırken, Artvin Valisi Turan Ergün heyelanda bir aracın toprak altında kaldığı iddialarına ilişkin, “Bir aracın tünelde kaydının olduğunu ancak çıkışının olmadığını gördük. Eğer araç buradaysa yolun açtığımız kısmında çıkmasını yüzde yüz bekliyorduk ancak herhangi bir araç çıkmadı” dedi.

Artvin’in Arhavi ilçesinde gece saat 03.15 sıralarında Kıyıcık mevkisinde yaşanan heyelan, Karadeniz Sahil Yolu’nun ulaşıma kapanmasına neden oldu. İş makinelerinin hummalı çalışması ile 200 metrelik alan toprak ve taş yığınlarından temizlenerek, yol 19 saat sonra tek şeritten ulaşıma açıldı. Artvin Valisi Turan Ergün, heyelanda bir aracın toprak altında kaldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Ergün, “Bunu biz kendimiz düşündük; dedik ki burada büyük bir heyelan var, bunun altında bir araç olabilir mi? Karayolları Genel Müdürlüğü’nün tüneldeki kamera görüntüleri var. O saatler arasında giren çıkan araçlar kimler olabilir, bu araçlar nereye gitmiş olabilir diye değerlendirdik. Çevre illerdeki kolluk kuvvetlerimizle de görüşerek bilgi alışverişinde bulunduk. Biz burada bir aracın tünelde kaydının olduğunu ancak çıkışının olmadığını gördük. Eğer araç buradaysa yolun açtığımız kısmında çıkmasını yüzde yüz bekliyorduk ancak herhangi bir araç çıkmadı. Eğer burada toprak altındaysa bu da bir ihtimal. Arkadaşlarımız durmaksızın yarın da çalışmalarına devam edecek. Erzincan’dan, Rize’den, Ankara’dan burası ile ilgili teknik cihazlarla birlikte öncelikle yolun denizle yol kısmındaki bölgesi ile ilgili alanda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz toprak altında bir araç kalmış gibi çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

Bölgede çalışmalar sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kavsaklara estetik kazandirmaya devam ediyor KSctN2Rv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mart, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Belediyesi kavşaklara estetik kazandırmaya devam ediyor

Karabük Belediyesi, kent estetiğini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında şehrin önemli ulaşım noktalarından Kardemir Kavşağı’nda çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar çerçevesinde kavşakta kapsamlı peyzaj uygulaması gerçekleştiriliyor. Şehrin giriş noktalarından biri olan bölgede zemin düzenlemeleri, bitkilendirme ve dekoratif taş uygulamalarıyla modern bir görünüm oluşturulması hedefleniyor.

Trafik yoğunluğunun yüksek olduğu alanda yapılan düzenlemelerle hem görsel bütünlüğün sağlanması hem de şehir kimliğine katkı sunulması amaçlanıyor. Orta refüj ve yönlendirme adalarında yürütülen yenileme çalışmalarıyla alanın daha düzenli ve dikkat çekici bir yapıya kavuşması planlanıyor. Kullanılan bitki ve malzemelerin ise uzun ömürlü ve bakım kolaylığı sağlayacak nitelikte olmasına özen gösteriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şehir estetiğini güçlendiren projelere öncelik verdiklerini belirterek, “Karabük’ün her noktasında daha yaşanabilir, daha düzenli ve daha estetik bir şehir oluşturmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Kardemir Kavşağı gibi şehrimizin vitrin noktalarında gerçekleştirdiğimiz bu düzenlemelerle vatandaşlarımıza daha güzel bir çevre sunmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kavşağın, kentin girişinde daha düzenli ve estetik bir görünümle vatandaşları karşılaması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin