Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Şubat, 2024 04:24 tarihinde yayınlandı
0

Artvin olumsuz hava koşullarıyla mücadele ediyor

Artvin’in yüksek kesimleri karla, düşük rakımlı bölgeleri ise şiddetli yağmur ve fırtınayla mücadele ediyor. Kar nedeniyle 120 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekipler aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

Kente dün sabah saatlerinde başlayan ve etkili olan yağışlar şehrin farklı bölgelerinde olumsuz hava koşullarına neden oldu. Yüksek kesimlerde kar yağışı düşük rakımlı bölgelerde ise yağmur, fırtına etkili oldu.

Yetkililer acil durum olmadığı sürece evden çıkılmaması konusunda uyarıda bulundu.

İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, ”İlimizde etkisini gösteren yoğun kar yağışı, yağmur ve fırtına nedeniyle etkili olan doğal olaylar nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşanmaktadır. Artvin İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü merkez ve ilçe şantiye ekiplerimiz olarak yaşanan afetler neticesindeki aksaklıkları gidermek için 125 karla mücadele aracı (greyder, ekskavatör, kar küreme kamyonları, acil müdahale pick-uplar) ve 150 personel ile mesaisini sürdürüyor. Vatandaşların acil durum olmadığı müddetçe kötü ulaşım koşullarında evden çıkmamaları yollarda meydana gelen heyelanlar nedeniyle yolda kalmamaları için hareket etmemelerini, buzlanmaya karşı zincir önlemlerinin alınması, sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları önemle rica olunur” denildi.

120 köy yolu ile ulaşım sağlanamazken, İl Özel İdaresi 125 iş makinası ve araç gereçle 150 personelle birlikte mücadelesini sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vali hacibektasoglundan trafik ekiplerine basari belgesi ZcgtJVfS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Hacıbektaşoğlu’ndan trafik ekiplerine başarı belgesi

Zonguldak’ta Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, trafik düzeninin korunması ve trafik bilincinin artırılması amacıyla üstün gayret ve özveriyle görev yapan emniyet ve jandarma trafik personeli, Vali Osman Hacıbektaşoğlu tarafından başarı belgesi ile taltif edildi.

Vali Hacıbektaşoğlu, trafik güvenliğinin toplum huzuru açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, gece gündüz demeden fedakârca görev yapan trafik personelinin çalışmalarının takdire şayan olduğunu ifade etti.

Trafik kazalarının önlenmesi, sürücülerde trafik bilincinin geliştirilmesi ve güvenli ulaşımın sağlanması adına yürütülen denetim ve eğitim faaliyetlerinin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Vali Hacıbektaşoğlu, görevlerinde üstün başarı gösteren personele teşekkür etti.

Zonguldak Valiliği makamında gerçekleşen programa, Zonguldak Vali Yardımcısı Şenol Levent Elmacıoğlu, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Orhan Kaş ile emniyet ve jandarma ekipleri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin