Artvin Orman Bölge Müdürlüğü’nden karla mücadeleye destek - Karabük Haber Postası
artvin orman bolge mudurlugunden karla mucadeleye destek 1gdMDgDF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Şubat, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Artvin Orman Bölge Müdürlüğü’nden karla mücadeleye destek

Artvin’de kar nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için Artvin Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri çalışmalara destek veriyor.

Artvin’de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde çok sayıda köy yolunda ulaşımda aksamalar yaşanıyor. İl Özel İdaresi ekipleri kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürürken, Artvin Orman Bölge Müdürlüğü de iş makinesi ve personeliyle karla mücadele çalışmalarına destek sağlıyor.

Kent genelinde özellikle kırsalda etkisini artıran kar yağışı sonrası, orman köylüleri, üreticiler ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların mağduriyet yaşamaması amacıyla kurumlar arası koordinasyonla çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk sahalarındaki orman yolları başta olmak üzere köy bağlantı yollarında da yol açma faaliyetlerine katkı sunuyor.

Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından paylaşılan havadan görüntülerde, iş makinelerinin yer yer yoğun kar örtüsü altında kalan köy ve orman yollarında çalışma yürüttüğü, vatandaşların güvenli ulaşımının sağlanması için yoğun çaba sarf edildiği görüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
231 5
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
23 Mart, 2026 13:32 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay’a Ormancık Haftası ziyareti

21 Mart Dünya Ormancılık Günü” ve 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan “Ormancılık Haftası” kapsamında Orman İşletme Müdürü Cemal Bozkurt ve Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları, Vali Oktay Çağatay’ı makamında ziyaret etti.

Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette, Orman İşletme Müdürü Bozkurt, il genelinde hafta boyunca yapılacak etkinlikler ve çalışmalar hakkında Vali Oktay Çağatay’a bilgiler verdi.

Karabük’ün %74’ünün ormanlarla kaplı olduğunu vurgulayan Vali Oktay Çağatay, bu büyük doğal zenginliğin korunmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının hayati önem taşıdığını ifade etti. Özellikle geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangını afetinde ormanlarımızın zarar gördüğünü hatırlatan Vali Çağatay, benzer acıların tekrar yaşanmaması adına tüm vatandaşların daha dikkatli ve duyarlı olması gerektiğini belirtti. Ormanların sadece bugün için değil, yarınlarımız için de vazgeçilmez bir değer olduğunu dile getiren Vali Çağatay, bu bilinçle hareket edilmesinin önemine dikkat çekti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin