Artvin’in yüksek kesimleri karla, düşük rakımlı bölgeleri ise şiddetli yağmur ve fırtınayla mücadele ediyor. Kar nedeniyle 120 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekipler aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.
Kente dün sabah saatlerinde başlayan ve etkili olan yağışlar şehrin farklı bölgelerinde olumsuz hava koşullarına neden oldu. Yüksek kesimlerde kar yağışı düşük rakımlı bölgelerde ise yağmur, fırtına etkili oldu.
Yetkililer acil durum olmadığı sürece evden çıkılmaması konusunda uyarıda bulundu.
İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, ”İlimizde etkisini gösteren yoğun kar yağışı, yağmur ve fırtına nedeniyle etkili olan doğal olaylar nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşanmaktadır. Artvin İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü merkez ve ilçe şantiye ekiplerimiz olarak yaşanan afetler neticesindeki aksaklıkları gidermek için 125 karla mücadele aracı (greyder, ekskavatör, kar küreme kamyonları, acil müdahale pick-uplar) ve 150 personel ile mesaisini sürdürüyor. Vatandaşların acil durum olmadığı müddetçe kötü ulaşım koşullarında evden çıkmamaları yollarda meydana gelen heyelanlar nedeniyle yolda kalmamaları için hareket etmemelerini, buzlanmaya karşı zincir önlemlerinin alınması, sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları önemle rica olunur” denildi.
120 köy yolu ile ulaşım sağlanamazken, İl Özel İdaresi 125 iş makinası ve araç gereçle 150 personelle birlikte mücadelesini sürdürüyor.


Artvin olumsuz hava koşullarıyla mücadele ediyor
Zonguldak’ta terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 4 öğrenciden 3’ü tutuklandı
Zonguldak’ta polis ekiplerince yasa dışı sol terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen 4 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda N.Ş., S.D., İ.K. ve B.O. isimli öğrenciler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çeşitli dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N.Ş., S.D. ve B.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

